woensdag 17 september 2014

Woensdag Wensdag en ik wens een mooie dag!

Boos Bibje
Er zijn zo van die dagen die eigenlijk al in de nacht verkeerd beginnen. En dit is zo'n dag. Nog niet begonnen op de dag maar het is nu al helemaal fout.
Ik heb vreselijk slecht geslapen, om het uur wakker, steeds weer roepen naar Zoon dat hij nu eens in bed moest gaan liggen. Ik werd wakker van getik, gerommel, gekraak, gepraat, dromen, zoveel dromen, die me zwetend wakker lieten worden. De nacht was al een slecht begin.
En toen werd het ochtend.
Kwam Dochter met een ik ben misselijk en moest ik Zoon zijn bed uit rammelen voor het grofvuil wat nog steeds aan de weg gezet moest worden. Ontdekte ik dat een van beiden, of alle twee, de stofzuigen met hun grote schoonmaak gesloopt hadden en toen werd ik boos.
En de dag moet nog echt beginnen.
Nu zit ik hier misselijk te wezen en grommen tegen de kat(die zijn vacht aan het uitschudden is in mijn slaapkamer) en ik ben zoooo moe. Mijn ogen doen het nog steeds niet goed en
zucht zucht zucht
Blegh dus.

Mooi uitzicht
Ik kijk nog maar even naar buiten. Het zonnetje komt net op boven de boomtoppen in een vochtige lucht. Daarstraks, toen ik even buiten was voelde het zwoel en zacht. Eigenlijk best heeeeel erg lekker. Veelbelovend, troostend, verzachtend. De geur is adembenemend zo lekker. Er gaat niets boven de geur van rottend blad en stervende aarde. Herfstgeur is goed voor de ziel.
Daarom staat mijn raam nu open en snuif ik de vroege ochtendlucht in. Het ruikt zo lekker, die naderende herfst. Nog net geen tijd voor 'hoor de wind waait door de bomen' en 'de regen tikt zachtjes tegen het zolderraam'. Het is nu nog tijd voor 'de zon kust de aarde voor het winterslapen gaan'. Maar dat is nog geen liedje ;)
Hoe gaat mijn dag eruit zien?
Ik ga zo eerst mijn humeur schoonspoelen onder de douche. Daarna voeg ik een cocktail blij, verwachtingsvol, vrolijk, zin in de dag en zonnig toe aan mijn geurtje. Dat het mij de hele dag mag omringen.  Vandaag ga ik genieten! 
Fijne dag allemaal.

9 opmerkingen:

 1. Balen zeg dat je zo slecht slaapt, maar het is wel degelijk een mooie dag hoor :-) al buiten geweest???
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja wat een genot niet waar? En dan hier wonen...jaaahhhh helemaal blij!

   Verwijderen
 2. En vanmiddag een lekkere siesta, even bijslapen. Mooie gedachte; woensdag, wensdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Nou dat is gelukt hoor, wat een heerlijk weer gisteren!

   Verwijderen
 4. Ik hoop dat je van woensdag op donderdag beter geslapen hebt. Wat een ellent is dat he, niet (goed) slapen..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou idd schijnt een side-effect van de overgang te wezen :(

  BeantwoordenVerwijderen