zondag 24 augustus 2014

Zondagse bezigheden

Morgen komt de kringloop zijn zak ophalen.
De zak die we vol mogen stoppen met kleding, boeken, speelgoed en wat dies meer zei. Komt dat even mooi uit. Met al dat opruimen van mij heb ik wel een zak te vullen hoor. Dus begon ik in het atelier to be. Boeken en speelgoed en spelletjes bij elkaar gezocht. Vuilniszak en zo'n grote boodschappentas van de AH vol.....teveel voor de zak. Nu had ik ook nog een kast vol kleding van Zoon die hij echt niet meer aan kan. Ik had lang de hoop, dat hij bij het in de lucht schieten weer wat maatjes kleiner zou hebben.
Ja ik weet het het klinkt suf, maar bij mij ging dat vroegah wel zo. Alles armen en benen werd ik op een gegeven moment. En ik heb jaren een maatje 32/34 gehad. Totdat ik ongeveer uitgegroeid was in de lengte, toen ging ik de breedte weer in.
Bij Zoon gaat dat dus een beetje anders, hij doet alles tegelijk, en ferm ook.
Waar heeft 'ie het van, denk ik wel eens. Ik ben klein en was altijd tenger(totdat ik begon te rommelen met de overgang grrr) en zijn vader is wat groter maar ook slanker dan slank. Van ons heeft ie het niet hoor.
In ieder geval zat ik dus nog met al die kleding die ik bewaard had. Shirts, overhemden, jassen.....allemaal te klein, te strak maar , dacht ik, uiteindelijk past hij er wel weer een keertje in. Nou niet dus! Toen we het maar weer eens gingen passen waren van alle shirts en jassen de mouwen te kort. Niet een beetje nee, echt heel erg te kort. Hij moet niet alleen een grotere maat, hij moet ook een lengte maat inmiddels. Mijn jochie, een lengte maat. Zomaar in dit afgelopen jaar is hij 10 centimeter gegroeid, en steekt hij meer dan een hoofd boven mij uit. Ik slik even een brokje weg hoor. Dag kleine jongen....snif....

Het positieve aan dit hele verhaal is natuurlijk wel dat ik ineens planken over heb in mijn kast!
Jawel, ik had namelijk twee van die kringloop zakken vol! Ik heb dus gelukzalig naar de ruimte in mijn kast gekeken daarstraks en zat te bedenken wat voor moois ik daar allemaal op de planken kan leggen.
Ik kan het natuurlijk ook leeg laten. De kast net zo lang uitruimen dat ik hem niet meer nodig heb. En weg kan doen. Sjeee, dat is pas echte ruimte. :)


6 opmerkingen:

 1. wauw dat kamertje komt voor de kerst wel leeg als je zo door buffelt! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Twee lege planken. Wat een genot...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En vooral lekker leeg laten; is zo leuk als je je kast open doet en ruimte hebt. Is voor mij altijd zo'n blij momentje ... totdat iemand zo'n plank stiekem weer vult :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Iemand anders ja.......
  De planken zijn niet meer leeg maar alles is zo ruim neergelegd dat het de schijn van leeg heeft. Maar ik ga voor leeg ;)

  BeantwoordenVerwijderen