woensdag 26 augustus 2015

Harde wind

En toen rolde de donderwolken over de dijk. Foto van Bryan van Es.
Zondag
Dit keer doet Zoon geen wandeling. Ondanks dat hij super vroeg wakker is. Moe is hij, en ongeduldig. 7 uur staat hij naast mijn bed. Op Zondag verdikkeme. Ik heb dan niet echt het gevoel dat ik uitgeslapen ben. En het lukt me ook niet meer om nog echt lekker verder te slapen. De zon schijnt ook al zonnig in mijn slaapkamer.

Half 1
Eindelijk uit bed. Dochter heeft een tijdje op de rand van het bed zitten kletsen en bedenkt ineens dat ze om 1 uur in J'dorp moet zijn. Ze springt op, moet nog van alles doen voor ze weg kan.

Maandag 11:11
zon schijnt en ik zit binnen want ze zijn weer aan het muurklussen...jeeeeeej  DIEPE ZUCHT
Ik moet eigenlijk naar de winkel, eigenlijk wel. Maar ik heb zoooo geen zin. Toch zou het wel goed zijn, even een wandelingetje in de zon. En vooral ook lekkers halen. Ik heb honger, trek, en de kast is leeg. Eerst een appeltje, anders trek ik het loopje niet eens, val ik onderweg hongerig in elkaar ;)

20:45
 ....

21:35
Oja ik zou gaan schrijven...was ineens afgeleid, en ik weet niet meer waarom.  Dan ben je ineens zomaar een uur verder. Het is stil in huis. Zoon slaapt en Dochter ligt op bed huiswerk te maken. Ik heb alweer geslapen in de stoel.
Vanmiddag onderweg naar de winkel kwam ik nog een moeder tegen van een vriendje van Zoon. Ze zaten bij elkaar op de kleuterschool. Hele tijd mee staan praten. Of eigenlijk praatte ik het meest. Nu eens niet half schuldig en beschaamd voelende dat ik zoveel pech heb in mijn leven. Ze nam de tijd voor me, ze hoorde me echt. Dat was zo fijn.

Dinsdag
ik zit in de wacht. Post komt zo met de stofzuigerzakken, die ze hier in de stad niet verkopen. En de Abonnee Onderhoud komt ook deze middag. Dat wachten vind ik maar niks. Op de één of andere manier lukt het me niet om dan iets te doen. Bang dat ik de bel niet hoor.

15:09
En toen was de meneer alweer langs geweest. Maakte zijn rondje door het huis, deed nog wat extra dingen en ging op naar de buren. We hadden het even kort over hun, omdat de wc deur niet goed dicht wou en hij begon over de dopjes, die ik daar op had gezet (ivm de klacht van de buurman over het de deur die hij steeds hoorde dichtklappen) De man zuchtte eens diep en zei geërgerd dat leefgeluiden nu eenmaal te horen zijn. Hij maakte nog wat extra herrie met de deur. Gewoon wat meer kracht zetten, zei hij met een grijns. Ik vrees dat hij nu moet aanhoren wat een herrie het hier weer was en dan moet vertellen dat hij die herrie maakte. Hij had ook al zo lopen klossen op de trap.... ;)

19:33
Ze is er alweer voor de eerste keer dit jaar uitgestuurd vertelt een email mij. De meneer van wiskunde was erg boos toen ze een klasgenoot om hulp vroeg. Het schooljaar is nu echt ingewijd.

Woensdag 20:40
Wat was het warm hè? Echt raar, geen zonnetje te bekennen maar heel erg warm. Niet benauwd, niet vochtig, gewoon lekker warm. Ik heb wat gerommeld in de tuin enzo. Net is de eerste fikse bui over gewapperd met wat heftige lichtflitsen. Ik dacht nog, nu gaat het dan echt beginnen. maar het is alweer voorbij.(9 minuten later) Ik hoop heel hard dat het hier ook gewoon bij blijft. Ik heb het niet zo op storm, en supercellen en al die ongein. Code rood was trouwens bijgesteld voor Noord Holland. tis nu code oranje.
het donker rolde van zee binnen- foto van Ad Bak
22:22
Het donker is niet meer weggegaan, en de regen ook niet echt meer gestopt. Maar de onweer is overgewaaid. Gelukkig. Dat slaapt een stuk prettiger.
De foto heb ik gejut van facebook (Den Helder in foto's) Er was vlak daarvoor een hele club mensen op dijk gaan staan om mooie plaatjes te schieten. Ze stonden zelfs aan het water. Deze vond ik het mooist dreigen. maar de volgende vond ik ook bijzonder mooi. Ziet er heel dreigend uit...en dat voor wel 9 minuten storm ;)
Het heeft in ieder geval mooie plaatjes opgeleverd! 
foto van TOMVANO.COM

 En dan nog even voor de liefhebber een filmpje van Fred Dirker die aan dijk stond.

De muziek was nog van zondag, die laat ik lekker staan.
enjoy
en welterusten!
*´¨)
 ¸.•´¸.•*´¨)
(¸.•´ ★ *¨*•.¸¸.. ★ *¨*•.¸¸.. ★*¨*•.¸¸.. ★*¨*•.¸¸..

6 opmerkingen:

 1. Fijn dat er echt naar je geluisterd werd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou gek worden van een buurman die zelfs mekkert over leefgeluiden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mekkeren is nog tot daar aan toe, maar gelijk melding maken van geluidsoverlast is een ander ding. Geeft een heel onveilig gevoel :(

   Verwijderen
 3. Van dat appeltje, dat herken ik :-)
  Goed dat er naar je geluisterd werd. Erkenning of een klankbord kan zoveel doen voor een mens.
  Ik zou me niet kunnen beheersen met zo'n buurman, vreselijk...
  Mooie foto's ook al zijn ze geleend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat beheersen daar heb ik zelf ook moeite mee, het liefste beet ik terug. Maar op het moment suprème sta ik iedere keer weer met een mond vol tanden van verbijstering. Dat hij het gore lef heeft om mij te behandelen als een klein kind die gecorrigeerd moet worden. Ik ben 2 jaar van de 50 en nog wordt ik niet serieus genomen. Grrrrr

   Verwijderen