zondag 25 november 2012

Storm dus

Dit was de boom dus in betere tijden,
maar wel al wat scheef gezakt!Wat een dag zeg,
twee krantenwijkjes gelopen (die van dochter en haar vriendin), Toen pauze genomen om vervolgens die gevaarlijk scheve boom om te zagen. Wat een werk, uuuuuren bezig geweest. En toen ik eindelijk dacht, nou kan ik gaan zitten, moesten er nog piza's gehaald worden en zat ik alweer op de fiets. Tegen weer en wind op te boksen in het donker inmiddels. Rode schrale wangen en een beetje vergrimmeld zit ik nu naast de verwarming. Echt niet romantisch......ik heb het koud, en ik krijg het maar niet warm. Te lang in de wind gewerkt. Ik kruip straks mooi met een warme kruik in bed.

En wat was de wind woest en wild,
wat een kracht,
zo heftig dat de boom voor mijn huis nu nog schever ging staan.
Hij was al scheef gezakt sinds de muurtjes rond de huizen waren vervangen en de wortels doorgesneden waren. Tijd voor actie dus.
Zaag gehaald bij vriendin thuis en kinders aan het werk gezet.
Natuurlijk waren die na een uur wel klaar en ben ik alleen verder gegaan. pfffffff
De kroon is weggewerkt, al wat rest is een bundel van die mooie hele lange takken, steuntakjes voor de plantjes voor van de zomer en klein spul wat ik in de tuin heb gegooid. Mooi voor de beestjes om zich in te verschuilen. Ik heb mijn werk er wel weer op zitten voor vandaag hoor.....

Maar het mooie is, dat ik toen ik op de terugweg was van het piza halen ik me ineens bedacht hoe geweldig het wel niet is dat ik fiets in de storm. Ik ben een lange weg gegaan, en nu fiets ik in de storm, alsof het niks is!(nou ja bijna dan, ik fiets wel in zijn 1, maar ach dat is te verwaarlozen toch?) Dat had ik me een jaar geleden nog niet voor kunnen stellen. Wie weet wat voor verrassingen de winter mij nog gaan brengen. Ik heb er zin! Zooo dankbaar.............
(¯`v´¯) ♥
`*.¸.*.♥.✿´´¯`•.¸⁀°♡ ♥ .¸¸.•´¯`•♥•´¯`•.¸¸.

4 opmerkingen:

 1. Dat is superfit, fietsenen boom omzagen. Veel vitamine D opgedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad veel energie gehad! Ik houd niet van storm, jij wel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van mij hoeft het niet zo, een korte wandeling langs het strand en de zee, kan ik wel waarderen, met de wind in de rug.

   Verwijderen
  2. Ik had altijd een vreselijke hekel aan harde wind, dat gesleur en gedoe rond je lijf. Liefste dook ik weg en kwam ik na de storm wel weer tevoorschijn.......maar nu niet meer dus :)
   Ik vind het wel stoer eigenlijk en had het nooit verwacht hahahaha

   Verwijderen