zaterdag 12 juli 2014

Zwijmelen op Zaterdag

Collage in progress-Bibje

Ze had kwastjes nodig om make-upjes uit te kunnen proberen. Dat doet ze dan voor de camera als in een review. Ze heeft namelijk een vlog. Een videoblog dus. Dan post ze elke week een filmpje over beauty en lifestyle en haar leven.  Ze maakt dan filmpjes, die ze weer bewerkt op de computer en dan gaan ze het web op. Grote droom is heeeeeeel veeeeeeel vieuwers en misschien zelfs een zakcentje via reclame. Zou zomaar kunnen tegenwoordig.
Als ik dan bedenk dat ik op die leeftijd in de bollenschuur zat bij de boer samen met mijn moeder......en dat ik nog helemaal niet bezig was met een toekomst maar nog heerlijk totaal in het moment zat en nog zo heel erg kind was. Wat een verschil toch. De brugklas had van mij nog geen echte puber gemaakt hoor. Ik had weliswaar mijn eerste echte verliefdheid achter de rug (op de krantenjongen)  Maar dat was het dan ook wel. Die stomme gozer vond mijn vriendin leuker...de piemel...ik was gelijk zwaar op hem afgeknapt. De jongens in de klas die mij leuk vonden vond ik doupies. Die zag ik toen niet zo zitten. 
Dat kan je zo hebben als je nog maar 13 bent ja. Voor mij nog maar even geen vriendje. Ik wist trouwens ook niet wat ik met zo'n jongen aan moest. Nee dan dochter, die is wat dat betreft veel voortvarender. Verlegen is ze allerminst. En gelukkig maar.
Afijn, waar wou ik ook alweer heen met mijn verhaal. Ik dwaal een beetje af geloof ik.
Collage in progress-Bibje

Waar ik het dus over wou hebben, heeft te maken met die kwastjes van dochter. Daar moesten we namelijk voor naar de Action. En de Action had nog veel meer leuke dingetjes. Dingetjes waar ik ook wel wat mee kon. Zoals washi-tape bijvoorbeeld. Waar ik dus een aantal leuke rolletjes van meenam(en teveel leuke rolletjes liet liggen waarvoor ik van de week nog maar een keer heen ga) Die tape heb ik meteen gebruikt voor een paar oude collages die ik in mijn art-journal had gemaakt, maar waar ik nog steeds niet tevreden over was. Het ziet er gelijk een stuk leuker uit al zeg ik het zelf. En ik heb eindelijk de vrees overwonnen om weer aan de slag te gaan. Ik zit er al een paar weken tegenaan te hikken. Ik had al van alles klaar gezet, zo dat ik het zo op kon pakken. Ik had mezelf allerlei hints gegeven, en ik was al aan het verzamelen gegaan. Mooie plaatjes, tekenboekjes, washi-tape ;) mooie papiertjes....nou ja alles dus om de creatieve vonk weer te laten ontbranden.
Blijkbaar moest ik eerst ruimte maken in mezelf(vorig-rouw-weekend) en de zaken die nog lagen afhandelen(gedoe om Zoon) voordat ik weer kon beginnen.
En nu was het dan zover. Altijd tegen de avond, als de zon al onder is en de vermoeidheid al toeslaat. Maar oké, ik ben begonnen. En morgen ga ik verder, want ik heb ineens allemaal ideetjes. En vooral veel zin om mezelf onder te dompelen in een weekje kunst maken. Maar eerst gaan we zwingen. Een liedje uit de mooiste zomer van mijn jeugd, super warm, veel stranddagen en speeltuindagen, een lief klein, roodharig,schattig broertje van een jaar oud,  en veel vriendjes en vriendinnetjes........ Kortom, het leven was mooi!!!!
Dat ik dat gevoel weer terug mag krijgen.
Fijn weekend.

23 opmerkingen:

 1. Hoi Bibje wat een heerlijk nummer , ik moet bekennen dat ik je blog niet gelezen heb mijn concentratie is nog niet helemaal top.

  Ot: heb hartprobleempjes vandaar mijn afwezigheid de afgelopen weken .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Owwww Laura wat een naar bericht. En dat met die warmte. Zal ook niet echt meehelpen denk ik zomaar :(

   Ik hoop dat ze snel de boel onder controle krijgen bij je!!
   Sterkte vrouw!

   Lieve gr

   Verwijderen
 2. Zalig nummer. Ik hoop dat je dat gevoel terugkrijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaaa dat hoop ik ook. Het liedje helpt wel mee in iedergeval :)

   Verwijderen
 3. Fijn dat je de motivatie weer gevonden hebt, ben benieuwd naar het resultaat! Lekker nummer, die zal ik ook over 2 weekjes wel in Jersey Boys horen!
  Een fijne zwijmelzaterdag gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op het resultaat moet je nog even wachten hoor. Ik rommelkont nu nog even wat aan. Maar ik zal mijn vorderingen wel posten natuurlijk dusssss
   :)

   Verwijderen
 4. Ik ben vorige week naar de film geweest, the Jersey Boys.
  Leuk om het origineel hier te horen en te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. :-) ik dacht al dat ik jullie zag lopen daar bij de ac.tione , maar je zag mij niet, druk als je was met je pubers .
  Ik neem al mijn lekkere cre-spullies en een mooi nieuw blanco schrift mee op vakantie, nu al zin in :-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja als ik daar ben zie ik niemand meer hoor haha
   Dan staan mijn ogen gefocussed op de stelling....ik heb jullie dan ook niet gezien ;)

   Doe je goed om die spulletjes mee te nemen. Fijne vakantie!

   Verwijderen
 6. leef je uit!!!
  De Action is er ook een goede plek voor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk zwjmelnummer! In december 1963 was ik 13 en ook nog niet echt met jongens bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een heerlijk oud nummer .Lekker om creatief bezig te gaan .Ik hoop dat het blije gevoel weer terug zal komen .
  Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lekker! Ik zit ook weer helemaal in de naai-schwung. Deels in opdracht, deels voor mezelf. Maar zo lekker om bezig te kunnen zijn.
  En je liedje is lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat de creatieve vonk er weer is... (en leuk nummer)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk nummer! En fijn dat de het creatieve weer op gang komt. Succes!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow! Ik zit even weer op mijn huurkamertje tijdens mijn eerste baan, radio niet al te hard om hospita niet op de kast te jagen - ook deze song kwam voorbij!

  BeantwoordenVerwijderen