maandag 28 oktober 2013

Storm

Storm schets by Bibje 2013


Alle bomen hier in  het hofje staan nog, de spullen liggen nog net zo in de tuinen, alles is nog heel en de dakpannen liggen nog op het dak. Hier wel. Verderop in de stad liggen bomen om, zijn auto's en daken geplet, is er zelfs iemand onder een boom terecht gekomen(gelukkig niet ernstig) Het schijnt erg te zijn....
Weinig van gemerkt hier,
de deuren klapperden wel heftig en de ramen ook. De zee bulderde hevig, en de rozenstruik sloeg los van de muur. Maar dat was het dan wel zo'n beetje. In het hofje is 1 boom aan 1 kant van takken ontdaan door de rukwinden.

Normaal ben ik op harde winddagen niet te genieten. Ik wordt er onrustig en iebelig van. Kan er slecht tegen. Ik heb ook een vette hekel aan wind. Best wel....
Niet echt handig, want ik woon in Windcity. Wanneer het overal prachtig rustig weer is dan waait het hier. Badmintonspelen kan alleen in de sporthal. Een leuk kapsel moet je vastplakken. En fietsen met een jurk aan is steevast een heel avontuur. Voor je  het weet ben je een Marilyn Monroe.
afgerukte takken
Maar vandaag was alles anders.
Ja dat kan dus ook nog.
Ik was er zelf nog het meest verbaasd over.
Vandaag namelijk heb ik de energie van de storm gebruikt om schoon te maken.
Ik ben aan het huishouden gegaan.
Terwijl de wind gierde rondom het huis en poezert voor katzwijm op mijn toetsenbord lag, zwiepte het wonderdoekje langs de plinten en sopte ik de wc. Heerlijk. Op het hoogtepunt van de storm stond ik buiten dat wonderdoekje uit te kloppen. En het was nog warm buiten ook!


Storm in progress by Bibje
Kortom, voordat de storm goed en wel over was, had ik al bergen werk verzet. En afspraken gemaakt en invullijsten doorgeploegd met Zoon en zelfs nog een hapje eten gekook.
Al met al een productieve dag dus.
Ik ben trots

Het helpt toch wel, om dicht bij jezelf te blijven ja ;)
4 opmerkingen: