zaterdag 17 januari 2015

Zwijmelen op Zaterdag

Raar toch hoe je op bepaalde gedachten komt.
Kijk ik gisteren naar DWDD, zie ik daar 3 muzikanten aan tafel zitten,  waaronder een meisje met veel haar op haar voorhoofd. Ken je dat, dat de haargrens zo laag zit dat je maar een half voorhoofd ziet. Ik krijg het dan altijd een beetje warm. En de kapsels die daaruit voortkomen zijn ook altijd zo ...nou ja bij dat meisje lag  het over haar voorhoofd en een speldje aan de zijkant. Het heeft iets dierlijks.....met van die prominente wenkbrauwen die elkaar bijna raken in het midden. Ze kan er niets aan doen, dat weet ik ook wel. 'T is ook echt mijn ding...
En toen moest ik ineens denken aan die zangeres uit de jaren 80. Die was ook zo harig....als die lachte keek ze ook altijd zo moeilijk. Zó tegenstrijdig, een lachende mond en fronsende wenkbrauwen. Ik heb het nu een paar keer geoefend maar mij lukt het niet hoor om twee emoties in één keer te tonen.
Afijn, ik zat me gelijk te bedenken waar ze ook alweer over zong, en die zware stem die ze had. Zo'n mooi timbre zat er in. Wat zou er toch van haar geworden zijn?
Ik zie het zo weer voor me, dat filmpje in sepia kleuren ergens in Zuid-Amerika...een beetje zoals toen ook de koffiereclame van Nescafe. Retro was toen ook al erg in de mode :) En zij was in het zwart dacht ik...ja ik geloof het wel.
O en nu weer ik ook weer hoe dat liedje heette.(Ik heb hem even afgedraaid in mijn hoofd voor ik de titel wist haha) Twist in my sobriety....even opzoeken.
Tanita Tikaram
Moet ik gelijk aan nog een andere zangeres denken, die kwam wat later. Die had ook altijd van die mannenpakken aan. Zelf gemaakt door haar moeder vertelde ze ooit in een Breakfast Morning show van de BBC. Ze was de ontdekking van het jaar.....Sleeping Satelite, dat was het nummer, ja ik weet het nog. Haar album Great expectations werd zelfs platina en daarna werd het ook rond deze zangeres stil. Zou zij nog zingen?

In ieder geval heb ik dus deze twee nummers uitgekozen voor de zwijmel.
Ik ga het weekend vieren, na alle ontboezemingen en tranen van deze week.
Taartjes eten en ander lekkers, films kijken en een cadeautje kopen voor mezelf en Zoon en Dochter.
Omdat ik vind dat we dat verdiend hebben. Gewoon!
Veel licht en liefde laten stromen
(¯`v´¯)
*`*.¸.*..✿´´¯`•.¸⁀°♡.Fijn Weekend .♡ .¸¸.•´¯`••´¯`•.¸¸♡


25 opmerkingen:

 1. Schitterende nummers uit jouw jeugd Bibje. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja goed hè...uit mijn studententijd en eerste jaar voor de klas. De tijd vliegt!

   Verwijderen
 2. Ik ken beide nummers niet maar ik vind ze allebei wel wat hebben. Die eerste zangeres kijkt inderdaad een beetje dreigend. Maar 't is op niks af (Westfriese uitdrukking volgens mij). Je voelt dat het een pose is voor de bühne. Dat tweede zangeresje hadden ze zo kunnen casten voor de Wizard of Ozz.
  Heel mooie keuze Bibje. Een verademing op een stille zaterdagochtend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allebei zalige nummers. Ik wens je een heerlijk, liefdevol weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kende ze niet echt en het is ook mijn tijd niet, die periode was ik kennelijk met andere dingen en muziek bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ja Vlasje toch...heb ik je kennis laten maken met iets onbekends. Ik ben helemaal verbaasd ;)

   Verwijderen
 5. Mooie nummers, ik heb genoten.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie nummers, niet bekend voor mij, waar haal je het toch vandaan? Sta iedere keer weer versteld!
  Fijne zwijmeldag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat de anderen al zeiden kan ik alleen maar toestemming, mooie muziek, allebei.

  En ik wens jou alle stromen van licht en liefde van harte toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die Tanita Tikaram daar heb ik nog een CD van gehad van een Australische vriend van me, die dat fijne muziek vond (even gezocht in mijn CD-rek en ja hoor; Ancient Heart). Draaide 'm veel, maar meer omdat hij van hem kwam :) Ja; die wenkbrauwen...maar meer nog die hele donkere stem van haar.
  Die tweede ken ik ook nog wel, ook begin jaren negentig. Wat schattig dat haar moeder haar kleding maakte.
  Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat kan zo'n vriendje dan toch een stempel drukken op je muziekkeuze hè :)

   Verwijderen
 9. Tanika TIkaram! Daar heb ik nog een cd van en die heb ik met veel plezier gedraaid. Lang geleden dat ik 'm op heb gezet, toch maar eens doen...
  Liefs kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahaha, ik zie je al voor de spiegel oefenen. Wat een mooi nummer, dat eerste lied en wat een prachtige stem heeft die vrouw. Ik kende het niet maar heb het met veel plezier beluisterd. De tweede is niet zo mijn smaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De eerste kwam mij wel bekend voor,enkel de muziek want clipjes keek ik nooit.De tweede is mij meer bekend,ook enkel de muziek.Gek ik kijk nooit naar uiterlijk,ik let op de stem.Komt waarschijnlijk doordat ik lang in de gehandicaptenzorg heb gewerkt.Uiterlijk ik vind het maar bijzaak.

  Geniet nog even van het staartje van het weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het op muziek aankomt luister ik naar de stem natuurlijk ,maar als er beeld is dan kijk ik dat wel hoor, vooral vroegah dan. Nu ben ik niet meer zo van de clipjes....
   Gezichten fascineren mij, en haar gezicht in het bijzonder :)

   Verwijderen
 12. In 1989 besloot ik dat ik HBO Bedrijfskunde wilde gaan doen. Een probleem: Ik had geen wis- en natuurkunde. Dat werd inhalen. in januari van dat jaar begon ik vol goede moed. De playlist van Pinkpop werd bekend gemaakt (toen nog een dag) en Tanita trok mij over de streep. Alleen... Pinkpop bleek een week voor de examens te zijn dus nam ik mijn leerboek natuurkunde mee. Terwijl de rest van mijn groep regelmatig vooraan bij het podium stond zat ik alleen op de deken te studeren. Hoewel alleen? Ik had heel wat bekijks en aanloop. Vooral van het type Harley-boys. Op een gegeven moment zaten er een stuk of wat van die rockende en motorrijdende dertigers, vol tattoo's (oen nog niet zo gangbaar als nu) gehuld in jeansstof en leer, haren tot op een kont, oorbellen op plaatsen waar de gemiddelde Nederlander geen oorbellen hadden samen met mij de Natuurkundige wetten door te nemen. Ik heb een heerlijke middag gehad, de rest van het gezelschap durfde nauwelijks meer op de deken te komen zitten ;-)... Dank je voor het terughalen van deze prachtige herinnering die mij heel veel heeft gebracht (behalve een diploma...)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik kende ze geen van beiden, maar dank je voor de kennismaking! Prachtige stemmen, mooie songs! Echt bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen