maandag 21 mei 2012

~aan de wandel~

Het valt me de hele week al op dat de geuren buiten zijn veranderd. De geuren in de tuin zijn rijker, kruidiger, groener, een beetje als een open plek in het bos.  Zo groen, en mmmmmmmm zo heerlijk. Zomaar ineens ruik ik mijn jeugd. Herinneringen aan toen ik klein was en eindeloze lentedagen in het gras lag met mijn poppen. Kettingen van madeliefjes reeg en mezelf helemaal overgaf aan het moment. zoals kinderen dat zo goed kunnen. Geluk, dat is het woord wat daarbij hoort. Vreugde, vrijheid om helemaal te zijn, niets meer en niets minder.
De geur van de lente.........er is geen parfumfles dat dat kan evenaren........geen foto die ik maak heeft dat kunnen vatten.
Want hoe fotografeer je geur?
Wat is geur eigenlijk,
de heilige adem van de schepping?
De ziel van het leven?

De afgelopen dagen zijn we toerist geweest in eigen stad.
Al wandelend door Den Helder en Huisduinen. Wat woon ik toch mooi eigenlijk!Je kunt hier op "safari" door de duinen om naar de schotse hooglanders te kijken. En dan ook nog een stukje geschiedenis meepikken van WOII.  Aan het einde van dat pad is het fort Kijkduin, onze glorie uit de Napoleontische tijd......

dan kijk je om je heen en zie je de uitgestrekte zee, de Razende Bol en Texel......gewoon zomaar op loopafstand van mijn huis. We hebben even verpoosd op de dijk. Ik maakte de foto, dus alleen de kids staan erop ;-) Daarna zijn we het dorp in gewandeld en heb ik een foto geschoten van onze vuurtoren(nog nooit beklommen en nu kan dat ook niet meer...helaas, helaas)


Ja het is hier mooi toeven, als je het maar wil zien.
We waren met de zon vertrokken en in de regen terug gekomen....maar ach, wat maakt het uit. De wind in de haren en de zon(regen) in het gezicht...er is niets fijners om mee te maken.


oja, we zijn ook nog even naar het kerkhof geweest,eigenlijk omdat we zo moe waren dat we een stukje wilden afsnijden.... Maar .helaas was de poort aan de andere kant gesloten en moesten we alsnog omlopen.En dit was wat we tegenkwamen...prachtig he? 


~


2 opmerkingen:

 1. Zo ik ben weer helemaal bijgelezen.Je schrijft prachtig en nu wil ik ook even reageren. Leuk is dat zo'n wandeling. Ooit heb ik in Den Helder dezelfde wandeling gemaakt en tijdens het lezen vielen de jaren terug.Dank je
  groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ria,
   wat leuk dat je mijn blog volgt en dankjewel voor je compliment, en dat nog wel op mijn verjaardag :)

   lieve gr Bibje

   Verwijderen