donderdag 13 november 2014

Donderdag dommeldag

Bibje droomt een boekje op de bank
Het is weer zover, dat ik moe ben en niet slapen kan en dan overdag in slaap val terwijl ik zo graag van alles wil doen. Maar daar veel te moe voor ben. En dat ik een hoofd vol heb terwijl ik zo graag wil lezen. Maar ja er past echt niets meer bij. Dat ik eigenlijk gewoon helemaal stil moet zijn en leeg en vooral mijn ogen en hoofd rust moet gunnen, maar dat ik van binnen zo ongedurig ben dat dat niet lukt. zooooooo dat was een hele lange zin.....maar snel puntjes en comma's toevoegen.
Zo ben ik er dus aan toe.
Het wil even niet meer met mij.
Ik sta even helemaal vast en toch en toch en toch ratelt het in mijn hoofd maar door.
Boordevol gedachten, en to-do lijstjes. Boeken die ik wil lezen, schilderijen die ik wil maken, plannen die ik heb, droom droom droom droom droom....
Ik kan er gewoon niet meer van slapen.
Lig te stuiteren in bed, maar dan in mijn hoofd.
Zoiets...
En het rare is, ik zou niet weten waarom.
Ik bedoel maar, wat doe ik nou heel? Ik ben niet meer bezig met het hoofd boven water te houden, te vechten tegen....en al helemaal niet wild aan het rondrennen. Ik doe niks van dat alles. Ik ben alleen maar in en om het huis bezig. Kleine dingetjes(en daarna uitgeput zijn, blegh stomme lijf)
Bibje's sloffen voor deze winter, lekker warm!!!
Kortom, ik heb flink last van de ingevallen herfst!
Hoe gezellig ik het ook vind, deze donkere dagen voor de kerst, en daarna de weer lichter wordende dagen van de winter, ik kan maar niet wennen aan de kou. En koud heb ik het alweer. Ondanks dat het buiten nog zacht voor de tijd van het jaar is, heb ik het koud. Heb ik de dikke sloffen alweer aan, de kruik mee naar bed, en de extra sprei er alweer op. Zoek ik alweer voor het zoveelste jaar op een rij naar thermo ondergoed op natuurlijke basis voor een beetje aardige prijs en droom ik van die houtkachel die nog immer op het wenslijstje staat. Jahhhhhzucht hhhhhhhh
Nou ja, tegenwoordig rijgen de dagen zich vliegensvlug aan elkaar. Dus die hele winter, die is op een goede dag voorbij. Nog voordat ik er zelf erg in heb dat het echt winter was. Daarom ga ik nu mooi niet zitten sippen. Ik ga de deur uit. Ja!
Boodschappen doen.
In het donker(spannend)
En nu maar hopen dat ik het niet al te koud zal hebben....
ik ga vliegen Baaaaaiiiiii

2 opmerkingen: