donderdag 28 augustus 2014

Dansende Donderdag

Zouden ze dit jaar ook weer komen om sprookjes te dromen in mijn tuin?
Wat een prachtig weer is het toch, zooo prachtig.
Ik hou van herfstmooiweer. Het is dan heerlijk overdag, warm , kruidig, zacht, beetje vochtig....er hangt zo een belofte in de lucht van een gezellige winter. De avonden zijn fris en worden al wat sneller donker. Soms moet de kachel al een beetje aan, maar een dekentje op de bank kan ook. De laatste klussen voor de winter worden gedaan (zeg ik optimistisch) en dan kunnen we ons terugtrekken.
Jah
Dat is natuurlijk wel het meest romantische plaatje.
Voor me liggen een miljoen klussen en klusjes die gedaan moeten worden. En een brak lijf. Maar we blijven optimistisch. We blijven hoopvol, en het gaat me gewoon ooit een keer lukken.
Dat ik vandaag enorme last heb van kriebelogen en kriebelhoest vergeet ik gewoon even. Dat die miljoen klussen hier moeten worden verspreid ook.
Zo heb ik vanmorgen bij het uitzwaaien van dochter alvast wat onkruid uit de voegen van de stoep getrokken. Iets wat hoognodig moest maar in de zomer een crime is, omdat de wortels dan zo vast zitten. Nu gaat dat een stuk makkelijker. De meeste plantjes hebben hun grip op de aarde los gelaten. Ze zijn stervende zeg maar. Maakt het voor mij ook een stuk prettiger ;)
1-Strakjes even een beetje vegen en dan ziet dat er ook weer ongeveer netjes uit.
2-Dan ben ik nog van plan om vandaag wat te doen in het atelier. Nog weer even een stukje opruimen. De laatste loodjes.
3-Dan kan daarna alles wat bewaard moet worden naar zolder toe.
4-Ik heb nog een hoekje in de kast ingeruimd voor leuke spelletjes, omdat dochter met haar vriendengroep nog wel eens wat organiseert. Dat mag op een later tijdstip in de klepbank beneden. Als ik die uitgeruimd heb, want ook daar zit van alles in wat onderhand wel weg mag. Maar dat is voor later.
5-Moet ik vandaag de deuren van mijn oude kast nog naar zolder slepen om een hoekje daar netjes af te schermen.
6-En is het misschien een idee dat ik een to-do lijstje maak?
Kan ik gaan afvinken....
Wat een idee zeg, dat ik dat nooit eerder heb gedaan.
Dochter doet het wel,
mijn zo chaotische meidje heeft een lijst hangen met van alles wat gedaan moet worden en motiveert zichzelf met het afvinken. Hoe korter het lijstje hoe beter ze zich voelt. Ze heeft zelfs een potje met to-do-doelen die ze af vinkt. Die had ze al op de lagere school. Stoer hè.

Ik heb net de dingen, die ik moet doen maar even genummerd. Zo meteen schrijf ik ze op de deur met de whiteboard-marker. Maar eerst ga ik even genieten  van de vogeltjes buiten. Want ik ontdekte net een ander geluid. Het eerste wintervogeltje is alweer binnengevlogen . De eksters zijn verdwenen, die ons de hele zomer gepest hebben(want nestje in de heg) het kattenvoer is weer veilig ;)
De zomer loopt nu echt op zijn einde.


2 opmerkingen:

  1. Ik ben zo blij met mijn bullet journal.. Ondertussen heb ik ook op het werk een werkend takenlijstje gevonden en ben zo blij als een klein kind. check.
    https://www.youtube.com/watch?v=GfRf43JTqY4

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien handig om eens een kursus 'timemanagement' te gaan volgen. Ik heb er in mijn werkzame leven veel aan gehad en ook nu zelfs als pensionado ;-) . Salu2 Albert

    BeantwoordenVerwijderen