zaterdag 6 september 2014

Zwijmelen op Zaterdag


Ik werd ermee wakker en het wil maar niet uit mijn hoofd, dus wat doe je dan....dan plaats je het op de Zaterdag Zwijmel. En nu maar hopen dat het uit mijn hoofd raakt vandaag. want de associaties met dit nummer zijn niet zo geweldig. Hoe mooi het lied verder ook is. Er zit een rafelrandje aan.
Zo eentje die je nooit meer helemaal vergeet.
En hoewel ik vandaag het lied zonder vochtige ogen en brok in mijn keel mee kan zingen kan dat morgen zomaar anders wezen. Everybody's changing.
Ja....
gisteren zo een mooie quote weer gehoor tijdens "Brothers en Sisters" van de moeder...en vergeten op te schrijven natuurlijk....maar die ging daar dus over. Over hoe het leven een aan één schakeling van veranderingen is. Dat je niet anders kan dan daarin mee gaan en dat wanneer het je in het gezicht staart , alleen jij weet wat je moet doen. Dat iedereen zal zeggen wat ze ervan vinden, maar dat dat hun ding is. Alleen jij weet welke kant je uit moet en wat goed voor je is.

Wij staan hier ook weer voor nieuwe uitdagingen.

Nu de school van dochter stilzwijgend zijn Hoogbegaafdheids-programma aan de wilgen heeft gehangen(of verborgen of zoiets????) Ik de teamleider daarover al gemaild heb en daarop een heel algemeen beleeft briefje heb gehad maar me nog steeds niet duidelijk is waar het onderscheidende van het programma dan in zit? Ik het gevoel heb dat ik beleefd aan de kant gezet ben met een zoethoudertje. Maar ik hier wel een kind thuis heb waar de teleurstelling vanaf droop toen ze haar lesrooster zag een week voordat de lessen begonnen. Weg zijn de verkorte programma's en weg zijn de algemeen project/top-downleer-middagen.
Daarvoor in de plaats heeft de school wel zijn zoveelste contract met een bedrijf waardoor de school zich nu niet alleen profileert als Universum School. Dat wil zeggen dat er extra aandacht gegeven wordt aan het bètaonderwijs en dat de exacte vakken centraal staan in het schoolprofiel. Lyceum aan Zee werkt samen met de Nederlandse Defensie Academie om de (keuze voor) exacte vakken te promoten.
Maar ook als Vecon Business School. De Vecon (Vakvereniging voor het Economisch Onderwijs) heeft dit certificaat ontwikkeld door veranderingen in de maatschappij, de noodzaak elk talent tot ontwikkeling te laten komen en het verlangen van scholen zich te profileren. Dit heeft, zoals gezegd, geleid tot het ontwikkelen van een profiel dat zich richt op economische vakken, ondernemendheid en ondernemerschap.
Wat natuurlijk allemaal heel leuk klinkt maar niet anders is dan een iets uitgebreidere profielkeuze voor de bovenbouw en waar Dochter dus he-le-maal niets aan heeft nu. En dat terwijl het passend onderwijs per 1 augustus is ingegaan. Er zelfs een ll weggestuurd is, omdat school dit kind geen onderwijs meer wilde kon geven. En het HB onderwijs zelfs op de site niet meer terug te vinden is.
Ik heb hier helemaal geen zin in weet je dat, in dat gezeur en gedoe en weer overal achteraan moeten.
Ze geeft nu nog aan dat ze het wel zal redden...en ik geloof haar ook wel, maar ik weet ook dat als dit te lang duurt, de lichtjes in haar ogen al minder fel gaan schijnen.

Gisteren schreef ik dit nog tegen mezelf in mijn Morning Pages. Nu herhaal ik het nog maar een keer;
Voor elk probleem is een oplossing
Voor elk probleem is een oplossing
Voor elk probleem is een oplossing
En die oplossing die vinden wij.

18 opmerkingen:

 1. Wat waardeloos voor je dochter. Het nummer vind ik geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja goed he...
   voor het schoolgebeuren slaan wij ouders de handen ineen :)

   Verwijderen
 2. Wat vervelend voor je Dochter .Een heel mooi nummer !!
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vervelende toestand zeg, zijn er meer die in hetzelfde schuitje zitten? Wellicht ben je samen sterker ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We slaan idd de handen ineen om samen de school op zijn verantwoordelijkheid te wijzen en tot oplossing te komen.

   Verwijderen
 4. Harregat wat een narigheid voor je dochter, wens jullie snel een goede en tevredenstellende oplossing toe!

  En ja de muziek is zeer toepasselijk en waar.

  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig maar dat alles verandert...zo kan een nare situatie weer goed komen toch?

   Verwijderen
 5. Mijn reactie heb ik al op Fb gezet. T.a.v. het muzieknummer, niet echt mijn smaak die Keane. Smaakverhaal! Salu2 Albert

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekkere muziek, ik vind de clip een beetje playback-erig. Vervelend verhaal, maar oorzaak is waarschijnlijk bezuiniging en prestatiedruk qua statistieken van de school naar het ministerie. In mijn tijd was het begrip hoogbegaafd overigens nog niet uitgevonden, en daar zou ik weer over kunnen gaan nadenken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. in mijn tijd ook niet. Daarom.kwam ik er erg laat achter. Met alle nare gevolgen die het had er nog bij(zoals faalangst boosheid om niet begrepen te worden geen aansluiting kunnen vinden en niet snappen waarom. demotivatie onderpresteren...nou ja noem maar op)

   Verwijderen
 7. Tjee dat is ontzettend balen. Nu gaat het misschien nog maar als het nieuwtje van de nieuwe school eraf is gaat ze zich stierlijk vervelen natuurlijk... Ik hoop dat je de kracht vindt om er toch maar weer werk van te maken! Succes!
  En het nummer is mooi en toepasselijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. we gaan het samen doen. Dan staan we sterker en kan school niet om ons heen.

   Verwijderen
 8. Ze doen van alles maar niet dat wat goed is voor het Kind of Leerling !

  Keane heerlijk :-)

  Liefs Laura

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er werd al hezegd dat de docenten er ook niet allemaal zin in hadden
   Alsof ze zin moeten hebben om goed onderwijs te verzorgen....er was een tijd dat je dan kon gaan. Tegenwoordig mag het kind dan vertrekken :(

   Verwijderen
 9. Wat en narigheid voor je dochter! Echt balen.
  Wel een geweldig nummer.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja goed nummer ja...om heeeeeeeeeel hard te draaien!!!

   Verwijderen