zaterdag 14 maart 2015

Zwijmelen op Zaterdag

Grijs, dat is het, al de hele dag. Vies saai, naar, koud grijs. Winters grijs, nietszeggend grijs.
Ben net even snel te boodschappen wezen doen. Voor zover je van snel kan spreken hoor. Want ik ben weer eens niet lekker. Moe, en de oren zitten potdicht(en suizen dus) en de neus, nou die neus is ook een drama. En dan is het óók nog eens grijs buiten.
Omdat ik een vette hekel aan grijs heb heb ik vandaag besloten om het babyblauw in mijn huiskamer te laten vergezellen door alle tinten roze en oranje en rood. Ik ga dus op zoek naar een aantal leuke accessoires in die tinten. Of misschien doe ik nog wel gekker en zoek ik een nieuw behangetje uit in die tinten. Dan is het in huis tenminste ALTIJD zonnig.
Ik heb zooooooooon behoefte aan kloddertjes roze hier en stipjes oranje daaaar, en aan toefjes helder geel hier en mooie grasgroene vlokjes daaaaar.
 Dùsss
Zal ik alvast mijn schilderijen bij elkaar zoeken en een mozaïek op de muur maken met mijn allervrolijkst gekleurde werken?
Of die zijde bloemen bij de Intratuin halen, van allerlei, in alle tinten roze. En deze op tafel zetten? Dat is zo gepiept.
Bril met gekleurde glazen opzetten. Het liefste een gele of roze? dat is helemaal makkelijk, dan hoef ik niets te veranderen, filtertje voor de ogen doet het allemaal al.
Jaaaaa
Ooit had ik een gele bril, gekocht bij de Hennes, omdat ik wel eens wat anders wou. En als het dan zonnig was, dan deed ik hem op. Mooi dat dat niet hielp. Alles werd er veel te zonnig van, daar konden mijn ogen niet zo goed tegen(als in, niet bepaald een zonnebril tégen de zon haha) Maar op grijze dagen zoals deze was dat ding een uitkomst. Echt waar, alles werd er zonniger en mooier van. Vooral ook mijn humeur.
Natuurlijk leeft die bril al jaren niet meer. Mijn dreumesmeisje vond de bril ook zo mooi en had hem dan ook erg graag op. Als ik niet keek wel te verstaan. En op een dag lag één van de pootjes er af. Zij vreselijk verdrietig, en ik ook. Ik heb nooit meer zo'n bril gezien in de winkel. En op internet zijn die dingen akelig duur.
Als iemand dan ook weet waar ik een bril met gele glazen voor een leuk prijsje kan scoren, hou ik me aanbevolen!
Goed en dan het liedje.
Ik dacht ik doe wat gezelligs uit mijn pubertijd. Nadat ik de hele week jazzy nummers heb gedraaid voor dochter(en er zelf ook flink van genoot) had ik steeds Mathilde Santing in mijn hoofd. Zij debuteerde in '82 met een minialbum opgenomen met 8 liedjes er op. De LP was ook mini van formaat. Dat was wel bijzonder. Ik was meteen helemaal weg van haar vertolkingen van oude liedjes. Ik mocht altijd graag meefluiten op het 2e nummer van kant A (I've grown accustoumed to her face)
Daarom dus deze keuze.
En, omdat ik nog op tijd ben is het mooi wel nog een Zaterdag Zwijmel :)

Ik wens U allen een fijne zondag!14 opmerkingen:

 1. Mooi. Ik wens jou ook een fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie stem heeft Mathilde toch! Mooie keuze's Bibje!
  Jij ook een fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. http://www.bol.com/nl/p/gerant-o-matic-nachtbril-mistbril-autobril-zwart/9200000025105209/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook wel eens wat van Mathilde geplaatst,ze zingt prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mathilde is een klasse apart.
  Nee, ik zat niet in 58 op school, maar van 61-66. Maar dit nummer kwam evengoed vaak langs op grote feesten. En dat park is hetzelfde, ik rijdt er vaak doorheen en bekijk dat ene bankje met goede herinneringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het begint hier eindelijk een beetje open te trekken. Ik zie zelfs de zon!
  Ik hoop dat-ie bij jou ook nog even komt schijnen, je verdient het.
  Mathilde kan zingen. Een stem als een nachtegaal.
  Liefs Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ken beide nummers en even opgezocht; ja, ik heb een CD van haar waar ze allebei opstaan, Ballads. Hele mooie stem, nog steeds.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoewel Mathilde niet tot mijn directe keuzes behoort, heb ik wel een zwak voor haar. Prachtige stem!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldige zangeres!
  Ik luister dit op maandag, een zonnige dag, het grijs is weer weg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mathilde Santing is niet onze smaak. het bekende smaakverhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoe is het weer nu op zaterdag 21 maart in Den Helder?
  Heb je al een lentegevoel gekregen?
  Hier is het weer al vijf dagen van slag. Bewolkt en af en toe regen.
  Vanmiddag was het droog. Vlag kan uit!

  BeantwoordenVerwijderen