zondag 10 februari 2013

we zwijmelen ook even op zondag vandaag......7 jaar en maar zingen, ik hoor mijn vader en moeder nog galmen als dit lied voor de radio was. En ik zie mijn vader nog zitten met zijn gitaar om de riedeltjes na te spelen. 7 jaar en een leven vol belofte, een nieuw broertje, de dood overleeft, een mooie zomer, het leven lachte me toe.......

We zijn nu bijna 40 jaar verder, de beloftes zijn nog lang niet allemaal ingelost. Mijn dromen nog lang niet allemaal uitgekomen. En van een aantal weet ik dat dat ook nooit meer gaat gebeuren, domweg omdat ik inmiddels te oud geworden ben. Deze fase is verwarrend, het leven lacht me toe, maar dan van achter een meters hoog hek. Ik moet er doorheen, maar de poort, die ik gemaakt had, die wordt bewaakt door hen die bepalen dat mijn dromen niet voldoen. Dat mijn dromen mijn kind zouden schaden, en daarom dus bruut moeten worden tegengehouden. Nee erger nog, die dromen willen ze vervangen voor een nachtmerrie.
Dat is wat ik tegenkom,
dat ik richting heb gevonden en dat dat botweg wordt tegengehouden.
Dat een ander bepaald hoe ik mijn leven leidt.
Dat mijn normen en waarden blijkbaar tegen de meetlat gelegd moeten worden en dat ik in moet stemmen met liegen, list, bedrog en dwang. Blijkbaar mag dat allemaal wel. En is het schaden van mijn kind niet erg,  als het door hen die bepalen wat goed is, wordt gedaan.

maar héééé
hier wilde ik helemaal niet heen met mijn zondagochtendblogje.
Het is mooi weer en ik heb zin in buiten zijn. Komt dat even goed uit nu we de krantjes nog moeten doen.(ja we0zijn laat ja, maar wat maakt het uit....) Ga ik nog even zonstaren en dan opruimen, heb ik ineens ook ongelooflijke zin in. Volgens mij begint de lente te kriebelen in mijn aderen....ondanks sneeuw en kou. Daar kijk ik gewoon even overheen, ja...de werkelijkheid is maar net wat je ervan maakt en hoe je die ziet hangt van jezelf af....(moi leest een boek over zintuigen zonder grenzen, machtig interessant!)
Dussssssss mijn toekomst, die is wijds en helder en ruim in de ruimste zin van het woord. Vol nieuw leven en vol belofte! Gewoon omdat ik dat zo wil zien!!!!

♥˜”*°•.•.¸ღ¸✿ Fijne dag allemaal ♥˜”*°•.•.¸ღ¸✿6 opmerkingen:

 1. Je praat een beetje in raadselen voor me, maar ik volg je ook nog maar heel kort.
  Ik vind wel dat je erg goed schrijft!
  En de muziek is prachtig.
  Ik wens je moed en vertrouwen,
  liefs Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci Mirjam,
   als je wat terug leest dan wordt het allemaal vanzelf duidelijk ;)

   Verwijderen
 2. Mooi liedje, ik kan het ook nog zo mee zingen!
  Veel sterkte voor deze week!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci, heb ik wel nodig, na alle drukte nu ontstoken keel en luchtwegen :(

   Verwijderen
 3. Ah die had ik op de zwijmelzaterdag,zo zie je maar van een logje komt een logje.Net als Mirjam kom ik nog niet zo lang hier lezen,maar ik begrijp wel dat het niet zomaar vanzelf gaat.Beterschap met het keeltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker optimistisch toch? Volhouden!

  BeantwoordenVerwijderen