donderdag 21 november 2013

Als of......

van Kras naar Zen
Chaos- Bibje

Dat was van korte duur, die toenaderingspoging.
Zo schrijf je midden in de nacht nog een mail en zo hoor je de morgen erop van de Davis-counselor dat school zo'n beetje alles afgeschoten heeft wat zij(en al eerder de orthopedagoge en psychologe) geadviseerd heeft.
School wenst alleen mee te werken als zij de regie hebben! Als zij deadlines kunnen stellen en eisen neer kunnen leggen en als alles volgens hun regels gaat.
Dus niet dat de ontwikkeling van Zoon gevolgd wordt, dat Zoon aan geeft hoe snel hij kan, mag en wil van zichzelf.  Nee, school wil dat er volgens strak schema, een strak plan getrokken wordt waarin het voor Zoon duidelijk moet zijn dat hij op school verwacht wordt en dat hij daar zich aan dient te houden. Punt!
En of de Davis-counselor zich daar ook aan wou houden.

van Kras naar Zen
Harten in de Chaos- Bibje
Die heeft vriendelijk doch beslist laten weten dat ze daar niet in mee kon gaan. Dat zij onafhankelijk van school werkt. Dat deadlines en andere plannen en schema's dus niet gevolgd worden. Waarop school de deur dicht gooide aangaande het betalen van de dyslexietraining.
Ze hebben dus wel het geld geïncasseerd maar Zoon kan op geen enkele manier profiteren van dat geld wat hij de school in draagt.
Als of ons dat tegen gaat houden.
Als of ik me daar wat van aan ga trekken.
Als of dit staaltje van autoritair geblaas me van mijn stuk brengt, na alles wat we al hebben doorstaan.
Ik heb overlegt en overlegt, met haar en met de orthopedagoge. En we zijn tot de conclusie gekomen, dat een school die zich zo onbuigzaam opstelt, niet de plek is waar Zoon ooit nog naar terug kan keren.
Morgen breng ik het vrijstellingsformulier weg.3 opmerkingen:

  1. het is toch van een hardnekkigheid die he laat twijfelen aan hun hele kennis over mensen, kinderen voorop.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een vreselijke slopende toestanden zeg. Hopelijk vinden jullie snel een echte goede weg in het leven. Met behulpzame mensen/instellingen etc etc. HOU VOL!

    BeantwoordenVerwijderen