zaterdag 1 juni 2013

zwijmelen op zaterdag

Het is stil van mijn kant ja,
niet dat ik niet regelmatig op de pagina verschijn hoor, dat is het hem niet. Ik weet gewoon even niet meer wat ik hoe moet schrijven. Dan begin ik eraan en dan loop ik vast zeg maar....dan stokken de woorden in mijn vingertoppen, om het maar eens beeldend op te schrijven. Dan wil het niet meer en slaat dat wat ik opschrijf echt helemaal nergens meer op. Dat wordt dan weer gedelete.
En zo heb ik dus elke dag geschreven en elke dag weer gedelete. Af en toe komt er dan nog wat, zoals van de week die paar zinnetjes, dat kon nog net, maar daarna lukte het niet meer. Echt!!! Dan zet ik maar weer een muziekje op, stuur hier en daar een berichtje over facebook en probeer het opnieuw....zoals nu net, want ik wou ergens heen met dit berichtje maar ik ben alweer afgedwaald. En  nu sta ik dus tussen de wilde bloemetjes en bomen en struiken in het maanlicht.
Bij wijze van spreken dan,
want ik zit eigenlijk gewoon in mijn bed met de laptop op schoot en een muziekje op de achtergrond wat te lummelen en steeds weer te deleten , ook dat nog. Nou ik merk het dus wel weer, omdat ik het niet wil hebben over dat begin ik onzin uit te kramen. En omdat ik dat aan het vermijden ben als gespreksonderwerp, maar mijn hoofd er zo vol van is, heb ik ook geen andere woorden tot mijn beschikking. Dat blijkt wel weer....
Ik ben bang dat ik te hoopvol ben,
daarom wil ik het er niet meer over hebben,
verzet ik mijn aandacht naar dat wat goed is in ons leven,
zodat ik dat kan laten groeien!

Daarom gaan we met het muziekje even naar heel lang geleden,
toen ik een jonge meid was en graag te dansen ging in de jongerensoos. Ik was net begonnen met studeren, er lag een hele wereld aan mijn voeten om te betreden. Dat gevoel van toen, dat bekruipt me de laatste dagen steeds meer, en daarom ben ik toch stiekem hoopvol.....toch wel.....


10 opmerkingen:

 1. Lekker nummer Bibje. Echt muziek uit de jaren 80, maar een bescheiden hitje voor The Smiths.

  Even voor je opgezocht in het Top 40 Hitdossier. Dit nummer kwam op 9 augustus 1986 de Top 40 binnen, bleef er 'slechts' 3 weken in staan en de hoogste positie was de nummer 26
  Salu2 Albert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk nummer. Ik kende het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel voor je bijdrage. Ik kende het ook niet. Sterkte met alles en een fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weet je? Dat je woorden blijven steken komt omdat je hoofd te vol zit.
  Misschien kun je het volgende eens proberen....
  Open een word-doc... zet je vingers op het toetsenbord en laat ze rammelen. Wat je dan tikt is totaal onbelangrijk zolang je maar doorrammelt tot je vingers moe zijn. Teruglezen kan natuurlijk maar hoeft niet, ik heb het vaak gedaan en doe het af en toe nog als mijn hoofd dreigt te exploderen en bij mij werkt het.

  Het is een heel naar gevoel, ik wens je er dan ook veel sterkte mee en vooral het gevoel van opluchting dat zo welkom is.

  Fijn weekend hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mij totaal onbekend, zoals de meeste zwijmelnummers die jij plaatst. Maar het klinkt lekker!
  Succes met alles en sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor mij ook een onbekend nummer, maar het klinkt wel erg lekker. Ik heb genoten van je keuze!

  Sterkte met alles en probeer een beetje rust voor jezelf te vinden.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk even terug naar tijden die zo fijn waren maar dat komt ook wel weer en bedenk dat wat in je hoofd zit nooit onzin is , ieder mens is het waard om gehoord te worden ook JIJ !

  ZWijmel nog maar lekker op dit nummer fijn weekend :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze band is mij totaal onbekend. En dit nummer had ik nog nooit gehoord. Wel lekker swingend. Echt een jaren-tachtig nummer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een geweldig nummer.
  Wat naar dat het even niet zo lekker met je gaat en ik kan alleen maar bidden en hopen dat je er uit zult komen
  Heel veel liefs moed en sterkte.
  Dikke knuffels
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De naam van de groep, The Smiths, zegt me vaag iets, maar eigenlijk ken ik geen nummers van hen. De zanger heeft een fijne stem, maar het genre ligt me niet zo meer. heb nu liever een rustiger genre.
  Probeer rust te vinden in je hoofd, en het schrijven zal ooit weer lukken hoor.
  liefs, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen