zaterdag 18 juli 2015

Zwijmelen op Zaterdag-even Pauze


laatste rode werk, we gaan op weg naar oranje
Zit ik dan,
vandaag even een beetje pauze gehouden. Begonnen met de tweede kleur(oranje), dat wel, een beetje spelen, uitproberen en voelen. Maar toen smeet ik mijn waterpot om, verzoop ik allerlei op mijn tafel en had ik er even tabak van. Ik ben moe. Ik heb zo hard gewerkt, dat ik wel even een rustdagje mag van mezelf. Dus ben ik met dochter de stad in gegaan om nog wat oranje te kopen. Hebben we broodjes bij de V&D gehaald en boodschappen bij AH en zijn we even op een bankje in de zon (en knetterharde wind) gaan zitten.
Bij thuiskomst ben ik nog even een flinke tijd in de tuin gaan zitten. Voor de vitamientjes.

en toen werd het oranje


En dan is het zomaar weer middernacht. Heb ik alweer nog steeds geen liedje voor de zwijmel, en weet ik niet welke ik zou kunnen uitkiezen. Ik ben even muziekeloos ;)
Dan kan ik kiezen natuurlijk...zal ik gaan voor een Dirk-muziekje? Of zal ik toch een Bibje kiezen....of een Dochter, of Zoon. Maar ik zou ook nog voor een Broer-muziekje kunnen gaan. Veel te veel keuzes.
Weet je wat ik doe, ik ga gewoon even bij TopPop rondsnuffelen. Wie weet vind ik daar nog wat leuks....heb even zin in iets nostalgisch.

Dag later
Nou dat was ook geen succes, veel te veel keuzes en ik was zo moe dat ik halverwege in slaap viel. Nu inmiddels 12 uur verder. Ik heb mijn keuze gemaakt hoor....
We gaan terug in de tijd. Jawel, 1976, bloedhete zomer, broertje 2 jaar oud, pappa huisman en mamma werkt bij de patat-tent naast het bos. In de grote vakantie halen wij haar altijd op. Dan lopen we de straat uit en wandelen we richting bos. Dat doen we natuurlijk niet voor niets, daar zit vaak een beloning aan vast :)
meestal een ijsje, soms een bakje patat met mayonaise...heerlijk! En natuurlijk de eer om achter de toonbank te mogen staan. Dat waren nog eens tijden!
En dit was 1 van de hits toen....dussss...enjoy
 *´¨)
¸.•´¸.•*´¨)
(¸.•´ ★ *¨*•.¸¸.. ★Fijn weekend*¨*•.¸¸.. ★*¨*•.¸¸.. ★*¨*•.¸¸.. ★

18 opmerkingen:

 1. Heerlijke tijden. Inderdaad bloedheet. Ik beviel op 29 juli van onze dochter. Ik was 21. Dank voor het plaatsen en sterkte met oranje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn inmiddels bij geel aangeland....oranje was niet makkelijk hoor :(

   Verwijderen
 2. Niet dat ik me het weer van die tijd herinner, niets verder eigenlijk, maar jouw verhaal doet me glimlachen. Dingen doen als kind omdat je weet dat er een beloning aan vast zit ;-)

  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Of het toen warm was weet ik niet meer maar dit nummer ken ik nog...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om weer te horen. Ik herken het nog wel. Van de hitte toen heb ik geen weet.

  Groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je bent de tweede al die zich de hitte niet meer herinnert :)

   Verwijderen
 5. Schitterende muziekkeus Bianca. Weer een echt bandrecorderplaat van padre Dirk. 1976, kwam op 12 juni de Top 40 binnen, stond er 12 weken in en de Hoogste Positie was de nummer 1.
  Daarna niets meer van ze gehoord. Een 'One-day-Hit-Wonder'. Je kent die term? Voor straks welterusten Bianca en lieve groeten van Mara en mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja de one-day-Hit-Wonder ken ik ja...veel van die hele leuke nummers zijn zulke hits. Maar dat mag de pret niet drukken ;)
   xxx

   Verwijderen
 6. Prachtig nummer. Ik herinner mij de zomer van 1976. Zwanger van oudste en zoooo misselijk. Begin januari werd onze zoon geboren.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, 1976, de eerste zomer dat we thuis met extra kinderen waren. Zomer in een vakantiehuisje in Sint Maartenvlotbrug (of all places).

  Bijzonder die clip; electrische gitaren, zonder electriciteit :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. omg SintMaartenvlotbrug...ik heb nou nooit begrepen waarom mensen daar gaan zitten ;)

   Ja bijzonder niet, het is net echt haha

   Verwijderen
 8. Oh wat een heerlijk nummer!
  Zomer 1976 verhuisden wij naar Lelystad, wat een hitte en wat waren we blij met onze tuin...
  Beetje laat maar nooit te laat hè ;-) X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk ja een tuin, ik heb na mijn Amsterdam-avontuur nooit meer in een huis gewoond zonder tuin. Ik ging er speciaal voor in het dorp ernaast wonen.

   Verwijderen
 9. Ik was 4 in 76. een fotoalbum met veel bladzijdes zonnige foto's!
  Je hebt een mooie zwijmel gekozen!

  BeantwoordenVerwijderen