zaterdag 22 maart 2014

Zwijmelen Op Zaterdag

Ik schrok net wakker uit een avondslaapje op de bank. Ik ben nog steeds lui. Moe is het eigenlijk. Vet moe. Vandaag nog op de fiets gezeten en dat viel niet zo best. Ik ga ook altijd veel te vlug weer aan de slag na ziek zwak en misselijk. Wil gewoon niet toegeven, want het is mooi weer of rotzooi of boodschappen moeten gedaan enzovoorts. Maar eigenlijk ben ik bang, dat het leven tussen mijn vingers door glipt.

Daar had ik vroeger veel minder last van. Dan kon ik met alle gemak en gemoedsrust uitzieken. Nu lukt me dat nauwelijks.....raar toch die haast om te willen leven, druk bezig zijn dus, niets willen missen. Raar toch dat gevoel van onrust als ik rust neem. Alsof ik op een dag zomaar ingehaald kan worden door de tijd.
Sorry maar nu ben je te laat....dat gevoel van onrust.
Maar in plaats van te laat ben ik steeds te vroeg. En hol van het een naar het ander. Altijd buiten adem en altijd op het verkeerde moment. Met mijn hoofd alweer bij het andere moment wat ik niet missen wil. En zo glipt het alsnog tussen de vingers door. Stom hoor...
Nou ja, wat ik met dit hele verhaal eigenlijk wou vertellen was dat ik in al die overpeinzingen,in slaap vallen en uiteindelijk wakker schrikken onderstaand liedje in mijn hoofd had.
Mijn vader had deze natuurlijk op de bandrecorder staan. Maar ook floot hij hem heel vaak. Dat kon hij nml heel goed! En dit liedje was extra leuk met al die loopjes ;) Hij floot veel...even in gedachten en dan een liedje....iets wat me pas vanavond weer te binnen schoot. Er wordt ook niet zoveel meer gefloten tegenwoordig. Iedereen is ingeplugd en hoeft geen eigen muziek meer te maken. Er wordt tegenwoordig alleen nog gefloten om aandacht. Vieuwfiet....iets wat ik, toen ik hier pas kwam wonen, steeds hoorde als ik naar buiten liep. Aangenaam verrast vroeg ik me af of dat voor mij was en wie er dan floot...ja wist ik veel dat er een fluit-kabouter bij de buren stond. Dat ding fluit gewoon bij beweging. Heb ik weer :(
Best wel suf jah.
Anyways, hier dan de link naar dat leuke deuntje. Fluiten jullie met me mee?
Fijn weekend!!!!
~The birds and the bees~

10 opmerkingen:

 1. Echt voor jouw tijd. Dit nummer stond in 1965 in de Top 40 en hoort bij het begin van de lente want jouw birds and bees komen er aan. Maak er een mooi weekend van Bianca.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker bandrecordernummer! Fijn lente weekend, al is er soms een buitje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker nummer. Ik ken het nog. Ik wens je een rustig en ontspannen weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker vrolijk liedje!
  Rustig aan maar dit weekend ;-)

  groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja ik ken het.... en ook je verhaal erbij herken ik wel, al is het me dan wel gelukt dat gevoel van me af te schudden en in plaats daarvan te genieten van het moment waarin ik sta zonder de drang te voelen naar het volgende moment te willen hollen vanuit een angst te laat te zijn.

  Ingeplugd.....daar zeg je een waar woord, komt bij mij zelden voor kan ik je zeggen. Ik zing of neurie, soms fluit, meestal zelf ;-)

  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een fluitkabouter??? Echt? Het moet niet gekker worden. Heerlijk vrolijk liedje heb je uitgezocht. Begin het langzaam mee te neurieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog een goede reden om een tuinkabouter de nek om te draaien.
  Ik heb het niet op kabouters.
  En ja... ik herken het gevoel... bang om ingehaald te worden door de tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om het weer eens te horen. Ik ken het nog goed! In 1965 was ik vijf, maar het nummer ben ik niet vergeten!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk nummer , ik zou haast zeggen wie kent het niet ! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, wat leuk dit nummer bij jou te zien staan! Dit was uit mijn tienertijd, een heerlijk nummer, waar ik leuke herinneringen aan heb :-), Dankjewel!!!

  BeantwoordenVerwijderen