zaterdag 29 november 2014

Zwijmelen op Zaterdag


open the door and let me in by Bibje
Ik had besloten om dit nummer te doen. Dochter zingt het zo mooi, de hele week al in huis en ja ik vind het wel een heel mooi liedje. Dusssssss


En toen las ik wat reacties van vorige week zondag. Ja zo lang ben ik dus al niet meer op mijn blog geweest. Ik wist het even niet meer in woorden te vatten allemaal. Heb veel gelezen en gepraat en gedacht en gerust en nou ja dat dus allemaal. En toen plopte dit lied in mijn hoofd.
Het was net uitgebracht, in de weken voor mijn moeders dood en ik weet nog dat ik de dag voor haar heen gaan dit lied in mijn hoofd had. Ze was toen zo verdrietig, na woorden met mijn broertje. Ze zag het allemaal niet meer zitten. En ik maar zingen in de keuken, geef, geef de moed niet op. Ze zat in de kamer en schuifelde naar me toe, waar ik ineens de onbeheersbare drang kreeg om haar te omhelzen en zeggen dat ik zo van haar hield. Ze was verrast en verbaasd tegelijk van mijn actie, ondanks dat wij twee altijd al veel knuffelden. Ik hield haar tere lijf vast en omhelsde haar met al mijn liefde. Meer nog dan met mijn armen en sloot haar stevig vast in mijn hart. Klapte de deur dicht, zodat ze niet kon ontsnappen.....wetende heel diep van binnen, dat ze al afscheid aan het nemen was. Achteraf lees je alle signalen, achteraf is het allemaal zo duidelijk. Maar toen ik er midden in zat leefde ik nog in een waas van onwetend bewustzijn.
De deur van mijn hart heeft lang dicht gezeten(zie schilderij boven) maar inmiddels begint de zon alweer te schijnen, want de luiken zijn open en het slot is eraf. 
De storm is voorlopig voorbij :)
(¯`v´¯)
*`*.¸.*..✿´´¯`•.¸⁀°♡Fijn weekend♡ .¸¸.•´¯`••´¯`•.¸¸♡

18 opmerkingen:

 1. Dat klinkt veelbelovend. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontroerend verhaal .Laat nu de luiken maar open en het slot ook ,ik hoop dat het je heel goed zal doen .Wat een geweldig nummer het eerste ,kippevel !!
  liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Opgeven is geen optie........zeggen ze.......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. soms even pauze wel...en die pauze heb ik gehad en genomen. Nu ga ik weer verder!

   Verwijderen
 4. Je bent klaar om het leven recht in zijn ogen te kijken. Daar is kracht en lef voor nodig, maar dat heb je! Mooi nummer, mijn dochter is er ook gek op.
  Liefs en sterkte, Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dapper Bibje gaat het leven aan haha
   Zie het zo voor me in tekenfilmstijl ;)

   Verwijderen
 5. Soms is het goed om de wind door je huis te laten waaien om van stofnesten af te komen.
  Mooie nummers!!  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Reken maar dat er stofnesten zijn die weg mogen waaien, dikke plukken zijn al door het raam gegaan :)

   Verwijderen
 6. Sterkte Bibje. Wij weten gewoon dat je nieuwe start zal lukken. Wij duimen allebei hard voor je. Liefs van ons uit Zuid Spanje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoe afschuwelijk een lied ook is....zodra je kind het zingt met hartstocht kan je het onmogelijk niet mooi vinden.

  En ja ik vind het fijn te lezen dat het slot er weer vanaf is, wens je veel liefde en vreugde toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn om dit te lezen Bibje..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi lied van Christina! Blof kan bij mij geen kwaad doen; en dan die beelden van de watersnood - ik denk aan mijn bijna nieuwe winterjas die destijds naar het rampgebied is gestuurd en hoop dat die goed terechtgekomen is...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie nummers heb je gekozen! Veel sterke met het openhouden van je deur.

  BeantwoordenVerwijderen