dinsdag 15 oktober 2013

Gewoon

even iets anders door Bibje

Regenjas gezocht.
Zo eentje die lang en wijd is. Een beetje zoals mijn winterjas maar dan groot genoeg om daar overheen te doen.
En een paar mooie waterdichte laarzen.
Aangezien het budget zeer beperkt is deze winter, moet ik creatief omgaan met mijn wens.
Ja en hoe doen we dat dan weer?
Nou simpel,
je maakt de jas waterdicht en de laarzen koop je bij de super-goedkoop-winkel. Van die plastieke met blommetjes of ruitjes of wat dan ook. Die gaan vast wel een seizoen mee. Blijven de voeten in ieder geval ongeveer droog. (als de voeten niet wegzweten ;)

Ik kan mij nog een hele natte herfst herinneren
ergens halverwege de jaren 90. Ik zat toen in mijn eerste jaar als juf op de LTS in Alkmaar. En stoer als ik was, liep ik naar school vanaf het station. Dat was een 15/20 minuten lopen. Op van die mooie leren veterboots. Die echte, van zool tot schacht leren schoenen. Die tegenwoordig ook weer mode zijn(maar dan niet meer zoals toen, echt helemaal van leer)
Na een weekje wandelen en steeds weer doorweekte schoenen, lieten de zolen los. Moest ik nieuwe eronder laten zetten. Nu kan dat heel goed bij zulke schoenen, die kun je eindeloos laten maken en steeds weer zijn ze dan als nieuw. Maar na een paar keer raakte ook het bovenleer gebarsten, ik kreeg ze niet meer droog en goed ingevet. Dat was het jaar dat ik dan maar aan de dr Martens ging. (loeiduur toen nog...een beetje te vergelijken met de UGGs van nu)
Je moet toch wat....en ik was rijk genoeg nu ik een hele baan had.
Voordeel was ook dat ik nu droge voeten had. En pas toen de zolen jaren later echt weggesleten waren kocht ik nieuwe...die staan nog in de kast. Nog lang niet op....alleen vind ik er al een tijdje niks meer aan. Te zwaar, te ,log, nou ja dat dus.
Dan te bedenken dat ik die andere gewoon onder mijn minirokjes droeg, en het stond nog leuk ook.

Afijn,
wat regen al niet aan herinneringen naar boven haalt.
Compleet nutteloos, en toch leuk om te weten.
leuker nog is te weten dat ik dan mooi niet met een regenjas liep, maar met een oversized ski-jack, die hing dan op mijn knieën. Dat had ik omdat ik een scooter reed, een opgevoerde Kymco, een paarse, want roze had je toen nog niet. En op de scooter moet je wel warm en droog zitten!!!
Het was een mooi boeltje van eclectische mode, zullen we maar zeggen. Ik trok me nooit zoveel aan van de heersende modetrends. Dus waren de jongens in de klas hogelijk verbaasd over mijn hiphopjas (huhuh???) en scooter (wow juf) en tegelijkertijd verheugd over mijn korte rokjes (juf waar gaan die lange benen naar toe???) en neuspiercing ( echt stoer )
De LTS, was toch wel de leukste school waar ik les heb gegeven.
Maar net zo goed de zwaarste baan die ik ooit heb gehad,
29 lesuren in de week,
28 regulier en 1 onbetaald, want dat was sparen voor een sabbatjaar.
Daar had ik zelf voor gekozen. Dat sabbatjaar is echter nooit gekomen, na 3 jaar mocht ik dankzij fusies vertrekken. En die uren die kreeg ik mooi niet uitbetaald. Grrrr
Tis alweer bijna 20 jaar geleden.
Als ik het snel uitspreek is het niks haha
Tijd voor een muziekje ;)2 opmerkingen:

 1. Ohh ja die Dr. Martens. Heb vorig jaar mijn laatste paar afgedankt. Vindt ze echt heel duur geworden hoor nu, duurder dan in de jaren 90. Omgerekend ben je nu zo 250 gulden kwijt. Oudste wilde ze ook erg graag, wie weet als die voeten eens wat uitgegroeid zijn anders krijgt hij ze niet versleten. Zo zonde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt, maar toen waren ze ook al zo duur hoor, niet alle modellen maar wel een aantal. En de UGGs van nu zijn gewoon zo duur in euro's als de Dr Martens van toen in guldens.
   Maar duur is het nog steeds ja...maar ja, ook bijna onverwoestbaar, en dat kan je van de UGG nu weer niet zeggen :)

   Verwijderen