zondag 3 januari 2010

zelf maken dus...

Ik ben na mijn relaas van gisteren maar eens het world wide web op gegaan en heb eens gegoogled op chocolade pasta maken...
en ja
joepie
er zijn recepten
jawel
ietwat ingewikkelder dan de mijne maar ala...
ik ga ze allemaal uitproberen.
Dus voor u allen,
hoeft u niet te google'n
gratis en voor niets
gewoon voor de leuk
voor tijdens een feestje ofzo,
lekker met de vriendinnen of op een kinderfeestje
of gewoon op een heerlijke vrije middag.
Laat u even weten hoe lekker het geworden is?????


Choco zonder suiker*

Benodigdheden :
120 g chocolade zonder suiker,
2 eetlepels melk,
30 g margarine,
2 eieren
1,2 g gedroogde en zeer fijn gemalen blaadjes Stevia/5 druppeltjes extract.

Klop het eiwit van 2 eieren tot het goed stijf is. Voeg bij de 120 g chocolade (zonder suiker!), 2 eetlepels melk, 30 g margarine en 1,2 g gedroogde, verpulverde blaadjes/5 druppeltjes extract. Verwarm gedurende 2 min in de microgolfoven (maximum stand) of op een bain-marie. Als de chocolade goed gesmolten is, voegt U onder goed roeren de 2 eierdooiers toe. Het stijfgeklopte eiwit wordt dan toegevoegd onder goed rondroeren. Laat de choco opstijven in de koelkast.
recept :stepa.be




Recept meegebracht door Cortez in 1528**

· 700 g cacao
· 750 g witte suiker
· 56 g (2 ons) kaneel
· 14 Mexicaanse peperbolletjes
· 14 g kruidnagels
· 3 vanillestokjes
· een handvol anijs
· 1 hazelnoot
· muskus, grijze amber en oranjebloesem water



De chocolade van St. Disdier**

Recept 1 (zeer goed):
· 900 g cacao
· 680 g bruine suiker
· 20 g vanille in poeder
· 14 g kaneel in poeder

Recept 2 (uitstekend) :
· 900 g cacao
· 570 g suiker
· 28 g vanille in poeder
· 15 g kaneel in poeder

Recept 3 (sterke smaak, voor diegenen die geen overdaad vrezen)
· 900 g cacao
· 450 g fijne suiker
· 9 g kaneel
· 7 g kruidnagel in poeder
· 7 g chili pepertjes
· 35 g vanille



met dank aan;
*http://suiker.punt.nl/index.php?r=1&id=396445&tbl_archief=0
**http://www.choco-story.be/NL/recepten.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen