maandag 19 augustus 2013

Donder en bliksem

7 uur 37
ik zit hier met het licht aan,
buiten regent het en de eerste flits en knal(oeh heel dichtbij) is gekomen.
Ik had het al horen donderen in de verte maar nu is het heel dichtbij.(eheng)
Het gaat al harder regenen, dikke vette plensbui.....je voelt die spanning gewoon van de onweer. Vind ik niet fijn, ik hou niet zo van onweer.
En toch heeft het iets krachtigs, iets magisch, iets oers.
Ik kan me de inslag nog herinneren van vroeger, op de achterplaats. De dreun was zo groot dat de stoppen eruit vlogen en alles trilde. Toen we later buiten keken zagen we de schade....van wat een vuurbal bleek te zijn....die op het dak was gekomen en zo pardoes eraf was gerold op onze achterplaats. 1 van de stoeptegels was in verbrijzeld. We stonden daar als kleutertjes met grote ogen naar te kijken, terwijl mijn moeder zenuwachtig uitlegde hoe gevaarlijk onweer wel niet was.
Ik weet ook nog hoe er bij de achterburen( die de radio/tv-antenne van de buurt op hun dak hadden) ingeslagen was. Alle apparaten waren verschroeid, de vlammen schoten uit de stopcontacten en de tv was in brand gevlogen.
Dat was pas echt eng!!!!
Onweer......
De heftigste donderbui maakte ik mee op de dag dat ik ging solliciteren op een LTS in Alkmaar. Net op het moment dat ik weg zou gaan werd het ineens helemaal donker buiten, je zag niets meer, alsof het midden in de nacht was. Mensen vluchtte naar binnen toe en het werd heel erg stil op straat.........daarop brak er een vreselijke heftige donderbui los van een uur. Het leek wel oorlog!
Zo snel als het kwam, zo snel klaarde het ook weer op. Ineens scheen de zon weer, brak de lucht weer open en kon ik gewoon op weg. Ware het niet dat er inslag geweest was in de bovenleiding, dus ik kwam héél erg te laat. Was niet erg hoor. Door mijn veel te late entré maakte ik zo'n indruk, dat ik de baan kreeg!!!!! ;)
Lang geleden is dat alweer.....
Alweer 19 jaar terug.
Ik schrik ervan nu ik het zo zeg.
(schraap even de keel nu)

Ik heb voor vandaag een muziekje uit de Griekse oudheid, past wel goed haha
't Is iets heel anders dan jullie gewend zijn van mij, en wat ik van mezelf gewend ben.
Ik ben even op zoek naar wat nieuws. Een nieuw perspectief in de muziek, vandaag in ieder geval. Stook het vuur maar op, doe de bellen maar aan de enkels en zwieren maar!
Enjoy6 opmerkingen:

 1. Nou wat ging het tekeer he vanmorgen! Ik vind het heerlijk altijd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sinds ik in de Zwiterse bergen aan het kamperen was en het daar een week aan een stuk elke nacht prijs was (de hele nacht) en die donders maar bleven galmen en die-hard kampeerders dat daar nog nooit zo hadden meegemaakt. En ik 2 ukkies had die daar helemaal panisch van waren, niet meer sliepen en we er noodweer bij kregen waardoor de tentstokken 3 rijen verderop lagen en bij andere kampeerders de schade nog groter was, vind ik onweer niet meer zo leuk (oftewel gewoon eng!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ow vreselijk, daarom heb ik nou zo'n hekel aan kamperen!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou van onweer en bliksem ! Precies vanwege die oerkracht, de magie. Maar ik ben wel altijd voorzichtig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het maar niet al te dichtbij is vind ik het prima maar anders....

   Verwijderen