maandag 12 mei 2014

Monday monday.....lala...

Maandag is weer begonnen. Ik heb me genesteld op de bank. Nog even nagenieten voordat ik het huis doorga en de troepjes van het weekend wegwerk.
Het valt mee. Dochter heb ik amper gezien en Zoon was druk bezig met plannen voor zijn droomfarm in Ierland. Of hij hier in de tuin alvast mag oefenen met boeren (moestuin. Kippen enz)
Ik moest even slikken. Huh? En toen dacht ik. Waarom ook niet. Laat hem maar even. Hij wil later een heuse boerderij. Zo eentje waar hij al zijn eten zelf verbouwd en hij volledig zelfvoorzienend is. Over iets van 3 jaar ofzo
 Want dan is hij volwassen.
Dan is het helemaal niet verkeerd om hier thuis alvast aan de slag te gaan en te oefenen/leren hoe dat het  beste kan. Zo groot mogelijke opbrengst op dit kleine stukje.
Stiekem verheug ik me op deze ontwikkeling. Helemaal omdat hij dit als klein kind altijd al zei. Ik wordt boer! Hij had een trekker met aanhang. Het liefste wou hij een ploeg en gierwagen en een eg erbij hebben om dan het gemeentelijke grasveld te gaan cultiveren ;)
3 jaar was hij toen........
Ik ben blij dat hij weer plannen maakt. Vooruit kijkt. Ergens zin in heeft. Hij ziet weer toekomst. Eindelijk.
Kalmte na de storm....

Dan als afsluiter de voor mij grote overwinnaar van het Songfestival.  Ik geloof nooit dat Conchita ver was gekomen als HIJ die baard en jurk niet had aangedaan om een statement te willen maken voor de travestieten...oeps eh homo's in de sovjetrepubliek. Ik vraag me wel eens af of homo's er wel blij mee zijn om altijd maar neergezet te worden als in vrouwenkleren verkleedde dragqueens, die zich zo enorm aanstellen. Ik denk het niet eigenlijk. Net zo min als dat men hem consequent haar noemen, niet echt respectvol voor de transgenders is. Het is voor hen al erg genoeg dat ze zich eigenlijk veel te vroeg in vrouwenkleding moeten hullen terwijl de hormoontherapie amper begonnen is. Op deze manier blijven de vooroordelen naar beide groepen gehandhaafd. Dit statement roept alleen maar meer aversie op.
Maar het meest ergerde ik me aan die aanstellerietus. Man wat een aansteller. BLEGH
Ik had gewoon niet naar de uitslagenronde moeten kijken. Stom stom stom....na een avondje detective was dat een vette koude douche haha
Nou ja hier zijn ze dan!
fijne dag allemaal!!!!!

2 opmerkingen:

  1. Een travestiet is wat anders dan een homo, Bibje ;-) En eerlijk gezegd vond ik dat-ie wel kon zingen. Het leek een beetje op een liedje van James Bond. Ik heb maar een keer geluisterd, hoor. Dat was zondagochtend, toen ik op internet keek, wel land er gewonnen had. Ik verslikte me bijna toen ik zag dat Nederland tweede geworden was. Tweede!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze waren de Johny Logan van Nederland. Echt hoor Conchita had geen schijn van kans gemaakt zonder dat statement. Hoe goed hij ook zingen kan, het was de act die de prijs binnen haalde. Dat zie je aan het succes van Ilse en Waylon nu op dit moment.

    BeantwoordenVerwijderen