donderdag 7 maart 2013

Breuken.....

Vandaag was het zover, ik heb mijn eerste Artist's Date gehad met mijzelf. In de tijd dat zoon op het projecthuis toe was aan de boodschappen halen, ben ik er ook even tussenuit geglipt.
Eigenlijk was het niet meer dan wat ik graag doe, maar waar ik vaak niet aan toe kom.
Even een uurtje boekenwinkels  afsnuffelen en een klein kadootje kopen voor mezelf. Heerlijk, daar was ik echt heel erg aan toe. Vooral dat kadootje, een blanco dagboek, heeft me super blij gemaakt. Ik was bijna door mijn andere heen, en deze is goed mee te nemen in de tas.

Tijdens het taakwerk van zoon heb ik eens zitten observeren naar hoe hij werkt. Dat was grappig om te zien. De taken die ik voor hem had opgeschreven had hij binnen een kwartier gemaakt(en 100% goed) en toen ontdekte hij de kneedgum. Die werd eerst flink gekneed, gewoon lekker knijpen en rollen en toen ging dat om zijn pen heen en daarmee probeerde hij te schrijven. Dat lukte niet, dus eraf weer en uit elkaar gepulkt. Hij was er vol concentratie mee bezig, alle focus op dat gummetje. Hij kneedde en kneedde en ineens zei hij tegen mij dwars door de kamer heen(terwijl iedereen hard aan het werk was en dus gestoord werd in het werken) "Maham, zullen we straks van deze gummen halen, dan kan ik kleien, hij is mooi hè, moet je kijken....."Hij liet een poppetje zien wat hij gemaakt had, een figuurtje van de gamesworkshop 40K warhammer. Ik weet niet of er iemand bekend mee is, maar hij is er lyrisch van. Het is van een tabletop-game. Een soort van fantasy legers die tegen elkaar strijden op een veld. (meestal op een tafel gemaakt) En dat gaat dan volgens allerlei regels. Je moet die figuurtjes eerst in elkaar zetten en schilderen en dan vorm je legers en dan kun je ermee spelen.
De juf was niet zo blij met zijn geklei, hij moest aan het werk...."Maar ik ben al klaar",zei hij, waarop ze hem ongelovig aankeek(nu al?) en zijn werk nakeek. Ja dat was wel goed ja....nou dan doe je dit ook nog maar ....Zoon dweilde wat, het figuurtje was veel leuker om te kleien, de fantasie was geprikkeld, maar na veel soebatten ging hij dan toch nog wat doen......3 minuten en hoppa klaar was hij weer, weer een bladzijde af. Dat was ook weer allemaal toppie gemaakt...."ja ik was de rekenkoning op de andere school..."zei Zoon nog.

Ja me dunkt....maar nu na 5 jaar krijgt hij nog steeds hetzelfde werk, dus net toen ik de kids naar boven stuurde heb ik wat werk opgesnort van de Kahn academy. Zoon gaat morgen aan de breuken en voordat dit jaar om is heeft hij het lagereschool niveau helemaal doorgewerkt en kan hij aan de gewone wiskunde. Het duurt nu wel lang genoeg met dat geneuzel op i-niveau. Hij is al 14, en hij kan veel beter. Vrijetijdsbesteding is bv figuurzagen, gutsen, bingo en fotolijstjes maken terwijl Zoon een computergame aan het ontwerpen is met zijn ambulant begeleider...
Afijn,
ik ga dus een knap handelingsplan schrijven waarin zijn sociaal emotionele ontwikkelingsweg èn zijn cognitieve ontwikkelingsweg in beschreven worden. Wat is zijn doel en hoe gaat hij dat bereiken. Dan is het meteen een stuk duidelijker allemaal.

Maar eerst heb ik een weekend-retraite, de kinders gaan naar pappa en ik ga mijn tijd wijden aan mijzelf. Daarom nu het eerste muziekje van het aankomende weekend, even een terugkeer naar de winter......


1 opmerking:

  1. Ronstruinen in boekwinkels, heerlijk! Zoon goed bezig geweest, 100% goed!

    BeantwoordenVerwijderen