maandag 1 december 2014

Wandelingetje

Ik dacht zaterdag eens wild te doen, en ging uit wandelen op weg naar de stad. (ik had eigenlijk mijn bus gemist) Daar deed ik mijn boodschappen in de mistige straten en toog op weg naar huis. Nu ik heen gelopen was kon ik dat ook wel terug dacht ik fier. En daarbij dacht ik dat het dan wel slim zou zijn om een beetje beschut te gaan, want de wind was akelige snijwind! En zo kwam het dat ik via de Javastraat recht op het park afliep en daar doorheen langs het plekje van mijn oude middelbare school(inmiddels afgebroken en plek voor rijke Helderse senioren geworden) En zo kwam ik op het pad waar ik 6 jaar lang overheen fietste, van en naar school. Dus schoot ik een paar foto's..kijk maar even mee.....

Jaren lang fietste ik dit pad, op weg naar huis of op weg naar school. Ik genoot van dit stukje park, met die grote bomen en dat vogelgezang. Ik kwam er helemaal van bij na een lange dag binnen zitten. Mijn school stond naast het park.

Dan zag ik dat bruggetje(toen nog van stammetjes en dikke takken) en de treurwilg aan het water. Daar hing ik samen met vriendin over de railing in het water te staren in de pauzes. Of zat ik in het gras tijdens de lessen buitentekenen.

Maar nooit viel me dit tapijt van gestorven en half verteerde blaadjes op. Ik fietste vast veel te snel. En keek omhoog naar de lucht, op zoek naar het blauw tussen de wolken. En het bladerdek......

Maar altijd moest ik langs deze grote boom, die zijn takken tot over het pad spreidt. Hij is er nog steeds, deze wachter aan het begin van het park.
Och wat was het lekker. En wat voelde ik me goed.Ik heb een uur gelopen over waar ik normaal maar een 20 minuutjes doe. Het was koud, de wind was akelig, mijn handen stijf van de kou, mijn wangen schraal en rood. Maar mijn tred was licht en mijn ogen glinsterden en ik had een lach om mijn mond. Dat gevoel van blij, en van genoeg en van voldoening en van dankbaarheid is nog steeds bij me.
En dan is het nu toch echt december geworden....nog 24 dagen :)

2 opmerkingen:

  1. Ik ben fier op u... (om het maar even op z'n Evy's te zeggen)...
    Dikke kuszzz uit Venlo.. XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je zo lekker in beweging bent, voel je de kou vaak niet eens meer. Het was een bijzondere wandeling voor je. Nostalgie met een tintje anno 2014 :-)
    Liefs Kakel

    BeantwoordenVerwijderen