zaterdag 2 augustus 2014

Zwijmelen op Zaterdag

My Sweetheart- Bibje 2010
Elk mens komt van dezelfde plek met dezelfde opdracht op dezelfde aarde.
Elk kind draagt in de ogen het hele Universum aan vertrouwen in de goedheid van de ander. Ze geven zich daar geheel en al aan over. Ongeacht wie die goedheid verspreid. In de ogen van een kind tellen ideeën niet. Heilige boeken zijn hen vreemd. Verschil is hun onverschillig. Iedereen hoort bij elkaar. Iedereen is familie. We zijn allen een.
Zo is de magische wereld......totdat het ego zich laat gelden en het kind zich bewust wordt van zichzelf ten opzichte van de ander. Nog steeds is verschil het kind onverschillig, totdat op een dag iemand het bewust maakt van dat verschil. En daar een waardeoordeel aan vast hangt. De kiem van afgescheidenheid is geboren......de kiem van discriminatie, misschien wel toekomstig geweld. Van superieur denken te zijn,  of juist inferieur. Het is het begin van oorlogen en het excuus dat die oorlogen gerechtvaardigd zijn. Het is het begin van de ontmenselijking....het begin van God uit ons leven verbannen....het begin van het einde?

Laten we in Godsnaam wakker worden en beseffen dat we allemaal mensen zijn. Dat we allemaal geliefd willen zijn,  allemaal op zoek zijn naar geluk. Laten we beseffen dat we nooit, nee nooit, ons geluk op het ongeluk van de ander kunnen bouwen. Dat de pijn gevoeld door de één, aangedaan door de daden van de ander, door beiden gedragen wordt. De één in leed, de ander in de pijn van liefdeloos gedrag. 
Laten we omkeren. 
Die druppel van liefde in het water laten vallen. Opdat de kringen van wat goed en mooi en puur en liefdevol is, zich mogen uitbreiden over het wateroppervlak. Dat het de harten mag vullen van alle mensen!!!!
Dat is mijn wens.
Dat is mijn hoop.

Fijn weekend!!!

11 opmerkingen:

 1. Wat heb je dit prachtig verwoord. Ik hoop en wens met je mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi sfeervol lied...! Jammer genoeg bedoelt niet iedereen hetzelfde met "een betere wereld", en dus blijft het botsen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gloedvol betoog, eentje waar ik het natuurlijk (hoe kan het ook anders) volkomen mee eens ben. Je hebt het schitterend verwoord, het veroorzaakt een grote brok in mijn keel.

  Ik hoop, wens en bid met je mee dat het ooit zal gebeuren, al ben ik dan ook weer realistisch genoeg om te beseffen dat Dwarsbongel gelijk heeft en dat maakt toch wel weer wat onrust en angst in mij los.

  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi verwoord! Natuurlijk hopen alle mensen daarop toch?
  Het nummer, totaal onbekend, maar prachtig!!!
  Een fijne zwijmeldag vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hartewens, de mijne ook. Mooi lied erbij, we zouden het zo goed kunnen hebben met zijn allen op aarde...... Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi betoog! Mijn enige reactie is: Amen, zo is het.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie wens waar ik mij graag bij aansluit !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie muziek en ik hoop met je mee !!
  Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kan alleen maar: AMEN zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen