zaterdag 7 maart 2015

Zwijmelen op Zaterdag

Leonie Dawson
Eigenlijk is het nog maar vrijdag, maar nu ben ik nog fit en straks kak ik weer in of vergeet ik het gewoon dussssssss
Ben de hele week een beetje zo zo geweest. Zondag en maandag was ik hondsberoerd en daarna knapte ik wel weer op. Toch ben ik nu ook gewoon bah.
Mistte het zonnetje, mis de warmte en ik mis gewoon even van alles wat ik niet benoemen kan. Je hebt wel eens van die weken. Zal de nasleep van het ziek zijn wel wezen denk ik. Gisteren(donderdag dus) ging Dochter ook pas voor het eerst naar school. Die is echt héél erg ziek geweest. En nu is Zoon ziek. Hoe ik er nog zo redelijk tussendoor fiets is mij een raadsel maar ik ben er wel blij mee.
En weet je waar ik helemaal blij mee ben?
Dat het zonnetje eindelijk schijnt. Het mocht even duren vandaag maar een uurtje geleden is het er dan toch van gekomen. Nog even op de valreep, want het is alweer 5 uur. Gelukkig wordt het een heel erg oké weekend. Dat hebben ze beloofd!
Daarom zorg ik dat ik morgen niet zozo ben maar heel erg YEAH!!!

Ik heb trouwens nog wat nieuws,
want hoewel ik zo zo was de hele week, heb ik wel getieperdetiept en staan er ondertussen 21.443 woorden in mijn document. Dat zijn wel mooi 85,8 bladzijdes weet je wel! Mooi dat het nu dus toch op een boek(je) begint te lijken. En hoe meer ik schrijf hoe meer inspiratie ik heb. Hoe groter het verhaal wordt en hoe leuker de karakters en hoe meer ik ervan geniet.
De laatste keer, dat ik zo ontzettend veel voor 1 verhaal schreef, was ik 14. Het boek staat nog in mijn kast, en ik en vriendinnen hebben dikke tranen geplengd om het dramatische verhaal. Het was volledig met de hand geschreven. Zo ging dat vroeger als je geen tiepmachien had. Ik schreef toen nog heel erg netjes. Soms, als ik in een nostalgische bui ben, lees ik een stukje. Dat vrolijkt me meteen weer op.
Nu heb ik een lied uitgekozen van 2 jaar later, die hing de hele tijd al bij mij. Super nostalgische pubermuziek uit de tijd dat ik mijn slaapkamer veranderde. Met ballonnenbehang en een keukensetje(ronde tafel en twee stoeltjes) gele gordijnen en verder alles wit in plaats van gebeitst bruin. Klaar om de bovenbouw te bestormen.
Enjoy
Fijn weekend!!!

18 opmerkingen:

 1. Weet je Bibje, de meeste muziek die jij plaatst ken ik helemaal niet. Dan denk ik, hoe kan dat, ik leefde toen ook al, zat ik onder een steen of zo? Te druk met kindjes en zo denk ik...
  Een fijne, zonnige zwijmeldag wens ik je! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou Trees zal ik jou eens wat zeggen,
   in die tijd luisterde ik vooral naar de BBC op de AM en daar draaide ze dit allemaal. In Nederland was dit niet bepaald mainstream.
   Jij was toen zeker een soort van Patrick haha (de zeester uit Spongebob) Dat krijg je dan met kleine kindjes, ik weet er alles van ;)

   Verwijderen
 2. Een echt boek. Gaaf! Dank voor je zwijmel en een heel fijn zonnig weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jaaaaaaa ik was er zelf verbaasd over hoever ik al ben :)

   Verwijderen
 3. Alle reden dus om trots op jezelf te zijn.... en de zon bevestigt dat ook nogmaals ;-)

  En ja schrijven met de hand, kramp vaak.... ben blij dat dat nu niet meer hoeft en alles toch eruit kan.

  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe beiden, maar mijn boek staat in de computer hoor, dat is veel handiger. De Morning Pages en het terrasjesgeschrijf wordt handgeschreven.

   gr

   Verwijderen
 4. Je ellende gauw overgeslagen, want de zon schijnt en in het weekend wordt het echt lente ook in het koude Den Helder. Weer geen "Dirk-nummer", maar deze mag er ook zijn. Sterkte voor het weekend en stort niet in. Lieve groeten van ons.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee ik ga niet instorten, ik buffel gewoon door en slaap lekker lang uit totdat het zonnetje me wakker kust
   (zo rond een uur of 11 meestal)

   xxx

   Verwijderen
 5. Mooie zwijmel en leuk te lezen hoe je schrijven vordert. Iedere dag een pagina en je komt er wel. Met typen lijk ik wel het ouderwetse schrijven met de pen verleerd te zijn. Sneller kramp inderdaad.
  Zeer zonnig zaterdag gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankjedankje
   kramp je, en dan wordt het kriebelen krabbelen en krassen....ook niet verkeerd hoor, want daar komen altijd mooie tekeningen uit bij mij :)

   Verwijderen
 6. Ziektes en sores verdwijnen nu de zon weer volop gaat schijnen.

  geniet van een zonnig weekend

  zonnige groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik schrijf nog steeds alles met pen op papier. Dan schrijf ik het best. Tientallen schriften heb ik volgeschreven en ik herlees zelden iets. Af en toe schiet me een verhaal te binnen dat ik ooit geschreven heb, maar weet dan niet meer in welk schrift het staat. In mijn vorige laptop stond een overzicht van alle verhalen in alle schriften, maar ik heb dat niet opgeslagen en toen mijn laptop crashte was ik alles kwijt.
  Schrijf je fictie of non-fictie? Succes met je verhaal! Geef nooit op!
  Lekker he, die zon op je knijter?
  Beterschap voor je zoon.
  Liefs Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Kakel !!!
   Ik schrijf fictie...misschien dat ik me ooit aan een non-fictie waag maar dan moet ik wel echt hoofd en handen vrij hebben hoor.
   Ik schrijf ook MorningPages by longhand(vind ik zo poëtisch klinken :) en ja daar heb ik ook al heel wat mooie en lelijke notebooks mee vol gekrabbeld. Heb jij dat ook dat wanneer je vet gestrest bent je amper kan schrijven?(de motoriek hapert en het geschreven woord wordt krabbelen/krassen/bibberen)
   Ik hou alleen geen lijst bij hoor. Ik ben ook tijdens de laatste verhuizing dagboeken kwijtgeraakt en ooit in een overmoedige bui smeet ik een deel weg(ze waren zo depri) waar ik nu vreselijke spijt van heb. Maar ja, het is niet anders. Wat ik heb wil ik uiteindelijk in zo'n houten kist gaan bewaren voor het nageslacht. Hoewel die alleen maar mijn gedachtespinsels lezen, ik schrijf zelden over wat we doen en al helemaal niet over de wereld haha. Zelfs als ik ooit meen mijn memoires te moeten schrijven hen ik een geschiedenis boek nodig voor het tijdsbeeld ;)

   Ja heerlijk die zon, heb ik zó ontzettend naar verlangd. Nu nog meer dan 8 graden, want het was wel koud hier brrr

   Verwijderen
 8. Mooie muziek, ook voor mij tot nu onbekend. Even iets opgezocht: http://en.wikipedia.org/wiki/H2O_%28Scottish_band%29
  want h2o is water, en daar had Marja het ook al over.
  Sterkte met het schrijven - ik ben nooit verder gekomen dan korte verhalen... Als ik een eerste idee op papier wil krijgen, kruip ik toch nog wel eens met een pen en schrijfblok weg op een stille plek, terwijl ik verder toch bijna aan het toetsenbord vastgelijmd zit...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was ooit begonnen aan dit verhaal en toen dacht ik vorig jaar ik ga verder , maar het klonk nergens naar en dus herschreef ik heel veel en utteindelijk gooide ik het in de hoek(met pen en al)
   Vlak na Nieuwjaar dacht ik, ik zet het in de laptop en zo is het verhaal gegroeid. Dat ding telt de woorden en dat motiveert zo enorm :)

   Verwijderen
 9. Onbekende muziek voor mij,maar dat is wel leuk bij het zwijmelen.........je leert bij........
  Schrijven doe ik enkel korte verhalen en soms bundel ik ze tot een boekje,gewoon voor mijzelf.

  Wens je nog een zonnige zondag en beterschap voor zoon deze keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ken de muziek ook niet, maar vind het wel lekkere luistermuziek.
  Hoop dat jullie met elkaar gauw weer opknappen. Dat moet haast wel nu het weer zo lekker meewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen