zaterdag 25 mei 2013

Zwijmelen op zaterdag; jokken

Ik zit in een stoel met daar naast al weken een alsmaar groeiende stapel met dossiers. Met daarin informatie, rapporten, contactjournalen en ga zo maar door. Van de een word ik nog triester dan van de ander, en ik besef me dat er nu al jaren stelselmatig heel naar over ons geroddeld wordt, op de meest venijnige manier.
De vertrouwensband waarvan ik dacht dat ik die met school had is er gewoon nooit geweest. Ik heb al die tijd te maken gehad met poesje aai, katje krab. In mijn gezicht lief, vriendelijk, aardig en maar glimlachen en luisteren en net doen of ze meedachten. Maar achter mijn rug om kwaadsprekerij.
Inmiddels heb ik het dossier van school en van FACT ook binnen. Wat ik daar tegen kwam, daar lusten de honden geen brood van(alweer) en ik vraag mij dan ook oprecht af...

HEBBEN ZIJ GEEN GEWETEN DAN??????

-Schoolpsychologe, die een verhaal verzon bij haar onderbuikengevoel, om maar aan te geven dat haar bezorgdheid oprecht was(maar het verhaal gejokt!)
-Intern begeleidster van school, die dat verhaal overbriefde met de vraag of zoon niet beter opgenomen kon worden zodat het lijntje naar school gehandhaafd bleef, omdat ze een niet- pluis-gevoel had bij mijn vraag om vrijstelling op 5a.
-Orthopedagoog van de instelling, die jokte dat zoon al zoveel behandeling had gehad en dat niets geholpen had dus opname nog het enige was wat echt zou helpen om zijn ontwikkeling te waarborgen(maar even vergat dat zij nog steeds moesten beginnen met behandeling)
-FACT die het ambulant overnam, maar die eigenlijk een geheime agenda had afgesproken met de instelling, nml toewerken naar opname.(zij jokten tegen mij)
-BJZ die al jaren dossiers bij elkaar jokt om zo hun bevindingen/meningen aangaande het probleem kracht bij te zetten. Feiten verzint, oude koeien uit de sloot haalt, en zelfs diagnoses neerpent die er niet zijn of die ernstig verouderd zijn maar wel helpen om aan te geven wat voor vreselijk groot risico zoon loopt in dit gezin.(en correctie weigeren, dus volharden in het jokken)
-En tot slot de rvdk, die zover gaat, dat informanten die ik geen toestemming heb gegeven toch proberen over te halen informatie te geven middels een artikel uit het burgerlijk wetboek, waarmee de raad in ieder geval geen strafbaar feit pleegt. (maar de ander wel, dus aanzet tot onwettig gedrag)

Dochter heeft gisteren haar verhaal gedaan,
en wij(vader en ik) mochten nog even oude koeien uit de sloot halen. Stom dat ik niet meteen de rem erop gezet heb, door te melden dat dit niet relevant was voor het onderzoek. Dan zit je je daar nog te excuseren ook voor iets wat niet eens gebeurd is (ze hadden erover gejokt) en dat over een tijd die ver ver achter ons ligt. Ik voel me nog steeds verdachte. Dat gevoel van....., dat gevoel gaat pas weg als we helemaal vrij zijn van bemoeienis en zij ophouden met jokken.

Een oudje dit keer, uit1985...het jaar dat ik ging studeren....

(¯`❤´¯) ✿.•*¨`*..¸.*❤ fijn weekend
  ´*.¸.•´♥

11 opmerkingen:

 1. Dank voor bijdrage. Dit is inderdaad niet leuk meer, zoals ze hier zingen. ;o(
  Heel veel sterkte met al die instellingen. Wij kunnen ook een boek vullen met alle blunders die links en rechts gemaakt worden m.b.t. ons kleinkind .
  Sterkte, Bibje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach lieve hemel, nog een slachtoffer van dit soort wanpraktijken. Helaas kunnen ook wij er over mee praten!
  Hoe ook...hou de eer aan jezelf en laat niets of niemand je eigenwaarde verknallen. Dat is heel erg moeilijk en soms zal het onmogelijk lijken en voelen maar hou vol, aanhouder wint! Heel veel sterkte!!

  Je bijdrage is zeer toepasselijk!

  Wens je toch een zonnig warm en waardevol weekend toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goeie toepasselijke song bij een nare ervaring. Wat een strijd, met de autoriteiten, instellingen die opgezet zijn om hulp te geven, maar in de praktijk vaak van de wal in de sloot. Hou vol, je bent een mooi mens met mooie mensenkinderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een nare toestand toch. Een heel toepasselijk lied. Ik hoop dat je toch nog kunt genieten van een fijn weekend en even je zorgen aan de kant kunt zetten.
  Ik wens je heel veel sterkte!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een bijdrage die jammer genoeg goed past in jouw geval. Wat een akelige mensen heb je toch op de wereld. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Bibje, ik wil je loven voor je geduld en daarbij blijf je ook nog fatsoenlijk in je uitdrukkingen.

  Dit soort "mensen" vervalsen informatie jokken kan ik het niet meer noemen het is persoonlijkheden kapot maken, reputatie schadend en respectloos !

  Ik wens je heel veel sterkte en het liedje is heel toepasselijk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat schrijf jij nog ontzettend netjes over al die mensen. Mijn complimenten en sterkte voor dit verder slepende gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hebben nu ook al jaren te maken met hulpverlening. Van jeugdzorg tot kinderbescherming tot kinderrechter die God zij dank, door had dat er een smerig spel gespeeld werd door de jeugdzorg en de kinderbescherming. Anders waren wij onze kinderen ook kwijt geweest. Ga je zelf hulp vragen he, bij jeugdzorg. Omdat je kinderen de verkeerde keuzes maken (drugs criminaliteit alcohol)en je wijsheid nodig hebt hoe je hen kan helpen weer "normale" keuzes te maken. In no time zaten we van de ene hulpverlening naar de andere, en luisteren naar jou als ouders ho maar. Ze maken hun eigen waarheid.
  Maar je zal er maar in zitten. Ik wil jullie heel erg veel sterkte toe wensen en hoop dat toch alles goed mag komen.
  Liefs
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een machteloosheid! En ja, die 'grap' is echt niet leuk meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het kost je ongelofelijk veel energie om door al die dossiers te bladeren (zo lekker confronterend ook), maar bevestigt vooral ook wat je al die tijd gedacht hebt en dat moet je ongetwijfeld enorm sterken in je strijd. Sterkte!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ah ja!! The Smiths!!

  Wat ´n dingen beschrijf je in dit logje zeg. Heftig dat het gebeurd is, heftig om het nu ook in al die papieren zo terug te zien.
  Begrijp ik het wel goed dat jullie dit nu (voor zover dat gaat als er eenmaal een dossier is)enigszins achter je kunt laten, nu met de nieuwe insteek?

  BeantwoordenVerwijderen