zaterdag 7 november 2015

Zwijmelen op Zaterdag

Ik had gisteren een heel relaas geschreven over mijn ontmoeting met de internist in het ziekenhuis. Maar dat verhaal is op mysterieuze wijze kwijt geraakt. Wat ik deed deed ik, het was ineens weg en ik kon het ook niet meer tevoorschijn toveren.
U leest het goed allemaal, ik was in het ziekenhuis. Na vorige week en weliswaar uitsluitingen hadden de huisarts en ik beide zoiets van, hoe nu verder? Ze kon er geen wijs uit worden en ik ook niet. Daarom had ze contact gezocht met de internist in het ziekenhuis en die vond het een goed idee om mij ook te onderzoeken en te kijken of hij er wel wijzer uit kon worden. Dus moest ik dinsdag middag op een hol en draf bloedprikken en de volgende dag naar het ziekenhuis voor onderzoek.
Het duurde allemaal uren, eerst de co-assistent en toen overleg en daarna de internist.
ZUCHT
Ik weet niet wat het is met de mensen die ik tegenwoordig tegen kom. Nu weer een internist die behoorlijk bot reageerde op mijn vragen.  En dat alles, omdat ik vroeg of het tekort aan vitamine D ermee te maken had dat ik al deze klachten had. Hij boog naar voren over het bureau heen en zei," Woon jij in Ethiopië ofzo? Eet jij niet gezond? "
Ik vroeg me af of ik nou gek geworden was, maar de co-assistent had a net zo'n verbaasde blik in zijn ogen.
"Het is weer minder geworden," zei ik tegen hem.
" Dat moet gewoon gesuplementeerd worden. Je moet niet alles geloven wat er op google staat. Ze roepen heel hard maar er is niets wetenschappelijk bewezen," walste hij over me heen. Hij keek me intimiderend aan. Dat voelde echt niet fijn. Ik wist niet hoe ik moest reageren,toch wel een beetje geïntimideerd.
"En anemie? "Hij begon schamper te grijnzen. "Je hb is goed, dus nee dat heb je niet."
"Dat zegt niets," ik schoof hem de resultaten van het bloedprikken over de jaren onder zijn neus," in 2011 had ik ook een goede hb maar te weinig ijzer en ijzersaturatie."
Hij was even van slag.
"Dat kan niet, als je hb goed is is je ijzer ook goed. Bovendien prikken we niet op ijzer maar op ferritine," hij keek me zelfvoldaan aan terwijl ik nog aan het bedenken was wat hier nou gebeurde. Ferritine is ijzer, zou hij denken dat ik dit niet wist?
"Dat was, omdat ik toen te laag B12 had," zei ik nog, om het hem duidelijker te maken.
"Je had helemaal geen te kort," zei hij.
"Ik had wel tekort, de ondergrens is 150," geïrriteerd keek ik hem aan. Zelfs de huisarts gaf het toen aan dat er een tekort was. Wat was dit toch, dat die man zo raar deed tegen mij?
"Waar haal je je info vandaan?" hij werd hoe langer hoe nijdiger.
"Die zoek ik op bij labwaardes, en 150 is de ondergrens geven ze aan," verdorie nu zat ik nog uit te leggen en me te verontschuldigen ook.
"Nou hier is de ondergrens 100 en daar zat jij ruim boven. Ieder lab hanteert zijn eigen waardes," ik hield mijn mond. Deze strijd wou ik helemaal niet. Ik wou gewoon uitleg van dat waar ik vragen over had.
Ondertussen onderzocht hij mijn lijf en concludeerde dat mijn hart waarschijnlijk niet echt goed pompte en hij wou de lever onderzocht hebben. Dat vanwege mijn oedeem in de benen. Dus mag ik de 17e voor foto's en echo, ergens tussendoor naar de cardioloog en de 25ste weer naar de internist. En ondertussen ploffen mijn benen zo'n beetje uit elkaar. Ze zijn erg gevoelig......moet ik straks ook nog aan de steunkousen :(

Het liedje is al oud (1982)
gezongen door Mick Karn. Dat was ooit de bassist van Japan en de eerste die solo ging. Dit was nadat zijn vriendin Yuka Fujii, een fotografe, introk bij David Sylvian, de zanger van Japan. Het is veelal instrumentaal, en erg geïnspireerd door Japan. Dat kun je horen bij het tweede nummer wat ik geplaats heb :)
Enjoy!!!!


(¯`v´¯)
.`•.¸.•´
¸.•´.•´¨) ¸.•¨)
(¸.•´(¸.•´ (¸.•¨¯`* Fijn Weekend24 opmerkingen:

 1. Jakkes, wat een akelige man. Ik zou meteen geen vertrouwen meer hebben. Sterkte met dit circuit waarin je bent beland.
  Dank voor je bijzondere zwijmels.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje....

   Deze meneer mag gewoon zijn werk doen en dat is onderzoek plegen, voor behandeling zoek ik iemand die wel met mij meedenkt hoor.

   Verwijderen
 2. Nou zeg, wat een arrogantie! Ik zou meteen een andere vragen, hier heb je niks aan, alsof jij de dokter bent zeg! Nou ja onderzoeken ondergaan eerst zeker? Sterkte!
  Mooie nummers!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja eerst de onderzoeken, dan leg ik wel weer de puzzel met de huisarts. En hoe we dit gaan oplossen(mits het niet iets is wat een specialist vereist)

   ja mooie nummers hè :)

   Verwijderen
 3. Een internist die jarenlang King of the Hill was en nu kennelijk moet wennen aan patienten die zelf ook nadenken en willen nadenken.

  Toch snap ik zijn houding wel (niet hoe hij het brengt!), want hij heeft inderdaad jarenlang gestudeerd en veel praktijkervaring en jij niet. En zijn studie is op feiten/wetenschap gebaseerd, niet op intuitie en gevoel.

  Blijf echter wel JOUW gevoel volgen. Je voelt dat je uit balans bent. En dat van die vitamine D - wat een hork zeg; mijn huisarts legde me juist uit dat een vitamine D tekort al heel snel hier in het westen kan gebeuren, juist omdat we niet de hele dag bloot in de zon lopen. Wat nodig is om genoeg vitamine D op te doen.

  Blijf je eigen koers varen!  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze jongeman is nog lang niet toe aan zijn pensioen. Hij is van het type covert agressive. De zogenaamde wolven in schaapskleren. Je ziet iemand en denkt die is oké, totdat hij aanvalt en je op akelige wijze op je plek zet.
   Hij mag dan zoveel geleerd hebben, als hij niet luistert naar mijn vragen en aanwijzingen dan heeft zijn diagnostiek helemaal geen zin en gaat hij dingen missen in de puzzel.
   Maar we zullen zien en beleven, de volgende keer schrijf ik mijn vragen op en mag hij ze per vraag beantwoorden. :)

   Verwijderen
 4. Wat een kwast zeg! Hoogst irritant. Ik heb ook een tekort aan vitamine-D. Middelste ook trouwens, net als mijn moeder. En wij eten goed.
  Sterkte met alle onderzoeken.
  Dankjewel voor je mooie zwijmels

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarom dus, was een heel domme opmerking van hem. Te meer omdat ik juist de wetenschappelijke publicaties had doorgespit. Nou ja.....
   ik vond ze ook mooi :)
   xxx

   Verwijderen
 5. Ehhh misschien een andere internist bezoeken?
  Wellicht ook ander ziekenhuis?
  Wees maar trots op jezelf hoor, het is prima dat jij googled en mondig bent... artsen die daar niet mee om kunnen gaan zijn er helaas nog steeds, die moeten hoognodig met pensioen.

  Je muziek past daar wel bij .... er zijn helaas artsen die 'sensitief' uit het woordenboek geschrapt hebben!

  Sterkte wijffie en laat je niet de mond snoeren hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laat ze eerst maar alle onderzoeken uitvoeren, als ik weet wat er is dan kan ik daar ook op handelen. En nee zal me niet de mond laten snoeren hoor ;)
   Ik was alleen wel even van mijn stuk woensdag.

   Verwijderen
 6. Mijn arts zou vragen ;Wat denk je zelf en daarna overgaan met tekst en uitleg. Vraag een second opinium en je hebt een andere arts.

  Sterkte Bibje,
  Groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is wel een goed idee ja. Iemand die wel luistert.
   Thanx

   Verwijderen
  2. Ik heb ooit, jaren geleden de beslissing genomen dat NIEMAND meer aan mij mag komen als ik dat niet wil. Ik had ook zo een lul van een arts in ziekenhuis en wilde niet door hem geopereerd worden en heb een ander gevraagd. Een verpleegster zei later; wat heb jij een mensenkennis.
   Dus ze gaf me gelijk en trouwens al deed ze dat niet. Echt het is jouw lijf, jouw gezondheid, jouw leven en het is vreselijk als ieder er zomaar aan zit als je dat niet wil, al is het maar een dokter.
   Ik geef je een welverdiende knuffel en geeft niet op.

   Verwijderen
  3. Wat ontzettend goed van jou zeg. Ik oefen daar heel hard in, want inderdaad,mijn lijf, mijn gezondheid, mijn leven.
   Dankje voor de knuffel! :)

   Verwijderen
 7. Je kunt wel horen dat deze muzikant bassist is, je hoort de bas bijna nooit zó op de voorgrond. Maar hij doet het wel goed!
  En die arts, misschien kun je hem beter "vragend" benaderen, je opmerkingen vragend formuleren...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik de jongeman ook maar even op zijn plek moet zetten en hem duidelijk maken dat hij er voor mij is en ik niet voor hem. Ik wens zo niet te worden benaderd. pffff wat denkt ie wel niet.

   Verwijderen
 8. Het is toch wat met die wit-jassen. Ze denken maar dat ze alles kunnen zeggen. Hij heeft wel een eed afgelegd het belang van de patient boven het zijne te plaatsen. Sterkte voor de komende week. Als je niet sterk genoeg in je schoenen staat, kun je misschien iemand vragen met je mee te gaan?
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat ga ik zeker doen ja, want de uitslagen hoor ik liever niet alleen.

   Verwijderen
 9. Onvoorstelbaar Bianca wat heb jij weer een doffe ellende beleefd met de medische zorg. We wensen je sterkte. De opmerking van Dwarsbongel is zo gek nog niet. Probeer het eens zo.
  De meeste reacties geven je gelijk, met als resultaat dat je vast nog bozer en bozer wordt op die internist. Denk toch aan je hart Bibje!!!
  Lieve groeten van ons.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik lief ben voor mijn hart, dan moet ik deze jonge man duidelijk zien te maken dat ik beschaafd behandeld wil worden. Dat was nu allerminst het geval en dat geeft stress.
   Ik ben niet boos meer, maar was het wel ja. Boosheid inhouden is niet goed dus schreef ik deze pissige blog ;)
   Zocht nog wat op over zijn manier van reageren en manieren hoe ik daarmee om kan gaan in de toekomst. Volgende keer gaat het vast een stuk beter :)

   lieve gr Bibje

   Verwijderen
 10. getsie een strijd voeren over bloedwaardes idioot zeg pffft sterkte met de arts eventjes terug te fluiten de volgende keer.De muziek hmmmm raakte me niet sorry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb je soms wel eens hè ;)

   Die strijd slaat ook nergens op nee.

   Verwijderen
 11. Echt vervelend als het eerste gesprek zo moeizaam gaat, hopelijk valt het allemaal erg mee, maar ik vind de klachten die je hier benoemt niet echt niks-dingen hoor.....
  Ehm, wat zomaar in me opkomt.....hoe zit het met je schildklierfunctie? is die ook mee bepaald?
  Sterkte hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn bij de schildklier begonnen en die zat weliswaar laag maar nog binnen de waardes. Dat het over de jaren gezakt is was geen probleem. Nu mag ik bij de cardioloog langs, ze komen er niet uit. :(

   Verwijderen