donderdag 24 december 2015

Woensdag

Kees de Bos- waar ooit de hockey velden waren
"Je zou in principe morgen al kunnen," zegt ze een beetje al te enthousiast. Ik reageer afwerend. Het is de dag voor kerst en er moet nog van alles gedaan worden. Dan kan ik toch niet de hele dag in het ziekenhuis gaan bivakkeren, om een scan te maken die extra controle en medicatie vereist. Dan ben ik niets meer waard die dag.
"Ja kerst komt er tussen, dan maar volgende week," ze krabbelt wat op een opnameformulier. Ik begin weer te hoesten.
Ze heeft me net de conclusie van de vorige scan verteld. Ik heb ook nog even een blik gevraagd op die scans...ze legt uit. Als ik mee kijk zie ik een paar vage foto's. Wat zij vertelt zie ik er niet aan af.
"Kan dat niet komen door het vocht wat onder in de longen zit?" ze schud haar hoofd al voor ik de zin af heb, "Dan heb je ook geen uitwisseling van zuurstof," zeg ik er zachtjes achter aan.
"Ja dat is wel zo maar dat zie je niet zo, ik heb de echo-meneer nog extra gevraagd en dit zijn zijn bevindingen, U heeft pulmonale hypertensie, We gaan nu uitzoeken waar dat vandaag komt," ze kijkt me vol medeleven aan. Ik slik, ph is een ernstige ziekte.
"Ik vroeg me af hoe dit zo gekomen is en ik bedacht me dat er wellicht een auto-imuunziekte aan ten grondslag ligt," zegt ze na een korte stilte, "daarom heb ik je bloed laten prikken op reuma."
Ik ga op het puntje van mijn stoel zitten. Weer wat nieuws erbij.
"Je lab-waarden voor reuma waren flink positief."

Ik ben thuis gekomen. Heb daar verteld dat ik maandag naar het ziekenhuis moet maar wist geen woorden te geven aan de teleurstelling, die ik voelde over de uitslag. Pas toen Zoon, uren later, uit baldadigheid begon te gooien met zelfgemaakte alluminium-papieren balletjes werd ik boos, erg boos en begon ik te huilen....

"Je gaat toch geen gekke dingen doen deze dagen?" vroeg de longarts. Ik schudde mijn hoofd, nee dat was ik niet van plan.
"Goed, want maaltijden voor de hele familie koken is nu geen goede optie hoor, hou het maar bescheiden," lachtte ze me toe, "fijne dagen!"
Jah Fijne Dagen......
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨)
(¸.•´ ★ *¨*•.¸¸.. ★*¨*•.¸¸.. ★*¨*•.¸¸.. ★*¨*•.¸¸

10 opmerkingen:

 1. Dat is heel erg schrikken. Laat je niet teveel leven door je ziekte, maar geef aandacht aan wat goed en ok is. Moeilijk maar beter voor je levenskwaliteit. Knuffelen, niet verboden! Sterkte en kracht gewenst en hug!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een nare berichten. Ik hoop er snel iets wordt gevonden om je klachten te verlichten. Er schijnt wel medicatie te bestaan.
  Heel veel sterkte en een dikke knuffel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zodra echt duidelijk is waar het vandaan komt kunnen ze behandelen. Dat zal allicht schelen. Ik vertrouw er op dat het beter dan nu wordt.
   Knuf terug

   Verwijderen
 3. Poeh ... je weet nu in ieder geval wat het is, hopen dat ze snel de juiste medicatie voor je hebben, zodat je je weer wat beter voelt en voorzover mogelijk je dagelijkse dingen kunt doen . Heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach wat naar, hoopte zo dat het mee zou vallen voor je, de uitsag van CTscan.
  Evengoed wel fijne dagen met je gezinnejte gewenst xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Sillie, we cocoonen hier nu een beetje :)
   jullie ook fijne dagen!

   Verwijderen
 5. Dat is geen diagnose die je wilt krijgen, en al helemaal niet net voor de kerst.
  Ik weet even niet zo goed wat te zeggen. Maar een knuffel kan altijd, toch?! Bij deze xxx

  BeantwoordenVerwijderen