zaterdag 28 november 2015

Zwijmelen op Zaterdag

zonsondergang boven Huisduinen- foto van Marc Zijp
Donderdagnacht
Terwijl ik de afgelopen week tot me door liet dringen besefte ik dat eigenlijk niets er meer toe doet. Al die wilde dromen en al dat gebucket-list. Het maakt gewoon niet meer uit. Wat doet het er toe als ik er veel te moe voor bent? 
Dus liet ik ze los. Als een stel gekooide vogeltjes vlogen ze wild en vrij  en eeuwig dankbaar op naar de ruime hemel. Buitelend door de blauwe zonnige lucht. Ik zwaaide ze na.....Dahag droomvogels.....
Ik heb nu een nieuwe droom.
Een zo gezond mogelijk lijf.
★*¨*•.¸¸.. ★*¨*•.¸¸.. ★*¨*•.¸¸
Vrijdag
Nadat ik gisteren me afvroeg waarom mij dit toch allemaal moest overkomen, ben ik na het gesprek met de longarts een heel stuk positiever. Niet dat er nu veel veranderd is, maar meer doordat ze me hoorde. Bovendien ging zij niet uit van het allerergste en wou ze eerst mijn algehele longconditie meten en de longen goed doorscannen voordat ze de stap verder naar ernstige ziektes nam. De scan voorgesteld door de internist doet ze dus nog even niet. Die gaat voorbij aan de eerste stappen. Wel wou ze mijn bloedgas meten, en dat lukte dus niet. Wat doet dat venijnig zeer zeg, ook al is het naaldje dun....het moet in de slagader, en die van mij zitten diep. Linker pols eerst, toen rechterpols maar ook daar wou het niet lukken.
Ik vraag me af of het niet voelen van mijn pols met het tekort aan Vitamine D te maken heeft, maar ook hier ben ik het vergeten te vragen.

★*¨*•.¸¸.. ★*¨*•.¸¸.. ★*¨*•.¸¸
Zaterdag
Ik wou hem vannacht af hebben, maar dat lukte niet. Toen dacht ik , dan doe ik het in de morgen. dat lukte ook al niet. Ik was even vergeten dat Zoonlief nog geen meltdown had gehad na alle slechte uitslagen en besloot deze vroeg in de morgen te krijgen. Gevolg een hok vol herrie en hartkloppingen voor mijn toch al vermoeide hart. Ik kom voorlopig mijn bed niet uit! Ik heb al wat geslapen, de kinders hebben de boodschappen al gedaan en nu doet ieder zijn ding en ga ik straks ook nog even slapen. Daarna ga ik kippensoep maken. Heb ik heel erg trek in.
Ik dacht vannacht, ik doe een muziekje over de liefde. Uit mijn geboortejaar. Een Dirk-liedje. Gewoon, omdat mijn hart beter moet worden.
Daarom dus Enjoy!

 *´¨)
¸.•´¸.•*´¨)
(¸.•´ ★ *¨*•.¸Fijn weekend¸.. ★*¨*•.¸¸.. ★*¨*•.¸¸.. ★*¨*•.¸¸18 opmerkingen:

 1. Heel veel sterkte met al die nare onderzoeken. Ik duim voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Joh, proberen te relativeren is grote Kunst, maar wel een die veel rust geeft. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jah, ik moet altijd eerst door de schrik en angst en boosheid heen. Daarna kan ik wel weer relativeren hoor :)

   Verwijderen
 3. Een mooi muziekje om te relativeren
  Sterkte en ik duim voor je.

  Groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lulu is altijd goed…. Ik moet alleen niet meezingen want dat red ik niet

  Sterkte met wat er allemaal komen gaat. Je longarts klinkt als een vakpersoontje..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze joeg me niet meteen de stuipen op het lijf. Vakpersoon ja!

   Verwijderen
 5. Prachtig jaar, prachtige zangeres en een prachtkeus. Kippensoep...heerlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk dat je een "Dirk-bandrecorder-nummer" hebt uitgezocht. We worden er allebei vrolijk van Bibje. 1967 is ook het jaar dat Procol Harum A Whiter Shade of Pale uitbracht. Voor ons DE nummer 1 hit aller tijden. We wensen je een fijn weekend. Sterkte bij alle onderzoeken en groot gelijk dat je er vandaag een slaapdag van hebt gemaakt. Even alle zorgen weg slapen. Liefs en groetjes van ons

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whiter Shade of Pale is ook prachtig, hoorde we ook erg vaak thuis :)

   Verwijderen
 7. Lulu kende ik niet dus ik hoor haar voor het eerst even wennen hoor (glimlach) ze heeft een duidelijke stem hmmm ik zal nog eens vaker naar haar luisteren of ik haar echt kan waarderen.
  hou je haaks Bib

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pfffff......al die onderzoeken, het valt niet mee. Maar knap hoe je er mee omgaat. Je gezondheid is nu het belangrijkste.
  Heel veel sterkte en ik denk aan je.

  Heel veel liefs een en dikke knuffel, Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er komt een einde aan zullen we maar denken, en dan is het tijd om te helen. xxx

   Verwijderen
 9. *slaat maar ff de armen om Bibje heen*

  Sommige rugzakjes krijgen wel heel veel ballast te verdragen maar hou je maar vast aan het feit dat niemand ooit meer krijgt dan hij dragen kan. en ja, de vraag waarom, waaraan dit verdiend, blijft natuurlijk de vraag want antwoorden bestaan niet op elke vraag.

  Toi toi toi wijffie, hou je haaks, en geniet van je kippensoep hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kippensoep was lekker.
   En ja waarom? Ik ga er maar niet over nadenken. Ik heb vast een hele stevige mooie rugzak?

   Verwijderen