donderdag 6 november 2014

Het stil.....op woensdagavond.

Daar zit ik dan, helemaal in mijn uppie, Het is stil in huis. Mijn twee tieners liggen te slapen. Ja U leest het goed, ze slapen. Na maanden van niet kunnen slapen en onrust en gedoe in de avond en nacht, heb ik nu het rijk voor mij alleen. Helemaal voor mij alleen.
En ik vind er niks aan!
Ook dat nog.
Ik voel me wat zieligjes, beetje eenzaam, sipjes......
Had ik hier zo naar uitgekeken, ja best wel. Een beetje ruimte voor mezelf. Eindelijk tijd. Vind ik er niks aan. Weet ik niet wat ik ermee aan moet. Zit ik hier wat te rommelen en lummelen en nou ja niks niet gezellig dus. Waar ik vroegah als single jonge meid nog gezellig op de bank zat met de poezekat en poezelot en een pot thee op een lichtje in de kamer, zit ik nu moederziel alleen. Geen poezert te bekennen, en de thee staat ook niet op het lichtje.
De ruimte is veel te groot om alleen in te zitten. En te stil....want daarstraks heeft de televisie het begeven. Het beeld ging eerst op een balkje en na wat gerommel met de kabel(want ik dacht dat het daaraan lag) ging het beeld op zwart. POEF zei de tv, en dood was 'ie.
Midden in DWDD

Zal je altijd zien.
Nu had ik de tv van mijn ouders nog. Zo'n hele grote, voor-het-breed-beeld-tijdperk-televisie. Hij paste al niet in mijn brocante tv-kastje en eigenlijk ook niet op het dressoir. Die moest ik een kleine 10 cm van de muur af zetten zodat de tv niet voorover eraf zou kukelen. Mijn vader had hem uitgekozen toen hij het allemaal niet zo heel erg goed meer zag. Dat ding had dus een mega toeter erachter hangen. Jah....
En zo raakt zo langzamerhand alles versleten wat ooit van hun was. En komen mijn eigen spulletjes weer te voorschijn. Tijd om de boel maar weer eens een keer om te gooien. Wat zal ik doen, alles verslepen? Voor achter zetten en achter voor? Of zal ik het wat minder voortvarend aanpakken....en alleen de kast en tafel omwisselen. Ik denk dat ik maar voor het laatste ga.
Ik weet nog niet wanneer, maar dat het gebeuren gaat voordat het sneeuw gaat vallen dat is wel zeker! (zegt ze stoer! HA)
Nu maar hopen dat dat nog een hele tijd gaat duren,,,,ik heb er nog even geen zin in, dat gesleep met die kast pfffff hihi

 Ik doe maar even een Dirkmuziekje voor het slapen gaan. Welterusten!

5 opmerkingen:

 1. En wat voor één, de zon schijnt zowaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige stem...
  Morgen weer een nieuwe dag, Bib. Rug recht, kin vooruit en lachen :-D
  Liefs Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Plezante muziekkeus. Je weet dat ie afgelopen zaterdag nog langskwam in onze ZOZ. Gecondoleerd met het overlijden van je tv. Gebeurt altijd op een ongelegen moment. Kijk eens op Marktplaats voor een 2e hands flatscreen. Die tv van pa met die bochel achterop gauw bij het vuilnis zetten. Neemt te veel ruimte in. Kom zaterdag bij je terug om te zien welke ZOZ je uitgezocht hebt. Salu2 Albert

  BeantwoordenVerwijderen