zaterdag 26 september 2009

~Wat betreft Fitness oefeningen~

Fitness,
goed voor je lijf en goed voor je leden.
Dat zegt men althans(mooi woord vind ik dit toch...zo lekker ouderwets)
Toen mijn ouders jong waren was sporten nog helmaal niet zo supergewoon, toen mijn grootouders jong waren al helemaal niet.Ze werkten al hard genoeg,
De ene opa op het land,de ander in zijn vrachtwagen. Ellenlange dagen werden er gemaakt,en nog langere weken. Mijn opa's hadden niet bepaald last van overgewicht toen ze jong waren. Nee sterker nog,ze hadden een puik figuur! Natuurlijk werd er ook gezond gegeten,dat was toen zo. Je at met de seizoenen mee,de ene opa had zelf een moestuin en de ander hield kippen. De groentenman kwam aan de deur,alles was vers van de pers zullen we maar zeggen. Niks geen tussenhandelaren,die de prijs opdreven en de oude groenten weer doorverkochten. Welnee,het ging in een recht lijntje naar de consument,zo vers van het land op tafel....net als bij Hak (ongeveer dan,de potjes gaan wel errug lang mee) Ook de melkman kwam aan de deur, de koe was een paar uur terug nog gemolken en zo kwam het bijna nog warm op de stoep van mijn grootouders. Het moest ook altijd even gekookt worden die melk. Gezonder kun je het niet hebben. Wou je halfvolle melk? dan lengde je het gewoon aan....maar meestal was dit een armoe-maatregel. Dan had je twee keer zoveel! Toen wisten ze nog dat in juist de volle melk de meeste vitamines en mineralen zitten. Die was dus het gezondst. Tegenwoordig kun je de meeste melk zelfs geen melk meer noemen,die is ooit gemolken,naar de fabriek gebracht, gesteriliseerd/gepastueriseerd en soms ook nog gedroogd en daarna precies volgens tabel verwerkt tot halfvolle of zelfs magere melk. Nou en dat is dus echt je reinste bedrog...magere melk is melk wat niet een keer is aangelengd maar wel twee keer. Driekwart is dus water!Poeh,dat hoef ik niet hoor!
Ook niet om dun te worden! Het smaakt naar niks......geef mij dan maar een echt glaasje water! En een glas melk,volle melk van de bio-koe. Zo heet dat tegenwoordig als het ongeveer ouderwets is gemaakt. De BIO KOE.....hmmmm
Zo zijn er ook bio-groenten.Die zijn schoner geteelt dan hun met pesticide bespoten tegenhangers.
En bio of nee ecologische cosmetica en schoonmaakproducten.Allemaal schoon en zonder rotzooi.
Eigenlijk hetzelfde als wat mijn opoe op haar huidje smeerde nog voor ze aan de "oil of olay" begon.
Tegenwoordig is het hip om schoon te zijn met eco....
Toen ik ermee begon,zo'n 25 jaar geleden, werd er nog schamper op gereageerd, zou wel een puberding zijn,die zijn niet helemaal helder weet je wel. Enne waar maak je je druk om, dood gaan we toch en zo erg zal het wel niet zijn! Nu is daar een Katja Schuurman en ja als die het doet,en ook nog erover verteld in de Prive zal het toch allemaal wel waar zijn. Dus gelukkig komen er steeds meer mensen die zich bewust worden.
...ook zo'n stomme uitdrukkig....
ze vertonen gewoon kuddegedrag,
maar oke,wel goed voor de planeet,en voor zichzelf en voor hun kinderen. Global warming weet je wel....Ze zijn bezig met hun ecologische voetafdruk. Dat staat wat stoerder dan dat je moeder aarde eert voor alles wat ze je schenkt...toe zeg,dat is zoooooooo seventies! Geitewollensokken gebrabbel.
Ik hou trouwens niet van geitenwollensokken,ze kriebelen me teveel! Degene die ze bij ons thuis altijd aanhad was helemaal niet zo bezig met het milieu en ecologisch en biologisch. Doe normaal zeg,dan doe je al gek genoeg!
De wandelingen en ritjes in de natuur waren natuurlijk genoeg.
Ik heb dus heel wat jaren moeten opboksen tegen de gevestigde orde......Maar nu is het hip! Je telt niet meer mee als je niet een bewuste consument bent, die met volle portomonee,alles wat biologisch en ecologisch en gerecycled is aanschaft. Want ja,je moet wel blijven kopen natuurlijk! Opoe zou haar hoofd eens schudden bij zoveel hebberigheid,
ja......
Opoe,
zij deed dus niet aan fitness,
had ze geen tijd voor.

Maar voor eenieder die op dit moment wel eens wat beweging kan gebruiken na een dag lang kantoorzitten hieronder staat een link met een boel oefeningen, zomaar gratis, en stevige oefeningen hoor! Al wat je nodig hebt is niet knellende kleding en een dekentje!

SUCCES
~

Geen opmerkingen:

Een reactie posten