vrijdag 23 augustus 2013

bellenblaastijd


Het ruikt hier naar zeepsop...
De bellenblaas van afwasmiddel vroegah , dat had een zeepsopgeur. Onmiskenbaar.
En die geur die ruik ik nu.
Ik heb mijn was gewassen met ecover wasmiddel. En de natte kleding heb ik net opgehangen.
Ik kan me niet herinneren dat het altijd zo geroken heeft.

Bellenblaas dus.

Heerlijke onbezorgde bellenblaasdagen.

Ja, daar kan ik best nog wel eens(best vaak eigenlijk) naar terug verlangen.
Mijn kinderen vonden bellenblaas weliswaar geweldig maar gooiden beiden altijd het potje om. Om gek van te worden, zo was 'ie vol, zo was 'ie leeg. Hielden ze het scheef tijdens het blazen. En dan tranen natuurlijk. En weer een nieuwe bellenblaassopje maken.
Inmiddels is de bellenblaastijd al weer lang achter de rug, en met onze ervaringen moet ik het nog maar zien of ik ooit oma ga worden. De wereld is behoorlijk gevaarlijk geworden met al die goedheiligjeugdzorgmensen. Op dit moment heeft Gerritsen bedacht dat kinderen nog veel sneller uit huis geplaatst moeten worden.  Ik raad mijn kinderen in iedergeval heel erg af om zelf kinderen te krijgen! Want er zal maar iets niet helemaal oké zijn met je kind.....dan ben je al bij voorbaat verdacht van kindermishandeling.
Dan kun je maar beter pleegzorg-ouder worden, krijg je nog geld toe ook. Na 2014 zijn er nog meer kindjes in de aanbieding. Ja ook pasgeboren babietjes behoren tot de mogelijkheden. En misschien mag je, dat kindje wel voorgoed houden ook van bjz. Ze zullen er alles aan doen om dat mogelijk te maken. Zelfs jokken en diagnoses uit de hoge hoed toveren.
Je moet er wel tegen kunnen, dat grote kans is dat je ouders doodongelukkig maakt. En dat jouw geluk daarop gebouwd is........

Pfffff
Ik ga maar wat bellenblazen, want hier word ik echt niet vrolijk van nee.
Maar eerst een liedje uit de bellenblaastijd ;)
Enjoy.......


2 opmerkingen: