zaterdag 19 oktober 2013

Zwijmelen op Zaterdag: Praatje poep
Vandaag was het dan zover,
dit keer een stuk sneller dan voorheen.
Mijn lijf regeerde op de aanval vanuit school en lpa.
Ik begin altijd met verbaasd en boos en stoere taal enzo, om vervolgens volledig in de vecht en vlucht reactie te schieten. Dan gaat de ademhaling dieper en het hart gaat meer bloed pompen. De spieren spannen zich. Ik sta bij wijze van spreken helemaal klaar om in de aanval dan wel op de vlucht te slaan. In elke vezel van mijn lijf voel ik de bedreiging en reageer ik daarop. Net als een oermens.
Maar moderne vrouw, die ik ben, interpreteer ik deze tekenen van mijn lijf helemaal verkeerd. Ga ik stil zitten, in de hoop dat mijn lijf wel verstandig gaat reageren. Als in; kalm en rustig, want er is geen gevaar. Er staat geen eng beest klaar om me te verscheuren.

Maar het voelt wel zo!

Dus zit ik te hijgen op de bank, hang ik aan het aanrecht. Zit, lig, hang, sta ik. Steeds weer op nieuw. De hele tijd door. Totdat ik mezelf van vermoeidheid overgeef.
Ik heb nog steeds geen goede manier gevonden om dit om te keren. De ene keer lukt het me heel goed om het meteen uit mijn systeem te krijgen. Dan ren ik wat, scheld huil, brul, en klaar, weg is het. De andere keer suddert het dagen en dagen en dagen en ben ik er echt ziek van. Dat zijn ook de dagen, dat ik ontdek, dat ik ineens vol zit met emoties van de aanvallers. Dat de paranoia van de juf dit keer, bij mij op de stoep is gelegd en dat ik dat zonder het te weten nog heb aangepakt ook. Een onbewust cadeautje, wat zo door de lucht is gevlogen en met de brief is aangekomen. Ik hoef de mensen niet eens gezien te hebben om die cadeautjes toch binnen te krijgen. Zo scherp staan mijn antennes afgesteld.
Dan baal ik toch enorm van mijn hooggevoeligheid!

Afijn,
onze orthopedagoge heeft de juf gewezen op de afspraak, die gemaakt was over het tijdelijk thuisonderwijzen van Zoon. Daarin heeft ze ook nog even gewezen op artikel 11 sub 9 van de leerplichtwet en wat de Directeur van de Wereldschool daarover had gemeld aan haar. (het praatje-poep verhaal dat onderwijs op niveau alleen op school gegeven kon worden en thuisonderwijs standaard verboden was werd hiermee ontkracht)
De juf heeft daarop nogal geschrokken gereageerd en zou dat na de vakantie met het team overleggen. Nu de lpa nog tackelen!
Ik denk dat ik vannacht wel redelijk slaap.
'T was me het dagje wel.
De vakantie is begonnen.

En omdat ik hiermee opgegroeid ben en eigenlijk nu het liefste wegkruip in de armen van mijn vader zwijmel ik vandaag met Dimitri van Toren en  Boudewijn de Groot........mis je pap.....


18 opmerkingen:

 1. Leuk dit lied weer te horen, ik was het al helemaal vergeten. En Boudewijn de Groot is natuurlijk altijd goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke nummers. Fijn dat de orthopedagoge aan jouw kant staat. Heel veel sterkte met al die emoties. Geniet van het weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat kan het soms tegenzitten he? Alsof heel de wereld het op jou voorzien heeft. Zo herkenbaar die emoties en vooral de strijd!
  De enige-echt-werkende-truc om het tegen te gaan is er helaas niet...het werkt voor ieder mens weer anders.

  Je muziekkeuze is zeer begrijpelijk en kan ik ook wel waarderen.

  Ik wens je een fijn en vooral rustig weekend toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uit eindelijk komt alles goed Bibije helaas nooit zonder stoot of slag sterkte xxx

  Eerste video overgeslagen en van Boudewijn de Groot all twee afgeluisterd mooie teksten en geluid .

  Fijn wekend en geniet van je vakantie, liefs Laura

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen liefhebber van Dimitri van Toren?

   Ja Zoon zegt dat dus ook altijd . het komt goed mam.....:)

   Verwijderen
 5. Wat een lekkere nummers. Grappige video van Dimitri.
  Ik was vroeger ook fan van Boudewijn, had ook een LP die vaak werd gedraaid.
  Een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hel herkenbaar, die emoties. Soms lucht het op om het uit te schreeuwen. Mooie nummers.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een emotie's .Je hebt prachtige nummers uitgekozen
  liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een strijd toch die uit moet vechten.

  Mooie muziek,vooral Boudewijn.

  fijne dag nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De eerste twee kon ik niet aan de praat krijgen. Het bleef hangen op een stipje, maar het testament vond ik prachtig. Echt een nummer uit mijn jeugd.
  Heb je al eens geprobeerd om bij zo'n vlucht of vechtreactie naar je buik te ademhalen? Meestal komt die reactie bij mensen die van pure frustratie veel te hoog gaan ademen. Dan ga je als het ware hijgen alsof je aan het hardlopen bent. Je ademhaling gaat sneller, je bloed gaat harder stromen en je raakt in die vicieuze cirkel want die opgehaalde energie kan vervolgens nergens heen want je bent niet aan het hardlopen. Als je die ademhaling naar je middenrif weet te krijgen, zakt de spanning en kun je veel helderder nadenken. (diep inademen door je neus, en langzaam uitademen door je neus). Sterkte met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja de chi-ademhaling is een buikademhaling waarbij je heel intensief in en uit ademt, maar dan door de blaasbalg van je middenrif te gebruiken bij het inademen. En dan bij het uitademen je buik stevig aanspannen.(alles eruit persen) Dat helpt inderdaad heel goed om de ademhaling ontspannen te krijgen. Nu de hartkloppingen nog....of zou ik inmiddels toch in de overgang zitten? :(

   Verwijderen