zondag 21 juli 2013

Wattpad

Eigenlijk hadden we al fris en fruitig naast het bed moeten staan, chipper zoals ze dat zo mooi in het Engels zeggen. Want de krantjes moesten al bijna allemaal in de bus liggen....tjah en dan zit ik gewoon nog in bed en heb ik eigenlijk he-le-maal geen zin in die wandeling in de zon. Ik heb nergens zin in....bedenk ik me ineens, ik wil gewoon slapen, lekker snoezelen in de tuin in een hangmat ofzo? oooo lijkt me zalig. Beetje schommelen, beetje dommelen. Af en toe een slokje zelfgemaakte citroenlimonade....er is niets fijners te bedenken nu op dit moment.
En dan in mijn hoofd het verhaal wat ik aan het schrijven ben verder laten uitrollen....het is voor het eerst dat ik het gevoel heb dat een verhaal van mij zich aan het uitrollen is. Geeft me een machtig gevoel van spanning, want ik had een idee en ineens ging ik een paar dagen geleden de bocht om. En nu kan ik dat idee niet meer volgen maar moet ik het verhaal volgen. Wonderlijk hoe een verhaal alle kanten op zou kunnen gaan. Hoe ik terug zou kunnen gaan naar die bocht en de andere kant op gaan. Dan wordt het een heel ander verhaal. Ja....echt wel.
Maar ik moet nu dit verhaal volgen, ik moet nu wel doorgaan.
Ik weet niet of de dames het zo leuk vinden nu hoor, want het verhaal gaat ineens niet meer over tieners. Tenminste, een paar dagen geleden niet. Wie weet waar het nu weer heen gaat. Ik ben eigenlijk zelf net zo benieuwd.

Dochter schrijft op wattpad, een app op de foon en een website, waar je je verhalen kunt publiceren. Natuurlijk schrijft ze over haar helden in de muziek(daar gaan bijna alle verhalen over trouwens in die Teen categorie, er is ook niks veranderd ;)  Nu las ik dat, zoals het een goede moeder betaamd, en toen kreeg ik ineens het idee om er een spin-off van te maken. Dat ik de moeder van de hoofdpersoon was die haar verhaal ging vertellen. Ze had namelijk een verhaal verzonnen met geheimen die de moeder had enzoooo. Ik dacht, laat die moeder haar verhaal doen! Zo gedacht zo gedaan. En nu ben ik 5 piephoofdstukjes verder. Natuurlijk vind ik mijn verhaal zelf nog het beste hahaha, erg veel lezers heb ik niet, maar ach....tis wel heel leuk om te doen, even lekker dwalen in een ander verhaal, een ander leven, ja, doet me best wel goed ja.
Wat?
De link?
Oei, straks vinden jullie het zo dom....nou okeeeee dan, komt ie hoor  http://www.wattpad.com/20653621-little-mother
Enjoy


Even een oudje, favoriet van mijn vader, omdat hij geloofde in mijn schrijverij....de lieverd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten