woensdag 16 oktober 2013

Holland in de ogen van een verbaasde kabouter......


bijna af door Bibje 2013
Kent u die uitdrukking van "de verbaasde kabouter?"
Daarin leggen zij uit dat het vaak loont om eens met verbaasde ogen naar een handeling te kijken. Hier ging het om water te laten koken voordat je de macaroni erin gooit. Verspilling van energie dus! Ik pas dat principe al heel lang toe....vroeger vroeg ik mijn moeder vaak al waarom ze dingen deed zoals ze ze deed.
Dan kreeg ik zo'n antwoord als; "gewoon..." of "omdat dat zo hoort." Met andere woorden, ze dacht er verder niet bij na. Ze deed het , omdat het ooit als gebruiksaanwijzing op het pakje had gestaan. Of ,omdat haar moeder dat vroeger ook zo deed. Ze werd ook wel moe van mijn vragen, ik wou altijd van alles weten en er was gewoon niet altijd een zinnig antwoord op te geven.
Het "Wat doe je?" en "Waarom?" ligt me nog steeds op het puntje van de tong..
Ik bedoel maar, waarom maakt de overheid het de mensen zo verdomd lastig om een normaal leven te leiden. En nee ik heb het nu niet over geld!
 
Dan lees ik over een meisje die havo wil doen en dat niet mag van de leerplichtambtenaar. Ze doet nu Havo via de LOI, maar ze is nog maar 16 en dan is dat VERBODEN!!!!!!
Dat ze met de MBO geen aansluiting heeft op het conservatorium, waar ze zo graag naar toe wil, maakt de lpa geen zak uit. Dus heeft hij een proces verbaal opgemaakt.
Maar waarom is er geen school gezocht,die haar de HAVO laat volgen?
Dit is dus een vraag van de verbaasde kabouter!
 
En wat denkt u van deze;
waar een kind nu boven het hoofd hangt om, wegens absoluut verzuim(naar de tandarts/ psycholoog en ziek zijn meegeteld) ook nog eens een taakstraf te moeten gaan doen boven op het toch al niet vol te houden schoolse programma.  
 
Of deze,
waar vanaf dag 1 het kind school niet aankan en dus minimaal op school zit, maar wel alles gewoon haalt . Nu dringend voorgesteld wordt het kind te laten opnemen, om te leren naar school te gaan. En dat voor minimaal 9 maanden lang.
Maar waarom dan voor dit kind geen thuisonderwijs onder art 5 sub a onder de paraplu van school, nu na 8 jaar wel een keer duidelijk is geworden dat schoolgang niet lukt?
Hier een hele erge verbaasde kabouter
 
U snapt wel, dat deze verbaasde kabouter nog niet eens klaar is met opnoemen waar ze verbaasd over is. Maar deze spanden toch wel de kroon de afgelopen week, dat men zover wil gaan om de levens van anderen te verwoesten "gewoon, omdat het zó hoort...."
Holland op zijn smalst.
Dat deze mensen het schaamrood nog steeds niet op de kaken staat.......
LPA's en scholen van Nederland, FOEI!3 opmerkingen:

  1. De mensen achter bureaus die voorschriften opstellen, hebben vaak geen voeling met de echte praktijk. Niet alleen in het Onderwijs....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. jah wat een toestanden zeg.....het stoom komt regelmatig uit je oren :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Best verhelderend, zo eens als een verbaasde kabouter naar dingen te kijken... dankjewel voor de optie! En sterkte hoor!

    BeantwoordenVerwijderen