vrijdag 26 december 2014

Dit was gisteren :)

Ik luister, in stilte en in het half duister, met de kerstlichtjes gedrapeerd over piano en spiegel en vensterbank. Ik zit alleen, en zit te genieten. Vandaag kreeg ik op mijn tijdlijn zomaar een liedje van een meisjesmuziekmaakster dat me ontroerde, zo lief, zo teer, zo ingetogen zong ze deze cover. En dus dacht ik(want het was ook nog eens een kerstliedje) die doe ik vandaag in mijn blogje.
Terwijl ik zo zocht vond ik echter een ander nummer van haar.
En nu zit ik helemaal in vervoering.
ZUCHT
De emotie in de cello en de violen...
Zooooo mooi
Ik draai hem steeds weer....
Het is ook zo'n rare dag vandaag. Vanmorgen hebben we nog samen ontbijt gedaan, heel uitgebreid, en daarna ging ieder zijn weg. Ik ben wat gaan gruttelen en de kids gingen naar hun kamer. Buiten scheen een stralende zon en kerst was heel ver weg. Raar toch hoe leeg zo'n dag eigenlijk is. Een hele dag voor me, met alleen het diner als afspraak. Ik zag mensen aankomen rijden in super nette kleding, hakjes en pakjes. En ik zat in mijn pyjama. Onopgemaakt, haar op een knoedeltje, geitenwollen sokken aan.
Had ik gisteren nog op mijn elfendertigst boodschappen gedaan tussen de zenuwachtige massa. Ik had me voorgenomen om mijn lijstje RUSTIG af te werken, dan naar de kassa te gaan en daarna naar huis. Buiten was het goddelijk weer, dus ik fietste ook al op mijn langzaamst er heen en later weer terug. Zo lang mogelijk genieten van het zonlicht :)
In de winkel leek het net of de tijd stil stond in mij. Terwijl om me heen mensen alle kanten op flitsten als kippen zonder kop stond ik stil. Dat is ook een rare belevenis hoor. Je gaat je dan ineens afvragen waar we toch mee bezig zijn. Ik zag mensen met verwilderde gezichten van de ene schap naar de andere hollen. Dikke rode konen van de stress. mannen en vrouwen die kibbelden met elkaar, omdat dat ene ingrediënt uitverkocht was. Vallende potten. Duizenden stukjes glas. Alles kwam vertraagt langs.....Kassamedewerkers die in net pak zenuwachtig de lange rij afwerkten. Zelfs een rij voor de zelfbedieningskassa. En dan zijn wij nog niet eens van die gekke Amerikanen, die al weken rijendik voor de shoppingmalls staan te duwen en trekken om kado's te kopen. Als je even stil staat besef je ineens hoe raar dat dit allemaal is ;)
Agnes Claase Blaset- ochtendgloren achter de dijk (Den Helder)
 Inmiddels is het al tweede kerstdag, en ook nu schijnt de zon weer vol op. Héérlijk!!! Ik doe straks mijn wandel-outfit aan(oftewel niet al te netjes!) en ik ga slenterend naar de winkel om nog wat losse eindjes te kopen. Volgend jaar ben ik van plan om een voorraadkast aan te leggen. Eentje die de hele winter mee kan, waardoor ik dus niet zo hoef te shoppen buiten de deur. Ik ben gisteren alvast begonnen met de sperzieboontjes die ik teveel had. Je kon ze dit keer mooi niet los kopen, en dus heb ik nu twee potjes, voor later. Vandaag ga ik ook de wortels verwerken, in een lekkere wortelsoep, en wat over is gaat in een voormalige honingpot. Streven is dat het zoveel mogelijk zonder elektriciteit kan. Voor het geval de vriezer uitvalt enzo....
Dat is dus mijn eerste goede voornemen!
De rest volgt later vanzelf wel.
Fijne dag allemaal, en O geniet van het prachtige lied!!!!!!!


5 opmerkingen:

 1. ik weet echt precies hoe dat voelt in die supermarkt. Ik kijk dan verwonderd om me heen en pak rustig de laatste dingetjes. Heerlijk! en dan voel ik me ook best trots dat het me gelukt is de verwachtingen een beetje los te laten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is goed hoe je steeds je eigen weg volgt in je gevoelens en het maakt geen donder uit wat anderen denken .Die Kerst gekte moet ik vaak om lachen omdat ik dat goddank zelf niet heb .Ik heb het tweede filmpje bekeken ,zo lief en ontroerend en zeker met dat hondje erbij
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. klinkt toch zomaar als een fijne dag -)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben ruim van tevoren de boodschappen gehaald. Bovendien doen we niet aan "ingewikkeld" eten. Het lekkere zit 'm niet in het bijzondere. Ik moet altijd een beetje lachen om die zenuwachtige gezichten bij de slager en de supermarkt. En gelukkig duren beide dagen maar 48 uur :-)
  Liefs Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moet zo lachen in de supermarkt om al die mensen die ineens van alles nodig hebben waarvan ze niet eens weten wat het is.... ;-)

  Ik hoop dat je de kerstdagen god hebt overleefd en ik vind je 'weck-idee' een toppertje. Ik heb er alleen een plaats voor (ook niet voor een vriezer, ben ik nu zielig?)

  BeantwoordenVerwijderen