donderdag 18 juni 2009

huh????Het is crisis,
we weten het allemaal,worden dagelijks met de "feiten" om de oren geslagen.
Crisis in geld-land en crisis in gezond-land.
Een perfect excuus voor de economie om alvast maar vooruit te denken voor als er wel schaarste gaat onstaan.Ja wat denk je nou,met die pandemie van wel 30.000 zieke mensen over de hele wereld kun je zomaar op een dag geen eten meer kopen in de winkel hoor....dat heet schaarste en schaarste is duur,daar gaan de prijzen van omhoog.
Dat de AH daar alvast een optie heeft genomen is mij gisteren in ene heel erg duidelijk geworden.Ik vond al dat het geld me zo snel uit de portemonnee vloog,maar ach,verjaardag en hier en daar wat extra's,dan klopt dat wel toch?
Mijn moeder gaat altijd mee te boodschappen doen en merkte inene op dat de steradent zo duur was geworden.Wel 50 cent duurder....HUH????? wat zegt U?????
Was 1,79,nu 2,29.
Ook haar BonBonBlock was 15 cent duurder geworden,en de Milka reep 10 cent.
De groenten die per portie zo duur is dat je bijna niet meer eten wil.
We hebben verder maar even niet gekeken in haar kar,maar triest werden we er wel van.
Ik ben toch maar even gaan opletten dit keer,wat meer dan ik al een tijdje deed.
En ja hoor, de wortelen waren dus ook al 50 cent duurder geworden.
Ik heb de aanbiedingen nog niet bekeken,want het gebeurd nogal eens dat de aanbiedingsprijs de oude prijs is en de nieuwe prijs dan eronder wordt gezet als zijnde de gewone prijs.Om na de aanbiedingsweek mooi een stukje duurder te zijn dan voor die tijd.En zo trappen er massa's mensen in de truck die stiekeme prijsverhoging heet.Ze doen het allemaal....zelfs de Lidl en de Aldi.Zij hebben het in 2008 zelfs helemaal bont gemaakt met hun prijsverhogingen.Maarliefst 8% verhoging gemiddeld.....jaja....ze durven wel.Natuurlijk,ze zijn nog altijd goedkoper dan de AH,dat wel....maar lang niet met alles hoor.
Wel goochem hè,dat prijzen verhogen,net nu het zo slecht gaat en dus de roep om goedkoop groter wordt.Daar gaan ze gerust wel gehoor aan geven hoor,echt wel,wees maar niet bang.
We krijgen wel weer een prijzenoorlog.....dan gaan die nu dure prijzen weer netjes omlaag,
een beetje tussen de oude en nieuwe prijs in voorspel ik nu....
Hebben ze toch nog extra winst gemaakt en is het volk ook weer blij gemaakt.

~

Geen opmerkingen:

Een reactie posten