zondag 30 maart 2014

Zondag

Zondag morgen. Dochter heeft al op de rand van het bed gezeten. Of vriendin mag komen logeren. En of ze naar de stad mag met vriendin. Het is immers koop zondag....
Dit vogeltje vliegt en vliegt alle kanten op en steeds verder. Vanmorgen toen ik wakker werd bedacht ik me dat haar laten vliegen een eitje wordt vergeleken bij Zoon. Dat zij niet overal aan de hand meegenomen hoeft te worden. Dat ik straks gewoon aan de kant en op de achtergrond mee mag kijken. Ze regelt het allemaal zelf wel. Gesteund door vrienden en vriendinnen.
Hoe heerlijk is dat.
Zo'n niets aan de hand kind.
Waarbij de problemen die we heus nog wel zullen tegenkomen mini zijn vergeleken bij die van Zoon.
Hoe bizar eigenlijk ook als je bedenkt dat ze uit hetzelfde nest komen. Met dezelfde ouders en dezelfde kansen in het leven. Dat zij gewoon al zichzelf leeft terwijl Zoon zichzelf nog aan het neerzetten is.
Hoe mooi dan om te lezen dat deze knul tegen de onderzoekster van het VU had gezegd dat hij zelf wel bepaalde wie hij was en wat hij wou. Dat het verder niemand wat aanging.
En zo is het maar net!
Dat zij nu besloten hebben om het traject te stoppen maakt nog niet dat hij het dan er maar bij laat zitten. Het is niet aan hun om toestemming te geven over wie hij is en hoe hij leven wil. Die rarigheid dat "deskundigen"uitmaken hoe het leven van anderen er uit moet zien is het gif van deze tijd. Het wordt tijd dat dat gif uitgezogen wordt!!!!1 opmerking:

  1. De ene rups heeft wat meer moeite om vlinder te worden dan de ander. Juist door meer moeite worden zijn/haar vleugels sterk en krachtig. Maar Vlinder zijn ze allemaal, ook al in hun rupsenbestaan.

    BeantwoordenVerwijderen