zaterdag 27 september 2014

Zwijmelen op Zaterdag

Hele week afwezig geweest op mijn blog.
Hele week niet actief, en dan bedoel ik ook niet actief. Het was zeuren met mij. Het was weer zo'n week. Zo eentje waarin ik inactief was op alle fronten. Moe , ziekerig, humeurig, niet kon slapen en last had van de kou die ineens intrad. Of in ieder geval bij mij. Ik voel me eigenlijk net als die puber van 33 jaar terug. Alleen nu in reverse. Bah, gewoon echt bah. Ik heb zelfs weer jeugdpuistjes :(
Vreselijk,
alle trauma's van toen drijven weer boven.
ZUCHT
Even doorbijten,
nog even doorbijten,
en "plamuren" maar weer.
Ik weet nog dat mijn opoe dan zei; "lieverdje dat heb je niet nodig hoor, je hebt zo'n fris huidje. Je bent nog zo jong." Jah...dan was mijn "plamuur" toch nog goed gelukt en natuurlijk genoeg om haar voor de gek te houden. Of misschien zag ze het wel allemaal niet meer zo scherp, ze had immers al oude ogen en haar bril niet altijd op.
Ik zat er maar mooi mee, of eigenlijk zat ik er lelijk mee in mijn maag.
Je hebt maar 1 uiterlijk en daar moet je het mee doen. En met de mijne was ik helemaal niet blij.
Ik paste niet tussen al die zelfverzekerde knappe meisjes...ook al waren ze niet persé mooi. Zo gaat dat nml  onder pubers. Degene met de grootste mond is automatisch de knapste, of het nu zo is of niet. Je waagde je mooi niet het tegendeel te beweren, levensgevaarlijk was dat!!! Kans op uitsluiting, pesten en ga zo maar door loerden om de hoek.
Inmiddels heb ik me wel aardig verzoend met mijzelf hoor, het kan altijd erger. Waar heb ik het over, pfffff alsof een paar pukkeltjes het einde van de wereld betekenen.
IK besluit gewoon vandaag dat ik vreselijk prachtig mooi ben, en owee degene die mij wil tegenspreken! 

22 opmerkingen:

 1. Lekker nummer, en wees eens de baron van munchhausen, trek jezelf aan je haren uit het moeras, anders zak je steeds dieper. Hug

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu hopelijk weer in de lift naar een beter gevoel .Wat was ik dankbaar voor mijn gave huid destijds al vond ik mezelf niet echt mooi !! De muziek vind ik goed ,onbekend voor mij maar klinkt lekker !!
  Gr Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is van de film "Pretty in Pink"uit de jaren 80...zo'n mierzoete tienerfilm ;)

   Verwijderen
 3. Bibje, wat zie je er vandaag stralend en wonderschoon uit.. Wat zeg ik, vandaag? Alle dagen toch !

  (ps tot mijn schande moet ik bekennen dat ik de bijbehorende film nog nooit helemaal heb gezien... )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ooohhhohoho wordt het niet eens tijd, de film is al 30 jaar oud joh ;)

   Verwijderen
 4. Lieverd, je bent prachtig! Vooral de twinkeltjes in je ogen!
  Ik herken alles wat je schrijft.
  En er is niets veranderd.
  Mijn nichtje, type heerlijke meid, lekkere lach, puur naturel, kreeg vorige week een briefje in haar handen geduwd van een paar van die rotmeiden. Met tips om mooier te worden. Daarin stond dat ze wat moest doen aan haar puistjes, dat ze camouflage moest gebruiken, en vooral haar haar moest stijlen. Ik werd plaatsvervangend woest! Ik ken er niet één die van nature mooier is dan mijn allerliefste nichtje. Stelletje rotmeiden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreselijk wat een pieptutten, waar bemoeien ze zich mee. Maar hoe herkenbaar, die druk om maar vooral allemaal hetzelfde te moeten zijn. tegenwoordig is dat type lolita met pruillipjes ala de centerfold van de playboy grrrr

   Verwijderen
 5. Kom op Bibje, je bent een prachtig mens! Ieder mens is trouwens mooi! Maar ach zo'n rotweek komt bij iedereen wel eens langs en gaat ook weer voorbij gelukkig! Lekker nummer hoor! Ik wens je een fijn weekend, met veel zon want dat heb je nodig! XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ik grappig vond te constateren op een schoolreunie jaren terug, was dat de meeste knappe meiden hun knapheid hadden verloren en maar saaie dames waren geworden. Juist de stille willies waren opgebloeid en hadden een interessant leven.

  Doe vandaag zacht tegen jezelf, lekker geurtje op, warme thee/koffie/chocolademelk, mooie muziek. Je bent de moeite waard. In wat voor vorm dan ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaahh idd, nu je het zegt. de popie jopie meisjes zijn al jaren geleden uitgebloeit. Wat zeg ik verwelkt zelfs.
   Kreeg laatst de vraag of ik soms botox gebruikte haha, omdat ik zo weinig rimpels had.
   Tja, niet roken en drinken heeft zo zijn voordelen zei ik toen( werd ik vroegah altijd om geminacht en gepest)

   Verwijderen
 7. Je bent een pracht mens. Van binnen en van buiten. Laat je niks anders wijsmaken.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nooit de moed opgeven, al is de verleiding groot...Verwen jezelf een beetje met dingen die je graag doet of leuk vindt. En als je dat op dit moment nog niet kunt, blijf er toch van dromen.
  Ik wens je moed en vertrouwen,
  Liefs en een knuffel,
  Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ik ook kan zeggen.... is eigenlijk allemaal niet belangrijk..... het gaat puur en alleen om hoe jij het voelt, hoe jij je voelt. En daar kan niemand ter wereld iets aan veranderen (helaas/gelukkig)

  Een beetje relativeringsvermogen....gekruid met ietsjes onverschilligheid en als kers op de taart een flinke dot eigenliefde ....

  Ik gun het je!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waarom zou ik tegenspreken dat je mooi bent? Vooral die bolle wang, waar je tong in zit, die doet het héél goed!
  Prachtige muziek ook, en dan wordt het nog onder de noemer "punk" geschoven ook! (Ik heb dit weekend een van hem gekochte cassette teruggegeven aan een jongen waarvan ik in 1990 stagebegeleider was, en die toen in een punk-achtig bandje speelde, en die hij nu gaat digitaliseren.)
  En die zelfverzekerde meisjes in het roze, dat is toch alleen maar hun verlegenheid overschreeuwen? Ja, soms véél te hard...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hou van roze, maar ik heb het bijna nooit meer aan.
   Punk ja...nou ja punk. Wel leuk hè!

   Verwijderen