zaterdag 21 juni 2014

Zwijmelen op Zaterdag

Omdat het maar niet wil vlotten met het weer hier in het hoge noorden.
Omdat ik zo verlang naar warmte en zon en zwoele zomernachten.
Omdat het hier alleen maar koud is geweest de afgelopen weken. Zo koud dat ik nu een extra deken op het bed gedaan heb en de kruik tevoorschijn heb getoverd. Je kan uiteindelijk ook overdrijven met bikkel zijn.
Omdat ik niet op vakantie ga naar de zomerzon, maar wel dat gevoel wil.
Omdat we hier nota bene alles in huis hebben voor een mooie vakantie, van strand, bos, duinen en allerlei activiteiten, als dat stomme weer maar eens meewerkte.

Daarom  dus iets Italiaans.
Ik  doe wel net alsof!!!!
Fijn weekend.


30 opmerkingen:

 1. We kenden allebei dit nummer NIET. We kunnen ons voorstellen dat met jouw verlangen naar zon, dit nummer jou warmte geeft. Hou het nog even vol dan wordt het eens echt zomer, links in Nederland in het hoge noorden. Hou je haaks Bianca. Ondanks het frisse weer wensen wij jou een fijn weekend en zullen proberen wat zon jouw kant op te blazen. Vanaf de Costa del Sol sterkte en lieve groeten van ons.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wacht...ooit gaat het goed komen ...helemaal als jullie mooi weer deze kant op gaan blazen ;)

   Verwijderen
 2. Wat een warme stem. Fijn om naar te luisteren. Ik wens je warmte en zonnestralen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 'Hoge noorden' ? Waar ben je dan?

  En ja hier in het 'bijna hoge noorden' is ook vandaag weer fris met af en toe een schraal zonnetje.... van mij mag die iets meer schijnen buiten maar op zich hoef ik die hoge temperaturen niet.

  ik versta geen italiaans.... word over het algemeen ook niet zo snel warm van muziek in een taal die ik niet versta, maar de melodie in dit nummer is wel erg mooi.

  Fijn, warm, weekend gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laten we zeggen dat ik zover als ik kan zit in Noord Holland. Daarna is er water...aan 3 kanten. Prachtige plek hoor. Als ik maar niet zo'n koukleum was :(

   Verwijderen
 4. Tja Den Helder voelt wel herfstig de laatste dagen. Vaya a la playos is alleen voor een lekkere wandeling met warme chocomel toe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En een muts op en sjaal om haha....
   Zoon wou alweer aan de snert, en hij is niet eens een koukleum.
   Die warme chocimel lijkt me wel wat....in de strandtent met uitzicht over het water ;)

   Verwijderen
 5. Prachtig nummer, met een mooie stem. Ogen dicht, dan ruik je en stukje Italië.Ik wens je warme dagen zonder kruik.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een verschil in perspectief. Ik zou dolgraag daar ergens onder den Helder willen wonen, vlak bij het het strand, de eilanden, de natuur, de vrijheid. Ik zou bij wijze spreken nooit meer op vakantie hoeven in zo'n omgeving.
  En jij wilt naar Italië en dat gaat niet zodat je daar uit stemming van raakt. Maar ik begrijp je wel. Iedereen wil wel eens uit zijn oeving en jou trekt het mediterrane van Italië. Vandaar ook dat gepassioneerde nummer dat ik net met een blij gevoel beluisterde.
  Hopelijk komt het nog eens van Italië, is het niet nu dan toch volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ik woon prachtig hoor Plato, echt wel. Tis alleen zo koud hier :(

   Verwijderen
 7. Hier is het vandaag heerlijk weer...En met deze klanken op de achtergrond helemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een heel mooi nummer .Jij verlangt naar zwoele nachten ? pff ik kan niet eens onder mijn Zomer dekbed slapen ,pff zo warm .Maar ik klaag niet hoor .Ik hoop voor jou dat het beter word ,ik zet dan de ventilator wel aan haha
  Gr Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moest wel even lachen hoor....ben je in die fase aangeland? ;)
   Lijkt me heerlijk om het warm te hebben. stel je toch eens voor, geen kruik meer nodig. Mooie decolletés dragen. Ze gaan van hun stoel vallen hier ;)

   Verwijderen
 9. Ik heb nog een jaar Italiaanse les gevolgd. Dat was een leuke tijd waarin ik veel Italiaanse muziek luisterde. Mijn favoriet was Maria Basar. Dit nummer kende ik niet, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus jij snapt helemaal waar het over gaat ;)
   Italiaanse muziek en mannen...mmmhmhmh

   Verwijderen
 10. Wat een grote verschillen in NL... vanmorgen vertrokken wij uit ZH naar Groningen.... ik had een jurkje aan en sandalen. AAgghhh, ik ben bvroren in Groningen, dat was echt even schrikken. Ik begrijp je dus ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja echt hè, hoe hoger je komt hoe kouder....17 en nog wat hier in de Noordkop en in Groningen zelfs amper 17 graden...sandaaltjes, blote benen.....mij niet gezien hoor ;)
  Arme jij!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nooit van gehoord, maar klinkt goed. Jammer dat het (voor mij) onverstaanbaar is, maar de beelden zijn redelijk suggestief.
  Maar wat versta je onder "het hoge noorden"? Scandinavië en dan dichter naar de pool? Ik vind het hier in Drenthe veel te warm voor een extra deken, en ik ben nog wel een koukleum...!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Den Helder. Drie kanten zee en altijd wind...scheelt vaak een graad of 5 met midden en soms wel 10 graden met het Zuiden vh land....
  En ik moet er wel bij zeggen dat ik een super koukleum ben ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Inderdaad is de temperatuur altijd wat lager in de kop van Noord-Holland en die wind... pfff. Ik snap je helemaal hoor!
  Met Italiaans heb ik niks, geef mij maar Spaans ;-).
  Fijne zonnige zondag wens ik je!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hier in het bijna zonnige zuiden staat de achterdeur open.. Stuur wat warmte naar je toe terwijl ik naar dit nummer luister.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Herkenbaar... altijd die wind die het nèt een paar graden kouder maakt. Het scheelt hier al een jas als je een paar kilometer verderop in het bos zit. De wind komt hier rechtstreeks over de oosterschelde aangeblazen. Ik snak ook naar een lange warme vakantie. Afgelopen pinksteren hadden tegen de 40 graden in Duitsland. Het is mij niet gauw te warm :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Woah 40 graden trek ik niet hoor. Dat is hier veel te klef heet :(
   Maar dit.....10 graadjes erbij mag best :) :) :) zelfs met een briesje. Zo coulant ben ik dan ook wel weer hihi

   Verwijderen
 17. Ja Bibje idd het mag allemaal een vlotten met alles heel herkenbaar en de Zon mag idd nu wel eens een vaste gast worden.

  Fijne week en maandag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Psies!!!
   Jij ook een fijne Maandag !(weekend is voorbij inmiddels)

   Verwijderen