zaterdag 19 september 2015

Zwijmelen op Zaterdag

Frans Diederich- achter de duinen van Den Helder
Deze week zit er ook weer op.
Niet dat ik nou erg actief was hoor. het was vooral een week super rustig. Zoon lag ziek op bed te slapen vooral, Dochter zat in Luxemburg. En ik vooral veel in bed. Op de één of andere manier moet ik altijd enorm uitrusten en bijslapen als de kinders me niet zo hard nodig hebben. Dat beloofd nog wat als ze later het huis uit gaan :) Natuurlijk duurt zo'n weekje niet zo heel lang en moesten we vannacht Dochterlief ophalen. Ik verwachtte hyper de pieper, maar ze was moe en stilletjes voor haar doen. En nu(middag inmiddels) slaapt ze nog steeds. En Zoon is weer terug gekropen vanmorgen.

Ik herken dit helemaal niet van mijn thuis van vroeger.
Zaterdag was druk druk druk dag. Dan ging mijn vader voor dag en dauw naar de markt. Ik ging vaak mee, en dan daarna gingen we naar de gloednieuwe Bibliotheek toe. Zochten onze boeken, gingen daarna aan een tafeltje aan het raam zitten en genoten van wat te drinken.
Toen was de bieb nog mega-groot. Werkte Buurmannetje van Opoe daar nog en zijn broertje (jaaaa ze waren leuk) en Jochie (klasgenoot vriendin, nòg leuker). Dus was het een feest om aan de balie te staan en je boeken in te leveren of af te stempelen.
Zaterdag was de dag dat ik alleen-tijd had met mijn vader. En hij met mij. Dan gingen we intellectueel doen. Sparren over allerlei interessante onderwerpen. Dat deden  wij graag....
Mijn moeder hield daar niet zo van, en mijn broertjes waren daar he-le-maal niet mee bezig. Die gingen op zaterdag te voetballen, en mijn moeder juichte ze aan op het veld. Of waste tenu's en schraapte de modder van de schoenen achteraf.
Zaterdag was ook de nog even snel alles aan kant dag. En de alvast voor-kook-dag voor Zondag. De soep werd gemaakt en het vlees voorbereid. Dat deed mijn vader. En ik zat daar vaak bij. Beetje meesnoepen en praten natuurlijk. Als hij erg veel gemaakt had aten we 's avonds al een kommetje soep. Zooo lekker.

Afijn,
wat ik zeggen wou; het is nu erg rustig en dag tikt zomaar voorbij. Ik denk dat ik er maar een paar wakker ga schudden. Tis zo stil zo.
*´¨) ik wens
¸.•´¸.•*´¨) iedereen een
(¸.•´ ★ *¨*•.¸¸.. ★ Fijn Weekend *¨*•.¸¸.. ★*¨*•.¸¸.. ★*¨*•.¸¸..
peejes: Het liedje heeft niets met die tijd te maken maar was wel een liedje wat mijn vader vaak draaide in de jaren voor hij stierf. Ineens was hij helemaal into de Franse liedjes. Het popte vannacht ineens in mijn hoofd en wil niet meer weg. Daarom dus een Frans liedje :)

14 opmerkingen:

 1. O ja, heerlijk. Die galmde ik ook vaak mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken het lied ook .....leuk die herinnering aan je vader op zaterdag. En ja wij maken ook soep op zaterdag alvast voor zondag. leuk om te luisteren en te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie herinneringen. Zaterdags naar de bieb... tassen vol boeken terug mee naar huis... zo ging dat bij ons vroeger ook.
  Mooi plaatje ook. Lang niet gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die herinneringen heb ik ook en die koester ik. Soep op zaterdag........
  Leuk om dit lied weer eens te horen.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat soort haar heb ik ook nog gehad rond 1984. Bij de Kapperschool he en dan mogen ze losgaan. Lang niet gehoord deze; ben direct terug in de jaren 80 (deze is van eind jaren 80).
  Soep bij ons thuis was gewoon een blik Unox opentrekken. Pas later (toen was ik al het huis uit) ging mijn moeder zelf soep koken. Mijn vader bemoeide zich nooit met koken. Alleen met opeten.
  Zonnige zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn vader was de soep-man. En de vlees-braad-snijman. Mijn moeder kookte heel basic en mijn vader ging los op zaterdag dan wel zondag. :D
   Jij ook een zonnige zondag!

   Verwijderen
  2. Oja dat haar...ik ging eind jaren 80 naar de kappersschool. We stoer hoor, je had meteen de hipste kapsels!

   Verwijderen
 6. Dit komt me wel enigszins bekend voor, maar is niet blijven hangen waarschijnlijk omdat het in het Frans is - dan moeten er toch wel andere "haakjes" aan zitten... Toch "niet slecht"...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn vader kon net water koken dus soep was iets te hoog gegrepen. Soep op zondag en bieb op zaterdag herken ik wel. Al waren wij als gezin ook goed in uitslapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goeie zangeres. Ik vind alleen de begeleiding vrij hard en nadrukkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen