zondag 21 december 2014

Suffe Zondag

We denken de sneeuw er maar even bij dit jaar :) Foto van Nico Bredeveld- Huisduinen, uitzicht op de Lange JaapGrijs is het buiten, jekkiedrekkie grijs.
Stom, strontvervelend grijs. En ik baal best wel, gewoon ....
Omdat ik maar niet tot actie kom en nog steeds op mijn slaapkamer zit. Achter de pc een beetje te werken en te lummelen en te kletsen. Terwijl ik eigenlijk de kerstboom op wou tuigen en dan hop naar buiten frisse neus halen , ook al drup, drup, drupt mijn neus alweer flink en schraap, schraap, schraapt mijn keel weer.
Kan me ook niet schelen, ik wil daar nu even niet aan denken. Ik wil dat heerlijke gevoel van kerst terug, ja dat wil ik! Ik ben mijn kerstgevoel he-le-maal kwijt. Potsjandorie. Ik snap er niks van....echt. Ik ben maanden in de ban van gezellig, knus, warm, vriendelijk kerstmis geweest en nu...nu...foetsie.
Ik zwierf vannacht door mijn huis en ik had echt zoiets van, sjaaaahhhhhh
Wat nou kerstmis!
We hebben geen plannen, we hebben amper versiering, we weten nog even niks en we hebben ook al geen dis in gedachten. Zoon wil turkey, Dochter rollade, en dat is alles waar we op komen. De turkey wordt wel een neppert, want voor drie is het wel een beetje groot...dus een chicken, stuffed? De rollade wordt een kleintje en dan ga ik nog maar even wat verzinnen hoor. Salade , ijs na, soepje vooraf? Nou dan nog wat borrelhapjes voor bij de fris. Een gezellige film en een wandeling door de regen en harde wind.
Nou klaar.
Ik ga een kerstliedje opzetten.....
Je moet wat.
Fijne Zondag :)

4 opmerkingen:

 1. Voor mij is het pas Kerst als het kerst is en geen dag eerder! We hebben wel gezellig de lichtjes in de boom aan staan en branden waxinelichtjes. Ik maak me net zo druk om de feestdagen als ik zelf wil.
  En vannacht was de langste nacht! Over twee weken wordt elke dag weer een stukje langer en daar hoeven we niets voor te doen. Prijs je rijk, Bibje ;-)
  Ik heb ook een hekel aan die grijze dagen. Maar gek genoeg doen ze me altijd aan een dichtregel van Marsman denken:
  "de lucht hangt er laag
  en de zon wordt er langzaam
  in grijze veelkleurige
  dampen gesmoord."
  Liefs Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het best wel een deprimerend stukje tekst, helemaal in de sfeer ja haha
   Nou die boom hè die doen we dit jaar niet hebben we besloten net. Ik doe extra lichtjes en versier de tafel.........scheelt weer een boel rommel ;)

   Verwijderen
 2. Wat zou je zeggen van een kalkoenrollade.. Twee vliegen in een klap... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wow wat een goeie...nu nog op zoek...man man man wat een drukte toch in die winkels deze dagen.....
   :)

   Verwijderen