zaterdag 4 oktober 2014

Toch maar wel Zwijmelen op Zaterdag

Ik wou eigenlijk een weekje overslaan. Inspiratieloos ben ik. Ik weet niet meer waar ik over moet schrijven, het lijkt allemaal op elkaar. Elke dag weer dezelfde rituelen. Nou ja, gewoon geen zin dus......
totdat ik net naar Vlaanderen vakantieland keek en dit lied voorbij hoorde komen.
Hè ja...
Enya!!!!!!
Dat is lang geleden.
Jaren was Enya mijn favoriete kerstmuziek. Ik had veel van haar.
Nu niet meer, een deel van de collectie is gesloopt :(
Het zit namelijk zo; ik had een heel ondernemend dreumesje, die ook graag muziek luisterde. Als zijn mamma dan even niet oplette zette hij voor haar(jawel) een muziekje op. Natuurlijk waren zijn dreumesvingertjes nog niet zo goed in het open en dicht doen van de cd-speler. Zo kwam het dat er wel eens een cd klem kwam te zitten. Met de nodige krassen tot gevolg. Mijn meest favoriete cd's zijn als eerste gesneuveld, die lagen altijd bij de cd speler. Vader kopieerde op een gegeven moment alle overgebleven cd's. Zo is de rest gered. Om uiteindelijk voorgoed achter in de kast te belanden. Te vaak gehoord, en inmiddels heb ik zelfs geen cd-speler meer, ook dat nog.
Kerst muziek dus...
want deze cd kocht ik in de maand december. Toen ik conform de mode, een kerstboom in een geglazuurde pot had staan. Getooid met papiermacheeballen, Schots geruit en poezieplaatjesachtig versierd. Strikjes van rood fluweel en een enorme crêpepapier strik om de pot. Gekleurde lichtjes!!!!!!!
We schrijven 1990.
Jah......afgelopen maand mijn jubileum behaald. Ik woon nu officieel 25 jaar in een huisje. Eigenlijk is dat best een klein feestje waard toch?
Vind ik wel!
Maar eerst Enya.
Fijn weekend!


18 opmerkingen:

 1. Aha. De dappere Keltische koningin van de Iceni die in opstand kwam tegen de Romeinen in het oosten van Engeland. Mooie rustgevende muziek bij afschrikwekkende beelden. Heel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stoere vrouw die koningin. Enya's muziek past daar goed bij.

   Verwijderen
 2. Dat is muziek die bij de jaren 90 hoort inderdaad. Doet me direct weer terugdenken. Ik krijg dan Sail away in mijn hoofd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. inderdaad... kan me aansluiten bij mijn beide voorgangers...

  25 jaar nog maar? jeetje... jonge blom :-)
  Ik loop 10 jaar op je voor inmiddels

  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Enya... jaren 90 inderdaad... wij zijn om de 7 jaar verhuisd. Wonen nu 7 jaar op onze huidige stek. Het lijkt nog maar net... Ik hoop dat we een einde maken aan dit 'ritueel' , want ik wil voor geen goed weg van deze stek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreselijk hè verhuizen. Kost je 20 jaar van je leven ;)
   Ik heb het nu 3 keer gedaan. eerste keer na 6 jaar. Toen na 9 jaar en daarna na 5 jaar. Nu zit ik hier alweer 5 jaar. Wil eigenlijk weg. Maar ja...verhuizen....pffff moet er niet aan denken! Wel fijn dat jij je plekje gevonden hebt. Ik hoop ook dat je er nog heel lang mag wonen xxx

   Verwijderen
 5. Ik vind het mooie muziek. 'Only time' is bij mij favoriet. Heerlijk om naar te luisteren. Prachtige keuze.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Enya, dromen, wegzweven, mistige heidelandschappen, roodharige dames met lokken tot hun kont, mannen met baarden en wapperende lokken, kindjes die bloemenkransjes vlechten, is daar een eenhoorn?
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige muziek! Het filmpje vind ik zelf wat minder mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het filmpje is van de film. Ik dacht, we doen het wel goed natuurlijk! :)

   Verwijderen
 8. Van deze muziek word ik onrustig, ik heb wel eens rustgevender werk van Enya gehoord. Ik denk niet dat het alleen door het filmpje komt, want ik vind de combinatie wel kloppen. Ik kende dit nummer niet, maar ik ben ook geen echte fan, ik vond het vaak rustige achtergrondmuziek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit gaat ook over die rebelse koningin dus dan moet het niet te rustig wezen natuurlijk ;)

   Verwijderen
 9. Ik ben gek op Enya, Als ik lang in de auto zit, kan ik uren naar haar luisteren. Mooie keuze. Toch jammer dat jouw cd's zijn gaan hemelen, want je had ze mooi naar je pc kunnen overzetten. Heb ik ook gedaan. (sorry, beetje laat, maar druk druk druk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach nou ja...ik luister ze nu via youtube. Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden. dat hadden we toen toch nooit gedacht hè?
   (geeft niks hoor, heb je het nu een beetje rustiger???)

   Verwijderen