vrijdag 8 januari 2016

2 kilo dus

2 kilo,
dat ben ik kwijt. Na angstige week waarin ik al maar meer vocht vast hield en op een gegeven moment zowat uit mijn velletje knapte. Het gesprek met de cardioloog met de wilde haren. Zijn uitleg en zijn in eerste instantie strenge toespraak. Ik was nml nog steeds niet aan de plaspillen gegaan. Ik legde hem ook uit waarom.
Dat ik wil weten waarom mijn nieren minder gaan werken na vloeistoftoediening en dat ik wil dat dat opgeschreven staat en bekend is. Dat ik wel kan gaan slikken maar dan verhul ik daarmee wel dat mijn nieren minder werken als ik dat spul binnen krijg. En dat ik zo mezelf niet bescherm tegen beschadiging, want plaspillen zijn sowieso niet zo best voor de nieren.
Hij begreep wat ik zei, maar het probleem van vochtstapeling was daarmee niet verdwenen. Nee, dat was er nog steeds en werd steeds erger. Na de laatste scan was ik zelfs nog 5 kilo zwaarder geworden. Dus, of ik nu wel aan de plaspillen wou, en dan beloofde hij me dat volgende week bloed geprikt zou worden om de nieren te controleren.
Toen de longarts de dag erna vroeg waarom ik zo aarzelend was ten opzichte van scans met vloeistof, zei ik ook tegen haar dat ik zuinig op mijn lijf ben. En dat het slopen van mijn nieren niet echt meehelpt aan beter worden. Ze werd stil aan de lijn.....

Het was dat Dochter wou weten hoe zwaar ze woog, en ik dacht ik ga dan ook maar even staan. Niet overtuigd dat het ook maar enig verschil zou maken.  Verrast over wat ik op de weegschaal zag staan schreeuwde ik naar Dochter."Ik ben 80 kilo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" 2 kilo weggeplast in 3 dagen!
Het gaat goed komen
Het gaat goed komen
Het gaat goed komen
Het moet goed komen.
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨)
(¸.•´ ★ *¨*•.¸¸.. *¨*•.¸¸.. ★*¨*•.¸¸.. ★*¨*•.¸

7 opmerkingen: