zaterdag 8 maart 2014

Zwijmelen op Zaterdag

7 uur op zaterdag morgen.....de belofte van een mooie dag
Het is vrijdag avond. Donker Koud Stil beneden en een herrie boven. Dochter is te musical oefenen en ik hang op de bank. Ben al 2 dagen beetje blegh...gewoon even niet zoveel energie. Babyhuisje krijgt eerdaags weer een grote schoonmaak. Ben ik altijd bah van. Als het eenmaal zover is dan voel ik me weer goed maar de week ervoor. Dus hang ik op de bank, want de zon was hier vandaag niet. Misschien morgen....maar de 16 graden gaan we hier voorlopig nog niet halen hoor. Dan zie op tv alweer foto's van bloesems terwijl hier de knoppen nog amper aanwezig zijn. Hoe ouder ik wordt hoe meer ik van de kou en vochtigheid hier baal.
 Stomme zeestad.
Maar ja...de duinen. Het strand.
De zee....die ruimte heb je in het land niet. Die is alleen aan de Nederlandse kust. En hier kun je op het puntje wel 3 kanten over de weidse watervlakte kijken. Met eilanden in de verte en bootjes op de horizon.


Dat was gister avond.....
Inmiddels zit ik klaarwakker te luisteren naar een liedje uit mijn jonge jaren,  Viel als een blok voor de jazzy sound. En nu een 30 later(uhuhuh is het alweer zo lang geleden???) vind ik het nog steeds steengoed. Ik beluister het inmiddels niet meer via de langspeelplaat maar via Youtube.....het enige wat mist is de geur van het vinyl en de klanken uit echte boxen....klinkt toch een stuk voller dan via de puter...
Het doet me altijd denken aan de lente, aan de zon, aan warme dagen, de geur van vers gemaaid gras, aan wazige foto's en victoriaans kant(!?!) aan romantische verhalen en aan mijn eerste schreden op het schrijf en schilderpad. Dat gevoel ga ik voor vandaag vasthouden!!!!.
Ik speel nog een stukje piano (leuk leuk maar wel pittig hoor!) lees nog een boekje, eet nog een crackertje met home-made chocoladepasta en ga de hele dag Everything but the Girl luisteren.
Heerlijk,
Fijne dag allemaal,
Fijn weekend!22 opmerkingen:

 1. Wat een lekker nummer heb jij vandaag uitgekozen. Dit nummer past wel bij jouw levenshouding t.a.v. de maatschappij 30 jaar geleden. *wink, big smile*
  Let je wel op dat je geen chocolade pasta aan je vingers hebt als je piano gaat spelen. Kan jij je uit je jeugd nog herinneren "Pastachoca van De Beertjes" en dan liefst puur?
  Fijn weekend in het Hoge Noorden. Je wordt wel beschermd door de Nederlandse Marine. Is ook veel waard. Tot blogs. Salu2 Albert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou en of ik dat nog weet. Ik schreef er jaren terug zelfs een hele blogpost over."pastachoca beregoed www.bibje.blogpost.com/2010/01/pasta-choca-beregoed.html? M=1
   fijn weekend

   Verwijderen
 2. Dank voor je bijdrage. Ik wens je een zalig en zonnig zwijmelweekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach die heerlijke frisse lucht is ook lekker en we hebben de meeste zonne-uren, ook fijn toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat van die zonne-urenen betwijfel ik steeds sterker hoor. De lucht hangt continu vol vliegtuigsluiers. Mooie blauwe luchten met hier en daar een wolk zijn een zeldzaamheid :(

   Verwijderen
 4. Klinkt best lekker .Ik wens je een zonnig weekend.
  Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Natuurlijk is dit nummer me niet bekend, zoals veel muziek die je plaats, maar het klinkt heerlijk! Een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker nummer en pasta choca ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt goed...... ook die chocopasta, al kan ik er niet zo goed tegen, lekker blijf ik het vinden.
  Smullen dus maar meis, volop van alles dat jij het smullen de moeite waard vind.

  fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel melody :)
   nu nog een manier vinden dat de pondjes wegblijven....

   Verwijderen
 8. Ahhh, de kroon op een heerlijke zonnige dag...De eerste 'met blote voeten in zomerschoenen wandelen langs de Maas'-dag afsluiten met dit schitterende nummer.... Wat wil een mens nog meer...? Helemaal niets... (Nou ja, ik kan wel wat verzinnen.... Chocopasta bijvoorbeeld.. ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :D
   Heb je al gemaakt hahaha...echt ik kan het je aanbevelen hoor!

   Verwijderen
 9. Een voor mij onbekend nummer, maar het ligt lekker in het gehoor.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het swingt! Het klinkt bekend. Maar echt kennen doe ik het niet. Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. :-) ik ben erg van de frisse lucht en het strand hoor....weidse blikken enzo...bos bv vind ik prachtig maar na een paar weken(op/in vakantie ofzo) voelen die zoooooo benauwend brrrrr en dat geritsel van die blaadjes aldoor jasses....doodnerveus word ik ervan.

  BeantwoordenVerwijderen