vrijdag 8 november 2013

Time flies

symphony_Bibje
van Kras naar Zen

Ik weet niet hoe ik het doe hoor maar nu is het alweer vrijdag.  De laatste keer dat ik schreef was het dinsdag.
'Time Flies when having fun" zeggen ze dan....nou ja dat laatste kan ik wel schrappen want Fun hadden we niet bepaald nee. Het was nogal wisselend. Van grote hoogtes in gedachten, hoop en ambities tot de onvermijdelijke diepte die volgde.
Van goed nieuws tot vreselijk slecht nieuws....alles passeerde de revue. Van regen en wind naar stralende zonneschijn, maar dan in de omgekeerde volgorde van de gebeurtenissen.
We hebben alles weer gehad.
School die de afspraken niet nakomt, en nu zelfs een eigen agenda erop na houdt. Best wel de dyslexietraining wil betalen maar dan wel onder voorwaarde dat Zoon naar het projecthuis komt.(volgens mij heet zoiets chantage toch?) De Raad vd Kinderbescherming die zich weer gemeld heeft voor onderzoek ivm de aangehouden rechtszaak die 11 dec is.
Ik weet nog hoe ik vorig jaar schreef dat ik blij was dat 2012 voorbij was en dat het nu alleen nog maar beter kon worden. Man wat heb ik me daarin vergist.

 "Er is een stilheid in de hemel, een blijde verwachting, over wat jij dit jaar tot stand zult brengen."

Dat stond in de sterren.
Ik weet niet wat ik al tot stand heb gebracht die die stilheid in de hemel en die blijde verwachting rechtvaardigt. Ik weet wel dat ik het onnoemelijk zwaar had, dat ik vreselijk bang ben geweest, dat ik op de rand van uitputting sta, en dat ik evengoed de kracht van een leeuwin in mij voelde. Dat ik met die kracht gevochten heb, en nog doe. 2013.....nog anderhalve maand te gaan.
Eigenlijk is het diep triest dat ik de jaren wegstreep met grote opluchting en het liefste nog delete ook uit mijn geheugen. Dat er een heel stuk leven is wat ik niet geleefd heb. Een heel stuk leven waarin ik door toedoen van anderen heb moeten overleven.
Het is hard zoeken naar de pareltjes tussen de brokstukken,
maar ik zal ze vinden,
en die stop ik in een pot.
Om voor altijd herinnerd te worden aan dat wat er toe doet!!!!!!


3 opmerkingen:

  1. Things have cracks, thats where the light comes in.....
    Sterkte

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ondanks dat je nu een leven leidt / lijdt waar je niet op eigen verzoek moet overleven, hoop ik dat je parels blijft zoeken en vooral blijft vinden want die helpen je bij je hoe-overleef-ik-tocht!!

    BeantwoordenVerwijderen