maandag 10 december 2012

Wat nou schrijversblok ;-)

 Bibje onderweg


Een schrijversblok dus, met de complimenten van Aline ;)
Nu hoor ik er helemaal bij.

Ik weet niet of ik daar nu blij mee moet zijn hoor.
Zou het door de winter komen dat ik het allemaal even niet meer weet?
Of door de nodige gesprekken die ik volgende week moet gaan voeren?
Of ben ik gewoon geveld door een griepje piepje, zoals zovele om mij heen? Nah dat is het niet hoor. En het is ook niet dat ik helemaal geen inspiratie heb nu, alleen het lukt niet om die inspiratie eens knap op papier te krijgen. Het wil gewoon niet. Alle woorden blijven steken in mijn vingertoppen lijkt wel, ze komen niet verder, of ze komen op de verkeerde volgorde, of nog erger, ze slaan gewoon helemaal nergens op en lijken in het niets op dat wat ik in mijn hoofd had. Dat is het dus gewoon.....
Een vette blokkade, ik ben mijn stem kwijt, en ik heb een hoofd vol.
Vol met dingen die ik kwijt moet(wil).
Ik denk dat mijn zachte , lekker lui, niet beweeg, hangwang en verwen dagje toch maar omgezet moet worden in lekker buffelen, door de blokkade heen gaan, letterlijk mijn lijf in actie brengen. Misschien was dat het wel. We hebben gisteren geen krantjes gelopen, geen zondagwandeling dus. Dat hebben we al op zaterdag gedaan(er zou nml sneeuw ofzo komen, toch???)

Ja en dan gaan er dus dingen mis. We hadden er allemaal last van, van die break met de nieuwe traditie. Zoon, omdat hij nu weer moest wennen aan dat het anders was gegaan  (een echte pdd-nosser) Dochter , omdat ze haar energie nog lang niet kwijt was voor deze dag en ook niet kwijtraakte op de fijne manier en Vriendinnetje omdat ze zich ergens op verheugd had wat dochter niet zag zitten. En toen was er vlam in de pan en storm en schreeuwpartijen en uiteindelijk dikke tranen, elkaar troosten en goedmaken en rust boven maar niet meer bij mij.
Die rust is nog steeds verder dan ver te zoeken.

Dussssss
Als ik flink uitgerust, gevoed en gelaafd ben, doe ik toch maar de kleren aan en ga ik iets doen. Even het lijf losschudden......

peejes; Wat nou schrijversblok, ik schrijf nu toch zomaar twee blogjes op 1 morgen ;)

4 opmerkingen:

 1. Hihi, volgens mij valt het bij jou toch wel mee!Sorry hoor, te snel geconcludeerd! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel herkenbaar, het is volgens mij de tijd van het jaar, we zijn allemaal slomer en ingetogener dan in het voorjaar, nog even en dan is de langste dag weer voorbij en gaan we weer naar het licht toe!!
  Kan zelf niet wachten op de lente, maar dat komt omdat ik graag weer naar mijn huisje aan het water wil zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaaaa, als de dagen maar weer wat langer worden, dan hoeft het nog niet eens lente te zijn, lekkere frisse winter op het ijs lijkt me ook wel wat hoor ;)

   Verwijderen