zaterdag 22 juni 2013

Zwijmelen op zaterdag

Helemaal in stijl,
 net zo oud als Zoon nu ;)
Of het nu de beat van de drum was , of de uithalen van de mannen , of het sexie gehuppel van Adam Ant of dat gefluit aan het einde van dit liedje weet ik niet meer hoor, maar Adam and the Ants deden mijn puberhart een tandje sneller slaan.
Ik weet wel dat ik mijn eerste lp van hun kocht (voor F11,95 bij Frans Selbach) toen ik eigenlijk een lp van Chubby Checker zou kopen. Het was de eerste daad van "verzet" tegen mijn ouders.
De eerste keer dat ik helemaal zonder rekening te houden met wat zij mooi vonden iets kocht.
Helemaal de eerste keer dat ik niet lief gevonden hoefde te worden.
Jaha, dat was dus een mijlpaal ;)
Vanaf dat moment was ik dus FAN!!!!!
Hing ik op de deur van mijn kast een levensgrote posters van Adam en zijn Ants(zwijmel zwijmel katzwijm) en dreunde de drums door mijn boxen.
Mijn vader was niet blij, en de stop werd er toch regelmatig even uitgedraaid als hij het gedreun helemaal zat was. De buurjongen draaide zijn muziek een tandje hoger(hij sliep naast mijn kamer) en buurvrouw mopperde op het straatje achter.
Kon me lekker niks schelen!
Natuurlijk schrokken mijn ouders zich een hoedje, want weg was lieve Bibje, en weg was dat brave meisje....ineens ging ik in zwart en (nep) leer, begon ik make-up te dragen en deed ik liever dikke vette brieven schrijven naar mijn penvriendinnen in Ant-land dan mijn huiswerk. Hele boekwerken zijn geschreven.  De spanning om, als ik van school kwam, een brief op de schoorsteen te vinden....
ZUCHT

Nu gaat dochter alweer naar de middelbare,
we zijn afgelopen woensdag geweest om met haar nieuwe klasgenoten kennis te maken.
Ze heeft er zin in,
ze is mijn laatste,
en ja....ze is ook FAN :)25 opmerkingen:

 1. ja, ik begrijp het helemaal dat je als opstandige, puberende jonge meid helemaal wild was van deze Adam. Moest ik nu in de pubertijd zitten, dan was ik ook zeker en vast fan! het lied heeft inderdaad wel iets aantrekkelijks !
  vond het nog leuk om naar te luisteren (ik kende het niet), lekker terug jong zijn!
  fijn WE, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh geweldig dit zwijmeltje. En je verhaal, super. Ja ik herken het alleen bij mij totaal andere muziek.
  Die deel ik ook maar niet, want ik weet bijna zeker dat daar geen liefhebbers hier voor zijn.
  Geeft niet ik hou van veel stijlen, maar destijds ging vooral mijn voorkeur uit naar Led Zeppeling, Uriah Heep, Pink Floyd en Deep Purple.
  Geniet van je weekend en leuke zwijmel.
  Knuf
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo heftig Wil...dat was mij net even te hard hoor...ik wou best rebbeleren maar dan wel beschaafd zo ongeveer hahaha

   Verwijderen
 3. Ik moet er wel een beetje om lachen, hoeveel tieners hebben zich destijds niet afgezet tegen hun ouders met Adam Ant. Leuk je achtergrondverhaal en de foto!
  Niet mijn muziek hoor, ik heb er niet op gezwijmeld, maar ik begrijp jouw keuze!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk verhaal over je puberverzet. Zeer herkenbaar. De muziek is niet mijn stijl maar dat geeft niets. Dank voor je bijdrage.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk verhaal met veel herkenningspunten...

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha, ik vrees voor mijn puber in spe. Hij trekt momenteel steeds meer naar stevige muziek. Queen heeft plaatsgemaakt voor Linkin Park, AC/DC en Rammstein. Geen enkel probleem... die kan ik allemaal waarderen. Ik hoop dat hij in de metal blijft hangen en niet overstapt naar dancetracks. Dat zou ik toch een stuk minder trekken.

  Succes met alle nieuwe stappen... we zitten in dezelfde fase :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ow jee, nou berg je dan maar....Zoon hier is ook helemaal into het stevigere werk. Je noemt ze al :( hahaha
   Dochter zit nog in de Boy-band fase ;)

   Verwijderen
 7. Wat een super verhaal! Prachtig. Je afzetten tegen je ouders, eng maar zo heerlijk! Jong Frederiekje heeft het ook gedaan en hoe. Het huis stond te schudden toen ik niet meer deed wat mijn ouders wilden. Oeffff.... Het is uiteindelijk wel weer goed gekomen. Ik werd weer braaf.
  Je muziekkeuze kan ik heel goed begrijpen. Maar ik luisterde naar iets minder stevige muziek, zeg maar.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wahahaha, ik zie het al helemaal voor me Frederique, wat zal dat een scok geweest zijn voor je ouders. Gelukkig is alles tijdelijk, ook zo'n wilde periode ;)

   Verwijderen
 8. Mijn ouders hielden van the Stones en Pink Floyd, dus ik hoefde me niet af te zetten. Ze schrokken nergens van. Maar het was evengoed een leuke tijd en ik werd een keer van school gestuurd omdat ik een broek met een gulp droeg, da kon niet!!! Mijn ouders zijn toen naar de directeur gegaan en ik mocht de broek toch aan naar school!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja mijn vader was dus ook wel into de stones en pink floid en ga zo maar door, maar jaaaaaa, ik was een meisje en altijd zo lief geweest, en nu dit :)
   hij draaide wel bij hoor, uiteindelijk.....

   zat jij soms op de rk-mavo? Ik weet nog van mijn vriendin dat ze alleen met rok naar school mocht. Be-la-che-lijk vond ik dat . ;)

   Verwijderen
 9. Whaaa Adam Ant ik ging met carnaval net zoals hem , stoer en die strepen over zijn gezicht, ik vond het een "lekker ding" , maar écht fan toch ook weer niet.

  Mooi verhaal erbij en kijk het is allemaal goedgekomen, lerares en kunstenares en een lieve mama (^-^)

  Fijn weekend !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ach ja....uiteindelijk word je volwassen, maar normaal ben ik nog steeds niet hoor hahaha

   de kinderen vroegen me steeds waarom ik eigenlijk Goth was, dat is toch raar voor een lerares.....zo zie je maar weer, ik raak nooit uit de mode ;)

   Verwijderen
 10. Wat een leuk verhaal van een puber. Ja, op een gegeven moment ga je niet meer met je ouders mee in hun keuze. De muziek is niet helemaal mijn smaak, maar toch leuk dat Adam en zijn Ants hier voorbijkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldig. De muziek kan ik wel smaken. En dat van puber zijn enzo ook. Momenteel hier zelf twee pubers in huis en één bijna puber. 16,14 en 13.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Stand & Deliver ... om daarna zo het new wave tijdperk in te rollen tot ergernis van mij ma, maar mijn pa vond de muziek prima, mijn looks wat minder :)

  Jongste puber heeft duidelijk mijn muzieksmaak, duidelijk een héél eigen kledingstijl en hoeft zich wat dat betreft niet af te zetten want hoewel ik nu een wel erg brave look heb (werk enzo), vind ik het prima. Roept inmiddels van alles over tattoo's en piercings (na je 21e kerel, dan praten we verder), maar toen het idee ontstond om oren te stretchen ben ik even dwars gaan liggen. Dat vind ik bijna verminking!

  Gaan een paar keer per jaar samen naar grote concerten. Genietmomentjes zolang hij dat nog leuk vindt om samen met zijn mam te doen. Staan er weer 2 op de planning ...yes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. owja...de looks...toen mijn rokjes al korter werden klaagde mijn vader steen en been maar liep maar wat graag op zaterdag op de markt met me hahaha

   stoer dat je concerten bezoekt met je zoon.(ieuw dat hij zijn oren wil laten oprekken , gelijk heb je om dat nog even tegen te houden, komt nooit meer goed, dus als je spijt hebt heb je vette pech)

   Verwijderen
 13. Heel herkenbaar verhaal, hou maar op over de puberteit. Nu heeft mijn dochter deze leeftijd, en eerlijk gezegd lach ik me stiekem rot, omdat ze dezelfde dwarse neigingen als mij vertoont :D Geweldig nummer van Adam en zijn mieren!

  BeantwoordenVerwijderen