donderdag 22 augustus 2013

Dansen op het doekBibje schildert de zomer
 


Ik heb geschilderd gisteren. Zoon had nog een paar doekjes liggen en die kregen Dochter en ik. Dus heb ik de kwasten opgepakt en ben gaan schilderen. Mijn lievelingskleuren tevoorschijn gehaald en mijn lievelingsindeling gemaakt op het doek en mijn lievelingsonderwerp verbeeld. Boven ziet U een tussenstandje. Voorlopig kan er nog van alles misgaan en veranderen. Maakt ook niet uit. Ik ben gewoon lekker bezig! Geen doel verder dan het kledderen met verf. Het poetsen, smeren, vegen, wassen, krassen met verf en stift en potlood. Gedachten op nul en op reis gaan.
Op kunstzinnig gebied staat het niet bepaald op een hoogtepunt, maar who cares, als ik er maar mijn rust in kan vinden. Ik ga voor genezing van de emoties, genezing van mijn gekwetste hart, genezing van de ziel. Blijkbaar heb ik deze kleuren daarvoor nodig, en blijkbaar moet het wolkig en vaag en zweverig en vloeiend zijn. Een beetje als dansen op het doek, maar dan in een wolk van van kleuren. Klinkt wel mooi hè?
Ik vind dansen op papier sowieso heerlijk.(doodle's maken)
Het lijkt een beetje op het dansen wat ik doe als ik  `s nachts droom. Dan zweef en zwier ik. Draai rond en vlieg ik en ben ik zoooo vrij. Je kunt het wel vergelijken met het gevoel van op het ijs staan, de armen wijd open en zwieren maar. Ja dat gevoel....het ultieme gevoel van vrij zijn in je eigen lijf. Vrij zijn in de geest, vrij zijn.
Ik zou eigenlijk veel groter moeten gaan werken, op doeken van een paar meter bij een paar meter.
dan kunnen mijn armen vrij zwieren over het doek, lijkt me heerlijk!
Staat op mijn wensenlijstje voor later.
Vandaag staat er niets op de agenda,
behalve dan dat ik wat meer ga slapen. Gisteren toch een beetje teveel de grenzen opgerekt. En nu net zat ik alweer te knikkebollen achter de laptop.....daarom dus zo meteen eerst een tukje en dan vanmiddag wellicht weer een stukje schilderen :)

In ieder geval ga ik lekker wegdromen nu op deze relaxmuziek. Heerlijk zweven.
Fijne dag allemaal!


4 opmerkingen:

 1. Het ziet eruit als een genezende kracht die je oproept in jezelf. Mooi Joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaa...zo'n formaat Nachtwacht en dan een atelier met mooi licht en gratis inspiratie erbij :)

  Heerlijk...laat maar stromen die creativiteit. Inspirerend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. OOOO jaaa dat wil ik!!!!
   moet het nu doen met een hoekje in de kamer, een stukje vensterbank, soms even een plek midden in de kamer met mijn ezel.....
   op mijn wenslijstje, een atelier!

   Verwijderen